Specialisten voor stress- en burn-outklachten

Bekijk hier de beste coaches en therapeuten die jou kunnen helpen met jouw stressklachten of met een burn-out.

Esther Molenaar

Haptotherapeut

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Wil je je ook weer goed in je vel voelen? In mijn praktijk voor Haptotherapie staat het idee centraal dat (vervelende) ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer deze zich (onbewust) vastzetten in je lichaam, dan uit zich dat vaak op termijn in spanningen in je lijf, onprettige gewoontes, of moeizame relaties. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking maken we weer contact met deze herinnering, en leer ik je er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel: zo kom je weer sterk in het leven te staan.

Seema (Siema) Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​Leefstijl​geneeskunde​

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik weet hoe moeilijk het is om met je gezondheid aan de slag te gaan, wanneer je je niet goed voelt.
Mijn rol, als ervaringsdeskundige en arts, is om jou hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Door mijn leefstijl om te gooien, heb ik namelijk de medicatie voor mijn auto-immuunziekte volledig kunnen afbouwen. Dit succes wil ik delen met andere vrouwen. Met mijn praktijk Women Codes verzorg ik trajecten die reguliere, integrale- en leefstijlgeneeskunde met elkaar verbindt.

Heidy van Koesveld

Shiatsu therapeut

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Op de welbekende kruising staan? Mis je support? Weet je even niet meer welke kant je op moet? Je eigen vanzelfsprekende stroom kwijt? Dit kan zich uiten in zowel fysieke, mentale of emotionele klachten. Een gebalanceerde energie (ki of chi) door middel van shiatsu zorgt er voor dat je tegen een stootje kan en dat je je steviger voelt. Je zelfhelend vermogen wordt groter en je bent daardoor minder vatbaar voor fysieke pijn, stress of sombere buien. Met een goed stromende energie voel je je kalm, fit en helder.
Wil je samen verder kijken dan de symptomen? En de oplossing op een hanteerbare, holistische manier vinden? Ik kijk graag met je mee!

Rachelle Jongen

Arts integratieve & functionele geneeskunde

Ik werk: 

in Vlijmen

Gespecialiseerd in:

Ik kijk als arts graag buiten de hokjes en bestaande kaders, naar de verschillende onderliggende systemen en de interacties daartussen. Ons lichaam wordt namelijk beïnvloed door onder andere je voorgeschiedenis, genetische aanleg en leefstijlfactoren. In mijn aanpak zitten dan ook deze onderwerpen: volledige gezondheidsgeschiedenis, beweging, slaap, voeding, stress, familie, trauma's, zingeving, werk, hobby's. Samen kunnen we op onderzoek uit om jouw (chronische) klachten aan te pakken.

Annemarie Semeijn

Integratief arts en coach-counselor

Ik werk: 

in Amsterdam, in Arnhem

Gespecialiseerd in:

Jarenlang was ik huisarts en behandelde veel patiënten. Maar 10 minuten per patiënt werkt niet om mensen te helpen om daadwerkelijk hun klachten op te lossen. Om mensen echt te zien. Ik heb de overstap naar mijn huidige praktijk gemaakt omdat ik wilde kunnen werken vanuit een integrale visie en voldoende tijd wilde hebben per cliënt. In mijn praktijk heb ik dat gevonden wat ik het allerliefste doe; mensen helpen met natuurlijke middelen. Het liefst zonder gebruik te maken van medicatie.

Marleen Bontekoe

Ademcoach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Spanning, ontspanning en ademhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door (verborgen) stress ga je ongezond ademen, en door een ongezonde adem geef je je lichaam stress. Ik leer je graag deze cirkel te doorbreken in de juiste volgorde: Vertraag, Adem & Ontspan. Op 20 september start de volgende Adem in Balans-training, een zorgvuldig opgebouwd programma waarin je werkt aan adembewustzijn en het duurzaam herstellen van jouw ongezonde ademgewoontes.

Taylie Hu

Psycholoog & Ayurvedisch voedingscoach

Ik werk: 

Online, in Utrecht

Gespecialiseerd in:

Met mijn body-mental type consult krijg je inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self-care rituelen, gezonde workout), uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten en eventueel oefeningen bij emotionele blokkades.

Laura Hofstede

Touch of Matrix specialist

Ik werk: 

Online, In Enschede

Gespecialiseerd in:

De Touch of Metrix methode werkt in je onderbewustzijn. Daar ruimen we oude ballast in jouw systeem op, welke voor diverse klachten kan hebben gezorgd (zowel mentaal als ook fysiek). Laagje voor laagje gaan we naar de oorzaak van je klacht(en) of ongemak en mogen blokkades losgelaten worden. Wanneer de verbinding met jezelf weer optimaal is, dan zet je alles letterlijk in beweging, zodat je lichaam en haar energie weer vrij en beter gaan stromen.

Martine Bier

Acupuncturist

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik ben als gediplomeerd acupuncturiste vooral gespecialiseerd in het verlichten van pijnklachten. Het maakt niet uit wat voor pijn; dof, stekend, beurs, warm, koud, zeurend, etc. Ik zet een specifieke balansmethode in voor verbluffende resultaten. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Amsterdam, Westerpark. Ik ben aangesloten bij Zhong, de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde en daardoor worden een deel van je kosten vaak vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Adeline Kuiken

Zen Shiatsu therapeut

Ik werk: 

in Blaricum

Gespecialiseerd in:

Ik geef Zen Shiatsu behandelingen, ontspanningsmassages en Qigong lessen. Shiatsu is een traditionele Japanse geneeswijze. Door druk uit te oefenen op specifieke punten wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam zichzelf te helen en in balans te brengen gesteund en versterkt. Het is een uitermate ontspannende ervaring en behandelingen kunnen het opbouwen van stress voorkomen.

Tatjana Rogic-Lagendijk

Klassieke homeopaat

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik ben Tatjana Rogic-Lagendijk en in mijn Homeopathie praktijk in Amsterdam Westerpark combineer ik graag mijn wetenschappelijke blik met de 200 jaar oude geneeswijze van homeopathie. Homeopathie kan jou op een natuurlijke manier (zonder bijwerkingen) ondersteunen op de weg naar meer balans en betere gezondheid. Heb jij onbegrepen of terugkerende gezondheidsklachten of voel je je uit balans en sta je open voor een andere kijk op gezondheid? Ik help je graag verder.

Marijke Hukema

Coaching & Zingeving

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

We kunnen allemaal geblokkeerd raken door gevoelens van onzekerheid, stress, doelloosheid of overprikkeling. Hoe vind je dan opnieuw en dieper de verbinding met je hart en met jezelf? Wat zijn de antwoorden op de vraag wat je bezielt? Wanneer stroomt het? In mijn praktijk kun jij op een intuïtieve en professionele manier je eigen verhaal onder ogen komen en jezelf ontwikkelen op jouw authentieke weg.

Elvira Broersma

Holistisch Coach

Ik werk: 

Online, in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Alles wat ik doe gaat samen omdat ik doe wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en dat alles
volgens een holistische visie. Er zijn ook jaren geweest waarin ik niet in verbinding leefde, in strijd
met m’n hart, m’n lichaam overvroeg en mezelf niet juist voedde. Dit leverde veel stress, pijn en
verdriet op. Mijn missie is om jou ook te helpen de verbinding tussen je hoofd, je hart en je lijf te herstellen en/of in balans te houden.

Wendeline Moorrees

Transformatie therapeut (RTT)

Ik werk: 

Online, Bij jou thuis, in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

We hebben allemaal groot potentieel in ons. Alleen houdt ons onderbewustzijn ons soms nog onnodig klein en chronisch ziek. Het is je innerlijke saboteur die voor lichamelijke en mentale klachten zorgt. Je onderbewustzijn die je saboteert als je nog onverwerkt emotioneel (kind)pijn hebt. Groot of klein. Ik zet je door middel van Rapid Transformational Therapy weer terug in je pure kracht: voor innerlijke vrijheid en een betere gezondheid.

Wei Ting Woo

Integratieve Coach & Sound Healer

Ik werk: 

Online, in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Mijn missie is om mensen hun eigen potentieel te laten ontdekken en de uiting van hun authentieke zelf. Het laten (her)ontdekken van hun eigen kracht en het vertrouwen op hun eigen kunnen en gevoel staan hierbij centraal. Ik help je eigen kracht te (her)ontdekken en je te laten vertrouwen op je eigen kunnen en gevoel!

Bij mij kun je terecht voor coaching, hypnotherapie en sound healing.

Nick de Jong

Stress & burn-outcoach

Ik werk: 

Online, in Voorburg

Gespecialiseerd in:

In mijn leven ben ik altijd al op zoek geweest naar hoe het leven werkt, wat de mens werkelijk drijft en beweegt, wat er 'achter de mens' zit op een diepere laag. Tijdens mijn eigen burn-out jaren geleden is alles wat ik geleerd en ontdekt had samengekomen. Ik ben losgekomen van dat wat mij belemmerde in mijn leven. Vanuit die verbinding met mijzelf, mijn eigen ervaring en eerdergenoemde fascinatie, heb ik mij gespecialiseerd tot no-nonsens, holistisch coach; mentaal, emotioneel & fysiek.

Maike van Ees

Energetisch masseur & holistisch coach

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Een sessie met mij brengt helderheid, kracht, vertrouwen en moed en kan net dat zetje geven dat je nodig hebt om (weer) in je licht te gaan staan. Mijn praktijkruimte bevindt zich in hartje centrum van Amsterdam op de Keizersgracht. Een mooie rustige ruimte waarin je helemaal tot jezelf kan komen.

Ik bied energetische massages, healing sessies en 1:1 holistisch coaching.

Angelique Pollen

Gezondheidscoach Stress & trauma

Ik werk: 

in Baarn

Gespecialiseerd in:

Ik ben gespecialiseerd in het loslaten van diep in het lichaam opgeslagen spanning. Zelf heb ik ervaren hoe ingrijpende gebeurtenissen en stress verschillende gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Ik ben terug in balans door goed naar mijn lichaam te leren luisteren en diepe spanning los te laten.

Wil jij ook meer invloed uitoefenen op je welzijn, je weerstand en je gezondheid? Merk je dat spanningen je gezondheidsklachten verergeren? Ik leer jou graag ontspannen.

Dana Hooghiemstra

Holistisch gezondheidscoach/psycholoog

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Als holistisch gezondheidscoach kijk ik naar gezondheidsproblemen als het gevolg van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest, vaak als gevolg van een ongezonde, ongebalanceerde mindset en leefstijl en een niet-passend voedingspatroon.

Ik help jou inzicht te krijgen in jezelf en bied je daarnaast de juiste handvatten om een positieve en blijvende verandering teweeg te brengen.

Jon van Eerden

Stress- & burn-outcoach

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Mijn werkwijze is holistisch omdat ik geloof dat alles met elkaar in verbinding staat. Samen kijken we verder dan de symptomen en gaan op onderzoek uit om te ontdekken wat er echt aan de hand is en hoe jij je leven kan optimaliseren. Mijn werk bestaat uit een combinatie van gesprekken, ademhalingstechnieken en andere oefeningen om patronen te doorbreken en jou weer helemaal in je kracht te zetten!

Sietske Wanst

Acupuncturist

Ik werk: 

in Assendelft

Gespecialiseerd in:

Hi, ik ben Sietske en als acupuncturist help ik mensen de harmonie te (her)vinden tussen lichaam, emoties, geest en ziel. Je kunt bij mij niet alleen terecht met gezondheidsklachten of symptomen maar ook om meer rust in jezelf te vinden en dichter bij jezelf te komen. Ik leg je duidelijk uit wat jouw lichaam je eigenlijk wilt vertellen en help je lichaam door middel van acupunctuur weer terug in balans te komen en te helen. Zo kun jij weer je eigen kracht en magie ervaren.

Danielle Dijkstra

Burn-out coach & Hypnotherapeut

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik ben een gepassioneerde coach voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar functioneren, los wil komen van beperkende overtuigingen, conditioneringen en (voor)oordelen. Kortom: voor iedereen die openstaat voor verandering en kiest voor een beter leven. Als coach is het mijn passie om mensen te helpen beter in contact te komen met hun gevoelens en los te komen van nare (traumatische) ervaringen zodat je het leven vanuit een andere invalshoek gaat zien.

Dewy Karsten

Creatief therapeut en coach

Ik werk: 

Online, in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik heb waardevolle ervaringen mogen opdoen als creatief therapeut, trainer en coach. Ik bied 1:1 begeleiding in trajecten, losse sessies en stilte retraites. Hierbij begeleid ik je naar meer zelfvertrouwen, zodat je weet wat je nodig hebt, en leer je contact maken met jezelf. Weet waar je kracht ligt en welke stappen je moet zetten. Je ervaart hierdoor rust. Mijn praktijkruimte is gevestigd aan de Sarphatistraat in Amsterdam op een van de mooie locaties van Stories Spaces.

Graziella Casula

Transformatiecoach voor vrouwen

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Ik ben gespecialiseerd in langdurige burn-outklachten bij vrouwen. Ik help graag om emotionele blokkades, beperkende overtuigingen en gedachtes waar je in blijft hangen te doorbreken. Op bewust en onbewust niveau. Ik heb een passie voor groei en verandering op intellectueel, spiritueel en emotioneel gebied.

Ik bied een 6 weeks online programma om jouw burn-out te doorbreken.

Mees Stegeman

Ademcoach / Breath coach

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik ben onderzoekend en open-minded en al sinds heel jonge leeftijd gefascineerd door ademwerk. Een ademsessie kan je weer terugbrengen bij jezelf en je de nodige verdieping brengen door je bewustzijn te vergroten. Het is een boost naar meer zelfvertrouwen, ontspanning en raakt je in de kern. Ik ben down to earth en positief ingesteld en help je graag aan de hand van de combinatie van coaching en ademwerk.

De burn-out poli

Burn-out preventie & herstel

Ik werk: 

Online, in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Wij zijn Victor Overmars en Barbara Kok, de initiatiefnemers van de Burn Out Poli. Bij de Burn Out Poli begeleiden wij nu al 13 jaar iedereen die teveel stress of burn out gerelateerde klachten ervaart met groot en duurzaam succes. Je bent niet alleen, 1 op de 6 werknemers heeft burn out klachten. Bij de Burn Out Poli helpen wij jaarlijks honderden mensen die over hun eigen grenzen zijn gegaan. Overspannen zijn komt vaak niet alleen door werk maar een combinatie van factoren en stress.

Karlijn Hendriks

Stress,- Vitaliteit,- en Loopbaancoach

Ik werk: 

Online, Wandellocatie

Gespecialiseerd in:

Ik geloof in doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt en dit gun ik iedereen. Een gelukkig en vitaal leven waarbij je keuzes maakt die bij je passen. Ik help je de balans terug te vinden, te (her)ontdekken wie je bent en waar jij gelukkig van wordt. Door te weten wat je echt belangrijk vindt kun je gefundeerde keuzes maken en de regie over je leven herpakken.

Bas Lebesque

Health and Life Coach

Ik werk: 

Online, in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

I believe that our life revolves around 5 big areas of life: Health, Love, Career, Money, and Connection to something greater. The way you present yourself in one of these areas is very similar to how we show up in other areas of life. If something is out of balance, possibly something is out of sync in another area. Get rid of the old stuff and behaviours that are not serving you anymore. Bring in the new, that what you have always wanted.

Estrella Yorks

Life Coach

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Ik geloof erin dat iedereen de kracht heeft om zijn of haar leven te transformeren, ongeacht hun verleden en daar wil ik je graag bij helpen. Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende coachingtechnieken, zoals schrijftherapie en de EFT en TFT tap methode. Deze methodes heffen verstoring in het energiesysteem op. Tenslotte geef ik opdrachten, tools en tips die aansluiten op jouw persoonlijke doelen.

Arna Vliegen-Verschure

Stress- & burn-outcoach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Ik help mensen met stress- en burn-outklachten, met liefde van ‘shit naar shiny’ weer lekker op weg
met een effectieve geïntegreerde aanpak. Hierdoor kunnen mensen echt de beste versie van zichzelf
zijn en bereiken wat ze écht willen in het leven. Mijn motto is: je hebt altijd de mogelijkheid om je leven op een positieve manier te beïnvloeden.

Petra de Gooijer

Leefstijlcoach

Ik werk: 

in Wageningen, op locatie, Wandellocatie

Gespecialiseerd in:

Als Leefstijlcoach wil je graag een gezonde leefstijl uitdragen. Ook voor mij kan het een uitdaging zijn om die keuzes te maken waar ik energie van krijg, waar ik echt voor wil gaan en die een blijvende plek krijgen in mijn leefstijl. Als ik zo’n keuze heb gemaakt, dan ontstaat er een ontzettende drive om deze keuze ook waar te gaan maken. Mijn passie is om dat gevoel ook bij jou naar boven te krijgen. Om jou te begeleiden in jouw zoektocht naar wat jou echt motiveert om nieuwe stappen te zetten naar een gezondere leefstijl.

Cor van Vliet

Coach en emotietherapeut

Ik werk: 

in Berkel en Rodenrijs

Gespecialiseerd in:

Door bewust en onbewust gedrag en stress vallen steeds meer mensen uit met burn-outklachten. Ik ben van mening dat ieder mens in staat is om van alles te leren en te bereiken, mits je bereid bent om in actie te komen. Te vaak zie ik bij mensen dat zij hun capaciteiten en mogelijkheden niet of niet volledig benutten. Het is mijn drijfveer om mensen te helpen een burn-out voor te zijn of hen te ondersteunen in hun herstel. Je kunt altijd nieuwe en gezonde keuzes maken en je leven inrichten zoals jij dit wilt.

Karlijn Eickmans

Zen Shiatsu therapeut

Ik werk: 

in Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Uit het hoofd, in je lichaam. Het beoefenen en ontvangen van shiatsu brengt meer balans tussen denken en voelen gebracht: wat gebeurt er nu echt in je lichaam? Ik heb door Shiatsu bijvoorbeeld meer ademruimte, minder chronische klachten en ik ben vaker helder, waardoor ik minder pieker en makkelijker keuzes maak. Dit is ook waarbij ik jou ondersteun.

Shiatsu werkt ontspannend en zet zaken in beweging. Kom je bij me op de mat?