Hulp bij stress- en burn-outklachten

Bekijk hier de beste coaches en therapeuten die jou kunnen helpen met jouw stressklachten of met een burn-out.

Geeke Booij

Geeke Booij

GZ Haptotherapeut & Werk-Coach

Locatie:

Arnhem

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Onverklaarde klachten, Stress en burn-out, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Ik kijk graag breder dan alleen naar ziek zijn en genezen. Mijn interesse gaat vooral uit naar gevoel van weten, niet in je hoofd alleen maar ook in je lijf, het versterken van mentale veerkracht via het lichaam. Preventief werken om beter in je vel te komen. Je lichaam is slimmer dan je denkt! Daarnaast zie ik ook veel mensen die al last hebben van stress, vermoeidheid, piekeren, onbegrepen lichamelijke klachten, bore en burn-out, rouwverwerking, uitval op werk.

Jannet Veenbaas

Jannet Veenbaas

(Shiatsu) Massage therapeut en Zacht Werken coach

Locatie:

Groningen

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Kindergezondheid, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Zingeving

Shiatsu, Massage en Zacht Werken Coaching: werken vanuit verbinding, vanuit het hart.
Ik merk dat lichaam en geest beide tot rust moeten worden gebracht, om daarna vanuit ontspanning een nieuwe start te kunnen maken. Het lichaam houdt allerlei emoties vast en zorgt er dan voor dat het gaat verkrampen. Het stuk coaching dat ik bied, gaat echt over mindset en is direct praktisch toepasbaar in het dagelijks leven; jouw lichaam vertelt me wat de belangrijkste onderwerpen zullen zijn voor het stuk coaching. Verder gebruik ik muziek als tool om je dieper in ontspanning te laten zakken, of juist bij emoties te kunnen komen.

Lenneke van der Meijden

Lenneke van der Meijden

Holistisch Stress therapeut & Opsteller

Locatie:

Online, Vianen (Utrecht), Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Zingeving

Stress kan zich uiten in onverklaarbare fysieke, mentale en emotionele klachten. Ik ontdekte methoden om de onderliggende oorzaken hiervan aan te pakken. Ik werk met het onbewuste brein, opstellingen (systemisch) en lichaamswerk. Als Holistisch Stress therapeut begeleid ik mensen met stress, burn-out of die vastlopen met zichzelf.

Veronika Rutten

Veronika Rutten

Holistisch Healthcoach met focus op HERSTEL

Locatie:

Online

Gespecialiseerd in:

Herstel na ziekte, Chronische ziektes, Zingeving, Emotionele disbalans, Mentale klachten

Jong vitaal gezond heel oud worden is mijn levensmotto. Ik vind persoonlijke groei, vrijheid, compassie, nieuwsgierig zijn en dankbaarheid heel belangrijk. Mijn missie leven en teruggeven van mijn kennis en ervaring is mijn hoofdmotivatie. Ik heb ontdekt, dat ziekte zin heeft, dat ziekte een kans geeft om te veranderen, dat het een 'wake up call' is. Als je dit ontdekt kun je pas echt beter worden. Het gaat er niet om wat je hebt gehad, maar wel hoe jij er mee omgaat en wat je ervan leert!

Esterelle van Zanten

Esterelle van Zanten

Herstelcoach van alcohol | Life & Burn-outcoach

Locatie:

Naarden-Vesting, Almere

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik heb veel affiniteit met mensen die weer meer balans willen ervaren en willen afrekenen met niet helpende patronen en gewoontes. Centraal staan respect, gelijkwaardigheid en privacy. Mijn oprechte interesse en volledige inzet maken dat je met mij een goede en sterke start kunt maken. Ik ben een warme en pragmatisch coach met de juiste tools om jou te coachen, zodat jij meer vrijheid, kracht en gezondheid ervaart.

Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptotherapeut

Locatie:

Velsen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik kan jou helpen meer inzicht in jezelf te krijgen. Haptonomische oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. Maar altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Ik heb al veel mensen geholpen bewust te worden van hun patronen. Ik kan oprecht geraakt worden bij wat er gebeurt tijdens een sessie. Als iemand de deur uit gaat met meer zin en plezier in het leven, dan is mijn missie geslaagd.

Christine van Andel

Christine van Andel

Female Leadership & Mindset Coach

Locatie:

Zoetermeer

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Na een sabbatical ben ik de opleiding tot intuïtief coach gaan doen bij het IMC. Juist de combinatie van oosterse en westerse denkwijzen sprak me enorm aan en was precies de ontwikkeling die ik nodig had. Niet alleen je hoofd gebruiken maar juist ook de wijsheid van het lichaam. Mijn coachtrajecten bestaan uit een aantal sessies waarin we met name in gesprek gaan met elkaar en ik soms ook een oefening doe om tot andere inzichten te komen (bijvoorbeeld een meditatie oefening).

Sophie Brokmann

Sophie Brokmann

Energetic Bodywork | Energetisch Lichaamswerk

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Chronische pijn, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoofdklachten

Het is mijn passie om mensen te verbinden met de kracht van ons zelfhelende vermogen, om zo meer plezier, vitaliteit en vertrouwen in zichzelf en het leven te ervaren. Het komt regelmatig voor dat ik mensen begeleid via het lichaam door middel van open vragen om ruimte te maken voor de diepere emotie.

Alieke van Esterik

Alieke van Esterik

Geregistreerd Stress Interventie Expert, Qigong Instructeur

Locatie:

Online, Spanje, Nederland

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Zingeving, Emotionele disbalans

Ik werk online, in zowel Nederland als Spanje met diverse programma's van transformeren, integreren en ontspannen. Los van je dagelijkse routine, me-time, uit je hoofd in je hart.

Danielle Brörmann

Danielle Brörmann

Specialist in Werkgeluk & Welzijn

Locatie:

Online, Breda

Gespecialiseerd in:

Zingeving, Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Emotionele disbalans

Ik werk veel vanuit mijn intuïtie en gebruik al mijn levens- en werkervaring in mijn werk als coach en trainer. Mijn missie is anderen te helpen om hun levensdoel en hartmissie te vinden en om ze te bevrijden van blokkades en beperkingen om te gaan leven en werken vanuit hun hart. Ik werk vanuit mijn eigen KOEL-principe, het staat voor: Kunstzinnig Ontspannen Energiek en Liefdevol.

Joyce Duikers

Joyce Duikers

Holistisch Therapeut

Locatie:

Leusden, Amersfoort

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Ademcoaching, Emotionele disbalans, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Zingeving, Chronische pijn

Ons lijf heeft een ontzettend intelligent systeem met een groot zelfhelend vermogen. Alleen maken we daar in mijn ogen nog niet altijd optimaal gebruik van. Patronen, overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma's zorgen ervoor dat de energie niet vrij kan stromen. Op termijn kan dit zelfs klachten veroorzaken waardoor je nog meer vast komt te zitten. In mijn sessies werk ik daarom altijd met het lijf. Daar zit de ingang om vanuit die controle naar meer flow te gaan.

Lesley Posthuma

Lesley Posthuma

Queer Therapist

Locatie:

Online, Rotterdam

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Vanuit een intuïtieve wijze behandel ik, dat wil zeggen dat ik altijd begin met een intakegesprek waarin ik vaak naar de kern ga van het probleem van de cliënt. Vanuit daar stel ik een behandelplan samen dat voornamelijk bestaat uit oefeningen op locatie, gesprekken en wat huiswerk voor thuis. Ik werk met verschillende technieken om de hulpvraag op te lossen.

Ingrid de Geus

Ingrid de Geus

Energetisch therapeut

Locatie:

Online, Gouda

Gespecialiseerd in:

Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Zingeving, Stress en burn-out

Het voelt heerlijk om eindelijk te kunnen ontspannen, om energie te kunnen voelen doorstromen en om nieuwe verbanden te leggen. Alsof de zon van hoop en uitzicht op nieuwe mogelijkheden voor jou weer op komt. Ik leer je graag zelfhulptechnieken waarmee je je welzijn en gezondheid ondersteunt en op den duur in eigen handen kunt nemen. Voor hooggevoelige mensen voelt deze manier van werken als thuiskomen. Mijn specialisme is het structureel opruimen en achter je laten van belemmerende diepe, fundamentele patronen.

Raymonde van Zijl

Raymonde van Zijl

Coach voor trauma en chronische klachten

Locatie:

Wilnis, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Trauma, Loopbaan

Als psycholoog en loopbaancoach doe ik vooral therapeutisch werk. Ik leg graag de vinger op de zere plek én verander daarin wezenlijk en blijvend iets. Alles in je leven vormt je. En heftige ervaringen laten hun eigen sporen na. Hardnekkige terugkerende (emotionele) pijn kun je verlichten, veranderen en wegnemen.

Luite de Jager

Luite de Jager

Bewustzijnstherapeut | Mentaal Fit Coach| Leefstijlcoach

Locatie:

Lemelerveld, Online

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten

Alles wat jij bewust of onbewust meemaakt, wordt opgeslagen in jouw lichaam en geest. Oude informatie neemt te veel ruimte in beslag, waardoor je vast kunt lopen. Door deze oude informatie "op te schonen", is er meer ruimte voor nieuwe informatie. Dit proces doen we met Touch of Matrix, een bewustzijnsmethode voor lichaam en geest.

Margo Snoek

Margo Snoek

Ayurveda Lifestyle Coach

Locatie:

Bosch en Duin, Utrecht, Regio Utrecht, Online

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Vermoeidheid

In mijn praktijk combineer ik de eeuwenoude kennis vanuit Ayurveda met lichaamsgerichte coaching. Ayurveda biedt allerlei praktische tips voor jouw lichaam, dus geen one size fits all. We zijn tenslotte allemaal uniek. Door lichaamsgericht te werken maak je een krachtige verbinding tussen lichaam en geest, zo kom je dieper in contact met je gevoelens en verlangens.

Leef vanuit je bron, jouw essentie. Je wordt je bewust van hoe je je voelt, wat je eet, hoe je leeft en hoe je beweegt. Zie het als een reset, terug naar de basis. Om dat te doen wat jij het allerliefste doet, dat waar jij gelukkig van wordt.

Esther Gieling-Meijer

Esther Gieling-Meijer

Pijn Reset Behandelaar & fysiotherapeut

Locatie:

Online, Apeldoorn

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Chronische pijn, Nek- en rugklachten, Kindergezondheid

Ik kan uren praten over lichaamsbewustzijn, gedragspatronen, hoe stress invloed heeft op het lichaam en hoe dit relatief gemakkelijk opgelost kan worden. Ik maak graag verbinding met mensen die mij inspireren en die mij uitdagen om nog meer te groeien en mezelf te laten 'shinen'! Want we worden er toch allemaal blijer van, wanneer we minder stress en meer plezier kunnen ervaren?
Met de Pijn Reset Methode, ontdekte ik dat er zeker wel manieren zijn om aan de oorzaak van (steeds terugkerende) pijn te werken. En ook dat dit definitief kan zijn, wanneer iemand dit ook écht graag wil!

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Locatie:

Online, Eibergen

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Kindergezondheid

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Wendy Damen

Wendy Damen

Vitaliteitscoach

Locatie:

Weert, Online

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Voedselintoleranties

Mijn focus ligt op het behandelen (op natuurlijke manier) van uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten door beproefde, alternatieve therapievormen. Ik help je om terug in balans te komen. Het geeft mij enorm veel energie om mensen te helpen op het vlak van gezondheid/leefstijl en hen weer te laten opbloeien. So, it's your time to bloom!

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Shiatsu therapeute

Locatie:

Amsterdam, Alkmaar

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Emotionele disbalans

De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën. Ook gebruik ik soms klankschalen tijdens de behandeling. Een hele mooie combinatie met shiatsu en heel helend!

Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach, Burn-out en Leiderschapscoach

Locatie:

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Zingeving, Emotionele disbalans

Door te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf jou aan signalen geeft en door het in evenwicht brengen van je denken, handelen en voelen, kom je het dichtst bij jezelf. Ik loop graag een stukje met je mee; welke vraagstukken heb je in je leven? We gaan aan de slag met verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken, eventueel ondersteund door creatieve opdrachten, wandelingen of visualisaties.

Marieke Geurds

Marieke Geurds

Orthomoleculair therapeut & eetstoorniscoach

Locatie:

Online

Gespecialiseerd in:

Eetstoornissen, Vrouwengezondheid, Huidklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Hormonale disbalans

Als geen ander weet ik hoe het is om een ongezonde relatie met voeding en jezelf te hebben. In combinatie met mijn orthomoleculaire voedingskennis heb ik het Gezond Genieten programma ontwikkeld. Het is geen "one size fits all", maar iedereen ontvangt een persoonlijk plan. We gaan aan de slag met jouw overtuigingen, patronen en negatieve gedachten. Je leert welke voeding voor jouw lichaam geschikt is en hoe je op een andere manier om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je gaat je weer fitter voelen en leert op een gezonde manier te bewegen.

Inge Kroese

Inge Kroese

Huisarts, Coach, Trainer

Locatie:

Tricht, Utrecht, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Onverklaarde klachten, Stress en burn-out, Emotionele disbalans

Zit je ergens mee in je maag? En leidt dat tot klachten als stress, te weinig focus, angst, boosheid, of gebrek aan energie? Dat kan problemen geven in het contact met anderen, maar vooral in het contact met jezelf. De rode draad van de coachingsgesprekken is het verbinden van je hart met je hoofd. Met lichaamswerk help ik je weer meer contact te maken met je lijf en te voelen wat er al is. Weer een verbinding maken tussen hart en hoofd.

Matthea Osinga

Matthea Osinga

Health coach, Leefstijlcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoogsensitiviteit

Als leefstijlcoach kan ik mijn talenten echt gebruiken. Goed luisteren, aandacht voor jouw verhaal, details opmerken, horen wat er niet gezegd wordt. En ik hou van de holistische benadering; gezondheid is niet alleen bewegen of alleen voeding. Je kunt nog zo gezond eten, als je slecht slaapt, veel stress hebt, je vindt je werk vreselijk en je voelt je doelloos, dan voel je je nog niet gezond. Ik werk graag lopend buiten. Dit werkt heel fijn omdat lopend door de beweging je gedachten ook in beweging komen.

Helena van Vliet-van Houten

Helena van Vliet-van Houten

Natuurcoach

Locatie:

Wandellocatie

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Als natuurcoach komen al mijn kwaliteiten en talenten samen. Ik vind het fijn om anderen te helpen met een verlangen, vraag of zorg. Ik geef geen antwoorden of advies, ik ondersteun de ander om de antwoorden uit hunzelf naar boven te halen. Tijdens de coaching haal ik ieders kwaliteiten en talenten graag naar voren, uiteraard in en met de kracht van de natuur. De natuur geeft je immuunsysteem een boost, je bloeddruk verlaagt en je hartslag wordt rustiger. Daarnaast stijgt je productiviteit, je krijgt meer energie en je geluksgevoel stijgt.

Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Locatie:

Online, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Delft, Amsterdam, Regio Amsterdam, Den Haag

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik bied coaching en yoga sessies vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik beide combineer. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Hierdoor houd je meer ruimte en energie over voor de dingen die je belangrijk vindt.

Anita Stal

Anita Stal

Analytisch coach en Reiki healer

Locatie:

Venlo, Roermond

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Slaapproblemen, Chronische ziektes, Emotionele disbalans, Zingeving

Door mijn opleidingen van NLP Practitioner en de ACT® methodiek ben ik meer bewust van mijn natuurlijk talent en aangeleerd gedrag. Als Sociaal Analytisch mens ben ik aan de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut begonnen, waardoor ik meer bewust ben geworden van het feit dat alles energie is. Coaching bestaat uit praten en eventueel een tafelopstelling. Reiki bestaat uit aanraking met kleding aan.

Jonna Holkers

Jonna Holkers

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Locatie:

Utrecht, Regio Utrecht, Online

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Trauma

Mijn werkwijze is lichaamsgericht, van denken naar voelen. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied, waardoor je meer zuurstof opneemt. Vastzittende emoties in je lichaam worden aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Pijnklachten expert en Integraal gezondheidscoach

Locatie:

Rijswijk

Gespecialiseerd in:

Nek- en rugklachten, Onverklaarde klachten, Chronische pijn, Hoofdklachten, Stress en burn-out, Slaapproblemen

Naar gelang wat je klacht is en/of je blessures hebt, ga ik op zoek naar waar zwakke schakels zitten in je lichaam. Zwakke schakels zorgen er namelijk voor dat je gaat compenseren, wat vaak leidt tot een pijnklacht. De zwakke schakels die zijn gevonden haal ik eruit door middel van manuele technieken (losmaken van weefsel), het activeren van spieren én het versterken van spieren (kracht- en mobiliteitsoefeningen). Je ervaart meestal direct pijnverlichting, omdat je lichaam niet meer hoeft te compenseren.

Marije van der Laan

Marije van der Laan

Human Design Professional / Coach/ Trainer

Locatie:

Online, Den Haag, Leidschendam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving, Persoonlijk leiderschap, Loopbaan, Mindset

Wat ik het mooiste vind aan het werk dat ik doe, is te zien dat jij wordt geraakt en ontspant in de erkenning van wie je in diepste wezen bent! In wat nu echt ‘jezelf’ is. Wanneer ik jou inzicht geef in jouw unieke innerlijk kompas dan ga je meer voldoening, rust, succes en verwondering ervaren in alle facetten van je leven. Zo loop je minder of niet meer vast in je hoofd of in je leven. Met zelfvertrouwen en ontspanning, in contact met je ware zelf en je unieke potentieel. Door te ontdekken wat je lange tijd hebt genegeerd en vooral zelf te experimenteren of dit ook voor jou klopt, zal je vertrouwen op de wetenschap dat ook jij hier een unieke bijdrage hebt en kan jouw ware missie – jouw Goud – zich ontvouwen!

Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytisch Therapeut

Locatie:

Woerden, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Psycholoog en mindfulness trainer

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Emotionele disbalans, Zingeving, Relaties, Burn-out, Trauma, SOLK, Slaapproblemen

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Piet Leunis

Piet Leunis

Shiatsu therapeut

Locatie:

Utrecht, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Mentale klachten, Emotionele disbalans, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Migraine, Chronische pijn, Onverklaarde klachten

Voor mij is de relatie met de cliënt het belangrijkst. Deze moet zich gezien en gehoord voelen. Mijn aanraking is licht, omdat dat voor mij voldoende is om de energie in de persoon te voelen en in beweging te brengen. De Traditionele Chinese geneeskunde gaat er vanuit dat als de energie in het lichaam niet in balans is dit samen gaat met fysieke of mentale klachten. De behandeling versterkt het zelfhelende vermogen waardoor klachten verminderen.

Renger van Dijk

Renger van Dijk

Gezonde leefstijl fysiotherapeut

Locatie:

Hoogezand, Groningen

Gespecialiseerd in:

Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Chronische ziektes, Slaapproblemen, Chronische pijn, Stress / burn-out, Buikklachten

Mijn methode is gebaseerd op de 6 domeinen bewegen-ademhaling-slaap-immuunsysteem-stress & mindset-voeding. Van hieruit kijk ik waarom het zelf herstellend vermogen (Physis) van jouw lichaam niet optimaal functioneert. Als er ook blokkades in het lichaam aanwezig zijn door oude blessures, littekenweefsel van operaties of ziekten dan behandel ik die met fascie- en orgaanfascie therapie.

Antoinette van Herpen

Antoinette van Herpen

Psychosociaal / integratief therapeut

Locatie:

Online, Heerenveen, Hoornsterzwaag, Friesland

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Zingeving, Persoonlijk leiderschap

Wanneer je bewust naar jezelf durft te kijken, dingen aan wilt gaan die ‘eng’ zijn om te doen en je innerlijke zelf diepgaand wilt ontmoeten, dan is er veel te ontdekken over wie je in wezen bent.
We zullen zoveel mogelijk de oorzaak van problemen aanpakken en niet slechts symptomen bestrijden. Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer de bron direct wordt aangepakt, de bijbehorende symptomen veelal vanzelf verdwijnen.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische pijn, Zingeving, (On)bedoelde Zwangerschap Onderbrekingen

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Frederique Bicker

Frederique Bicker

Psychologe / Holistisch therapeut

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Nek- en rugklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans, Spieren en gewrichten

Ik bied een online Energy Awareness programma aan van 2 uur. Dit is een mix van: Psychologie • Meditatie • Yoga • Visualisatie • Lichaamswerk • Ademhalingsoefeningen • Catharsis.
Ik neem je mee in een holistische ervaring, met als doel om je energie niveau omhoog te brengen, je hoofd leeg te maken en om vastzittende emoties te bevrijden.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Vrouwen zijn fysiologisch, biologisch én hormonaal anders dan mannen. Hierdoor is ons lichaam gevoeliger voor het ontwikkelen van bepaalde klachten zoals vruchtbaarheidsproblemen, depressieve klachten, overgewicht, moeheid, menstruatieklachten, prikkelbare darmklachten en auto-immuunziektes. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je.

Iris Groen

Iris Groen

Huisarts, holistisch arts, ademcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Mentale klachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Ernestine de Groot

Ernestine de Groot

Arts Integrative Medicine en Leefstijl

Locatie:

Utrecht, Zeist, Online, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

(Onverklaarde) fysieke klachten, Leefstijl, Buikklachten, Stress en burn-out

Het is mijn passie met een brede blik naar de mens als geheel te kijken, vanaf het moment van conceptie tot nu. Ik wil in verbinding zijn met anderen, en heb daarbij toevallig geneeskunde gestudeerd. Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingen ben ik goed in het herkennen van problemen op het gebied van: onverklaarbare klachten, hechting, het herkennen van emoties, het lichamelijk ervaren van emoties, en bewustzijnsgroei.

Inge van der Velpen

Inge van der Velpen

Arts vrouwengezondheid, Leefstijl & Mindset

Locatie:

Online

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Fertiliteit, Stress en burn-out, Emotionele disbalans

Ik neem graag de tijd om de vrouw achter de patiënte te leren kennen. Ik werk met vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of nazorg willen na de bevalling. Ook begeleid ik je met liefde en aandacht bij de verwerking van een miskraam, stilgeboorte of complicaties tijdens zwangerschap dan wel bevalling. Denk ook aan de schildklierproblematiek rondom kinderwens.

Paul Hilkens

Paul Hilkens

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Nek- en rugklachten, Stress en burn-out, RSI, Emotionele disbalans, Slaapproblemen

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten. Maar ook als er emotionele spanning is door bijvoorbeeld veranderingen in de privé- of werksfeer. Shiatsu is een fysieke behandeling die zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Het werkt goed op onze spijsvertering, bloedsomloop, nieren en ademhaling. Ik zie mijn werk als een ambacht waarin ik mij blijf ontwikkelen, en werk vanuit de basisprincipes van gelijkwaardigheid en contact maken, zonder je eigen ‘ik’ daarin te mengen.

Oda Meiberg

Oda Meiberg

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Ik vind het interessant en belangrijk om vrouwen te ondersteunen in hun veranderprocessen, hun "rites of passage". Dit kan met hormonale klachten te maken hebben of met de levensfases die een vrouw doormaakt. Ik ben gespecialiseerd in klachten en hulpvragen rondom zwangerschap en bevalling. Als shiatsu therapeute werk ik lichaamsgericht en liefdevol. Het lichaam is 'het instrument', en door mijn werkwijze ondersteun ik ook het herstellen van de balans op meerdere gebieden: lichaam, emoties, mentaal en spiritueel.

Astrid Vester

Astrid Vester

Arts voor Leefstijl en Transformatiegeneeskunde

Locatie:

Holten

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Chronische ziektes, Mentale klachten, Long en luchtwegen

Heb jij lichamelijke klachten, die steeds terugkeren of zelfs chronisch zijn en vraag jij je af hoe je je gezondheid kan verbeteren? Ik ben een betrokken arts, die zich inzet voor de ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van de mens in alle opzichten. Ik richt me op zowel de behandeling, als op preventie van ziektes. Al ruim 25 jaar zit ik in dit vak en vind het een boeiende uitdaging om jou de tools aan te reiken die je gezondheid kunnen verbeteren en je leven kunnen veranderen.

Esther Molenaar

Esther Molenaar

Haptotherapeut

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out

Wil je je ook weer goed in je vel voelen? In mijn praktijk voor Haptotherapie staat het idee centraal dat (vervelende) ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer deze zich (onbewust) vastzetten in je lichaam, dan uit zich dat vaak op termijn in spanningen in je lijf, onprettige gewoontes, of moeizame relaties. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking maken we weer contact met deze herinnering, en leer ik je er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel: zo kom je weer sterk in het leven te staan.

Rosalie Lubberman

Rosalie Lubberman

Orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online, Utrecht, Zeist, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Leefstijl, Stress / burn-out

In een consult ga ik met jou opzoek naar de puzzel van jouw klachten en de oplossingen. Deze breng ik voor je in kaart en leg uit wat we gaan doen en waarom. Ik ben opgeleid in de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar de echte oorzaak van een klacht. Ik focus me in mijn werk op drie hoofdthema's: eten, ontspannen en bewegen.

Heidy van Koesveld

Heidy van Koesveld

Shiatsu therapeut

Locatie: