Fit worden, fit zijn én fit blijven

  • Loop jij met chronische gezondheidsklachten rond?

  • Ben jij een sporter met een korte concentratieboog en een hoge blessuregevoeligheid?

  • Voel jij de druk van deze prestatiemaatschappij en ervaar je stress?


Herken jij je in één van bovenstaande situaties? En bieden reguliere behandelingen jou onvoldoende resultaat? Dan kan je zeker baat hebben bij kPNI. Lees hieronder wat het inhoudt.kPNI zal je denken?

Deze afkorting staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie, een ingewikkelde naam voor een aanpak dat niets anders is dan een brede kijk op de complexe gezondheidsvraagstukken van deze tijd.


kPNI is een oplossingsgerichte geneeskundige aanpak waarbij gekeken wordt naar hoe lichaam en geest als geheel functioneert en samenwerkt, en hoe het komt dat iemand klachten krijgt of ziek wordt. Het symptoom wat je opmerkt is namelijk vrijwel nooit het échte probleem.


Je bent niet van de ene op de andere dag ziek. De klachten die je hebt zijn als het ware een momentopname, net als een foto. Achter deze foto ligt echter een hele film die deze klachten heeft doen ontstaan.


Een kPNI-therapeut heeft kennis van (hou je vast) psychologie, neurologie, immunologie en endocrinologie. Maar ook van evolutiebiologie, voeding en bewegingswetenschappen. Met recht kunnen we zeggen dat dit een hele brede kijk is op gezondheid. Binnen kPNI wordt dus niet naar een los symptoom gekeken, maar naar jou en jouw gezondheidsklachten als geheel.


Een kPNI behandeling

Door deze brede benadering is een kPNI-behandeling voor iedere persoon verschillend en meestal verminderen klachten al na de eerste behandeling. Een greep uit de resultaten: minder pijn, sneller herstel, betere stoelgang, dieper slapen, meer energie, langer kunnen concentreren, een sterker immuunsysteem en een betere lichamelijke conditie.


Tijdens het eerste consult gaan we de oorsprong van jouw symptomen achterhalen en kijken we ook naar de weg die daarna gevolgd heeft om vanuit het juiste uitgangspunt herstel in te zetten. Je krijgt uitleg met welke (ingewikkelde) systemen in je lichaam jouw klachten te maken hebben en je krijgt persoonlijke adviezen om zelf te kunnen werken aan je herstel of betere gezondheid. kPNI is een evidence-based geneeskunde die nog maar weinig mensen kennen. Het werkt preventief en curatief.


Dit artikel is geschreven door:

Marijke Engelbrecht

kPNI leefstijl expert & orthomoleculaire therapeute, acupuncturist


Wil jij weten of kPNI wat is voor jou?


Je kunt gratis kennismaken met Marijke door middel van een kort telefonisch gesprek van 15 minuten. Soms houdt Marijke ook gratis kennismakingsdagen in haar praktijk in Amsterdam. Bekijk hier haar profiel.