top of page
arrow&v

Gespecialiseerd in:

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Locatie:

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Waar ik je goed bij kan helpen is: schildklierklachten als trage werking, overgewicht, stemmingswisselingen en moeheid of menstruatieklachten, PMS, PCOS, prikkelbare darmklachten, voedselintoleranties en andere chronische klachten. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je. Ik werk ook veel met HSP vrouwen.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van de maag en/of darmen. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn trajecten combineer ik de wetenschap met de orthomoleculaire behandelwijze. Ik sta sta voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Moon Spanjer

Moon Spanjer

Arts Leefstijlgeneeskunde | Metabolisme- en Hormoonexpert

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Hormonale balans, Schildklier problemen

Locatie:

Online, Heemstede

Waar ik je goed bij kan helpen is: hormonale disbalans, trage schildklier, problemen rondom de zwangerschap en veelvoorkomende auto-immuunziekten bij vrouwen, zoals reuma en lupus. Ik heb mij gespecialiseerd in het metabolisme en de fysiologie van de vrouw en leer je hoe voeding, leefstijl en de omgeving daar invloed op uitoefenen. Hoe meer ik mij hierin verdiepte, hoe meer ik besefte dat je zelf ongelooflijk veel invloed kan uitoefenen op je gezondheid. Naast of in plaats van medicijnen.

Marije van der Laan

Marije van der Laan

Human Design Professional / Coach/ Trainer

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving, Persoonlijk leiderschap, Loopbaan, Mindset

Locatie:

Online, Den Haag, Leidschendam

Wat ik het mooiste vind aan het werk dat ik doe, is te zien dat jij wordt geraakt en ontspant in de erkenning van wie je in diepste wezen bent! In wat nu echt ‘jezelf’ is. Wanneer ik jou inzicht geef in jouw unieke innerlijk kompas dan ga je meer voldoening, rust, succes en verwondering ervaren in alle facetten van je leven. Zo loop je minder of niet meer vast in je hoofd of in je leven. Met zelfvertrouwen en ontspanning, in contact met je ware zelf en je unieke potentieel. Door te ontdekken wat je lange tijd hebt genegeerd en vooral zelf te experimenteren of dit ook voor jou klopt, zal je vertrouwen op de wetenschap dat ook jij hier een unieke bijdrage hebt en kan jouw ware missie – jouw Goud – zich ontvouwen!

Iris Groen

Iris Groen

Holistisch arts, ademcoach

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Psycholoog en mindfulness trainer

Gespecialiseerd in:

Emotionele disbalans, Zingeving, Relaties, Burn-out, Trauma, SOLK, Slaapproblemen

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Ernestine de Groot

Ernestine de Groot

Arts Integrative Medicine en Leefstijl

Gespecialiseerd in:

(Onverklaarde) fysieke klachten, Leefstijl, Buikklachten, Stress en burn-out

Locatie:

Utrecht, Zeist, Online, Regio Utrecht

Het is mijn passie met een brede blik naar de mens als geheel te kijken, vanaf het moment van conceptie tot nu. Ik wil in verbinding zijn met anderen, en heb daarbij toevallig geneeskunde gestudeerd. Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingen ben ik goed in het herkennen van problemen op het gebied van: onverklaarbare klachten, hechting, het herkennen van emoties, het lichamelijk ervaren van emoties, en bewustzijnsgroei.

Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytische Therapie

Gespecialiseerd in:

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Locatie:

Woerden, Regio Utrecht

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Aphra de Kruif - van den Neste

Aphra de Kruif - van den Neste

Geboorte en geboortetrauma therapeut

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Herstel na zwangerschap/bevalling, Geboortetrauma

Locatie:

Amersfoort, Regio Amersfoort

Ik ben geschoold tot Geboortetrauma Preventie Coach. Sinds najaar 2022 ben ik tevens gecertificeerd Geboortetrauma Consulent en Geboortetrauma Therapeut. Ook werk ik bij het landelijk Zo Beval Ik Centrum voor Geboorte en Trauma. Het is een voorrecht om naast jou als vrouw en (aanstaande) moeder te mogen staan.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts en leefstijlarts

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Fertiliteit, Buikklachten, Hart- en vaatziekten, Schildklier problemen

Locatie:

Online, Zwolle

Waar ik je goed bij kan helpen is: vruchtbaarheidsproblemen (of je nu wel of niet in een traject zit dat maakt niet uit), menstruatieklachten en/of overgangsklachten, schildklierproblematiek, chronische buikklachten of vragen over een ketogene leefstijl en/of intermitterend vasten. Ik begeleid je heel graag. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Joyce Duikers

Joyce Duikers

Holistisch Therapeut

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Ademcoaching, Emotionele disbalans, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Zingeving, Chronische pijn

Locatie:

Leusden, Amersfoort

Ons lijf heeft een ontzettend intelligent systeem met een groot zelfhelend vermogen. Alleen maken we daar in mijn ogen nog niet altijd optimaal gebruik van. Patronen, overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma's zorgen ervoor dat de energie niet vrij kan stromen. Op termijn kan dit zelfs klachten veroorzaken waardoor je nog meer vast komt te zitten. In mijn sessies werk ik daarom altijd met het lijf. Daar zit de ingang om vanuit die controle naar meer flow te gaan.

Esterelle van Zanten

Esterelle van Zanten

Herstelcoach van alcohol | Life & Burn-outcoach

Gespecialiseerd in:

Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Verslaving, Stress en burn-out

Locatie:

Naarden-Vesting, Almere

Ik heb veel affiniteit met mensen die weer meer balans willen ervaren en willen afrekenen met niet helpende patronen en gewoontes. Centraal staan respect, gelijkwaardigheid en privacy. Mijn oprechte interesse en volledige inzet maken dat je met mij een goede en sterke start kunt maken. Ik ben een warme en pragmatisch coach met de juiste tools om jou te coachen, zodat jij meer vrijheid, kracht en gezondheid ervaart.

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Shiatsu therapeut

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Emotionele disbalans

Locatie:

Amsterdam, de Pijp, Alkmaar

Wil jij meer balans en gezondheid in je leven? Ik help je daar als shiatsu therapeute en energetisch coach graag bij. De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën en soms klankschalen. Dat is een hele mooie combinatie met shiatsu en werkt erg ontspannend en helend! Daarnaast geef ik (indien gewenst) voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en Westerse voedingsleer.

Cordula Quadt

Cordula Quadt

Shiatsu therapeut

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Mentale klachten, (Onverklaarde) fysieke klachten, Emotionele disbalans, Trauma

Locatie:

Amsterdam, Muiderpoort station

Iedereen die een acute of chronische fysieke of emotionele klachten heeft, is welkom. Momenteel werk ik veel met mensen die nazorg willen na een ziekteproces of na een ervaring die impact heeft gehad (bijv. een ongeluk of trauma). Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere, fysio- of psychotherapeutische behandeling worden toegepast. Na een sessie bij mij voelen mijn cliënten zich vaak soepeleren, kalmer en ervaren ruimte in hun lichaam en geest.

Geeke Booij

Geeke Booij

GZ Haptotherapeut & Werk-Coach

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Onverklaarde klachten, Stress en burn-out, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Locatie:

Arnhem

Ik kijk graag breder dan alleen naar ziek zijn en genezen. Mijn interesse gaat vooral uit naar gevoel van weten, niet in je hoofd alleen maar ook in je lijf, het versterken van mentale veerkracht via het lichaam. Preventief werken om beter in je vel te komen. Je lichaam is slimmer dan je denkt! Daarnaast zie ik ook veel mensen die al last hebben van stress, vermoeidheid, piekeren, onbegrepen lichamelijke klachten, bore en burn-out, rouwverwerking, uitval op werk.

Raymonde van Zijl

Raymonde van Zijl

Coach voor trauma en chronische klachten

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Trauma, Loopbaan

Locatie:

Wilnis, Regio Utrecht

Als psycholoog en loopbaancoach doe ik vooral therapeutisch werk. Ik leg graag de vinger op de zere plek én verander daarin wezenlijk en blijvend iets. Alles in je leven vormt je. En heftige ervaringen laten hun eigen sporen na. Hardnekkige terugkerende (emotionele) pijn kun je verlichten, veranderen en wegnemen.

Didrik A. Winsnes

Didrik A. Winsnes

Chiropractor

Gespecialiseerd in:

Slaapproblemen, Chronische pijn, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Kindergezondheid

Locatie:

Den Bosch

Mijn focus ligt op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit is namelijk de fundering van het lichaam. We helpen het zelf regulerende, zelf organiserende en zelf genezende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Dit speelt zo’n belangrijke rol in gezondheid. Wie wil nou geen wervelkolom en zenuwstelsel die optimaal werken?

Inge van der Velpen

Inge van der Velpen

Arts vrouwengezondheid | Fertiliteitsarts

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Vruchtbaarheid, Hormonale balans, Herstel na zwangerschap/bevalling

Locatie:

Online

Waar ik je goed bij kan helpen is: een (onvervulde) kinderwens, (herhaald) zwangerschapsverlies, herstel na zwangerschapsvergiftiging, hormonale disbalans, schildklierproblematiek rondom kinderwens. Ik neem graag de tijd om de vrouw achter de patiënte te leren kennen. Ik werk met vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of nazorg willen na de bevalling. Ook begeleid ik je met liefde en aandacht bij de verwerking van een miskraam, stilgeboorte of complicaties tijdens zwangerschap dan wel bevalling. Ik werk uitsluitend online en richt mij op positieve gezondheid d.m.v. integrale geneeskunde.

Danielle Brörmann

Danielle Brörmann

Specialist in Werkgeluk & Welzijn

Gespecialiseerd in:

Zingeving, Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Emotionele disbalans

Locatie:

Online, Breda

Ik werk veel vanuit mijn intuïtie en gebruik al mijn levens- en werkervaring in mijn werk als coach en trainer. Mijn missie is anderen te helpen om hun levensdoel en hartmissie te vinden en om ze te bevrijden van blokkades en beperkingen om te gaan leven en werken vanuit hun hart. Ik werk vanuit mijn eigen KOEL-principe, het staat voor: Kunstzinnig Ontspannen Energiek en Liefdevol.

Ingrid de Geus

Ingrid de Geus

Energetisch therapeut

Gespecialiseerd in:

Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Zingeving, Stress en burn-out

Locatie:

Online, Gouda

Het voelt heerlijk om eindelijk te kunnen ontspannen, om energie te kunnen voelen doorstromen en om nieuwe verbanden te leggen. Alsof de zon van hoop en uitzicht op nieuwe mogelijkheden voor jou weer op komt. Ik leer je graag zelfhulptechnieken waarmee je je welzijn en gezondheid ondersteunt en op den duur in eigen handen kunt nemen. Voor hooggevoelige mensen voelt deze manier van werken als thuiskomen. Mijn specialisme is het structureel opruimen en achter je laten van belemmerende diepe, fundamentele patronen.

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Kindergezondheid

Locatie:

Online, Eibergen

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische pijn, Zingeving, (On)bedoelde Zwangerschap Onderbrekingen

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Paul Hilkens

Paul Hilkens

Shiatsu therapeut

Gespecialiseerd in:

Nek- en rugklachten, Stress en burn-out, RSI, Emotionele disbalans, Slaapproblemen

Locatie:

Amsterdam, de Pijp

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten. Maar ook als er emotionele spanning is door bijvoorbeeld veranderingen in de privé- of werksfeer met veel stress, slapeloosheid of zelfs een burn-out als gevolg. Shiatsu is een fysieke behandeling die zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen zodat jij kunt herstellen en weer lekker in je vel komt te zitten.

Esther Gieling-Meijer

Esther Gieling-Meijer

Pijn Reset Behandelaar & fysiotherapeut

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Chronische pijn, Nek- en rugklachten, Kindergezondheid

Locatie:

Online, Apeldoorn

Ik kan uren praten over lichaamsbewustzijn, gedragspatronen, hoe stress invloed heeft op het lichaam en hoe dit relatief gemakkelijk opgelost kan worden. Ik maak graag verbinding met mensen die mij inspireren en die mij uitdagen om nog meer te groeien en mezelf te laten 'shinen'! Want we worden er toch allemaal blijer van, wanneer we minder stress en meer plezier kunnen ervaren? Met de Pijn Reset Methode werken we aan de oorzaak van (steeds terugkerende) pijn. En de pijn kan definitief verdwijnen, wanneer iemand dit ook écht graag wil!

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & gezondheidspsycholoog

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Locatie:

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Veronika Rutten

Veronika Rutten

Holistisch Healthcoach met focus op HERSTEL

Gespecialiseerd in:

Herstel na ziekte, Chronische ziektes, Zingeving, Emotionele disbalans, Mentale klachten

Locatie:

Online

Jong vitaal gezond heel oud worden is mijn levensmotto. Ik vind persoonlijke groei, vrijheid, compassie, nieuwsgierig zijn en dankbaarheid heel belangrijk. Mijn missie leven en teruggeven van mijn kennis en ervaring is mijn hoofdmotivatie. Ik heb ontdekt, dat ziekte zin heeft, dat ziekte een kans geeft om te veranderen, dat het een 'wake up call' is. Als je dit ontdekt kun je pas echt beter worden. Het gaat er niet om wat je hebt gehad, maar wel hoe jij er mee omgaat en wat je ervan leert!