Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Steeds meer mensen hebben overgewicht, krijgen diabetes of andere chronische ziekten. Voeding speelt daarbij vaak een cruciale rol. Overgewicht is bijvoorbeeld niet met alleen meer bewegen te bestrijden, daar is een aanpassing in de leefstijl en het voedingspatroon voor nodig. Het aanpassen van je voedingspatroon naar wat jouw lichaam nodig heeft, is in veel gevallen de sleutel naar het verminderen of oplossen van jouw klachten. Lees hier hoe!
Ieder mens is anders en iedere persoon heeft andere vragen over zijn of haar gezondheid. Een uitgebreide intake bij een orthomoleculaire therapeut geeft een beeld van jouw gezondheid en zo wordt er een plan van aanpak gemaakt. Welke ondersteuning of metingen nodig zijn wordt samen bekeken. Vaak, maar niet altijd, zijn metingen nodig zoals ontlastingsonderzoek of bloedonderzoek en op basis van de testuitslagen kan een opzet worden gemaakt voor een plan van aanpak. Zo krijg jij een gedegen en vooral persoonlijk plan van aanpak.


Wanneer je met het advies aan de slag gaat, dan kun je al na een paar weken verschil gaan opmerken. Soms heeft het lijf meer hersteltijd nodig. Afhankelijk van de duur van je klachten en de ernst van je klachten zal dat verschillen.


Je kunt naar een orthomoleculaire therapeut gaan wanneer je last hebt van overgewicht, diabetes of een andere chronische ziekte, maar ook preventief om te werken aan een gezonde leefstijl. Bekijk de video voor meer informatie.21 weergaven0 opmerkingen