Hi! Ik ben Marjolein.

Foto0065 (1).jpg

Ik, Marjolein de Groot, ben de oprichtster van Curefinder en ik vertel je graag waarom ik doe wat ik doe.

 

Jarenlang heb ik in e-commerce gewerkt en heel veel ervaring opgedaan bij topbedrijven, waaronder bol.com en Treatwell. Ondanks dat ik het goed naar mijn zin had in 'deze wereld', bleef er bij mij iets knagen. Want waarom is het de normaalste zaak om tegenwoordig online een bankstel te kopen of een afspraak bij een kapper te boeken.. maar als we gezondheidsklachten hebben, dan worden we vaak enkel gewezen op de gebruikelijke zorgoplossingen die er zijn.


Er is echter een enorm aanbod van coaches en therapeuten die verder kijken dan klachten en symptomen. Die de tijd nemen om achter de echte oorzaak van problemen te komen. Die in veel gevallen de kennis, filosofie en aanpak van de westerse en oosterse geneeskunde combineren; 'the best of both worlds'. Van wie het hun persoonlijke missie is om jou een gezonder en gelukkiger leven te laten leiden. En dat.. terwijl de reguliere zorg uit zijn voegen barst.


Het is mijn doel om al deze behandelvormen in de spotlights te zetten, te laten zien wat het inhoudt, wie de persoon is 'achter een behandelaar', hoe een consult, sessie of behandeling gaat, zelf te kiezen en eenvoudig online hulp te kunnen boeken.

 

Ik wil mensen bewust maken en het vertrouwen geven dat ze aan de slag kunnen gaan met hun gezondheid. Er is vaak meer mogelijk dan je zelf denkt. Zelf heb ik dit ook mogen ervaren en hoop met Curefinder jou de tools te geven om te werken aan de gezondheid van je lichaam en geest, waar en wanneer jou dit uitkomt.

Hi! Ik ben Karlijn.

Ik, Karlijn Eickmans, ben de co-founder van Curefinder, en ik vind het geweldig om het holistische werk in de zorg beter vindbaar en zichtbaar te maken.

 

In mijn leven heb ik veel last gehad van chronische rug- en nekklachten. Op 30-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met shiatsu. Dit sprak me zo erg aan dat ik de vierjarige opleiding tot Zen Shiatsu therapeut ben gaan volgen. Door shiatsu te beoefenen én te ontvangen, merkte ik dat mijn chronische klachten steeds meer verdwenen. Ik had me nog nooit zo optimaal in balans gevoeld, voor mij was dit een eye-opener: shiatsu werkt, voor mij!

 

Omdat ik weet hoe belangrijk het is, om je gezondheid te verbeteren op een manier die bij jóu past, wens ik dat anderen ook toe. Het gaat dan ook niet alleen om de klik met de behandelvorm, maar óók met de coach, therapeut of arts. Wanneer je je bij iemand volledig open durft te stellen, kom je gewoonweg verder. Dat is wat Curefinder komt brengen en dat is waar mijn hart ligt. Naast mijn ‘werk’ voor Curefinder, blijf ik mijn eigen shiatsu praktijk voortzetten. Zo blijf ik dicht bij mezelf en goed in balans. 

 

Binnen Curefinder ben ik 'de stem' van de coaches en therapeuten. Curefinder is namelijk niet alleen een geweldig platform voor mensen met gezondheidsklachten. Het gaat mij ook om de zorgaanbieders met een holistische kijk op gezondheid. Enerzijds ontzorgen we, door hun werk makkelijker en leuker maken, onder andere met onze agenda tool. Anderzijds, verbinden we de professionals onderling door toffe community events en het houden van interviews. Wanneer de specialisten ieders expertise leren kennen, kan er ook vaker met een gerust hart naar elkaar worden doorverwezen. Zo komt er meer transparantie en wederzijds begrip binnen de zorg. 

 

Zoals je leest word ik er gelukkig van om al het mooie werk dat gedaan wordt, de aandacht en zichtbaarheid te geven die het verdient. Samen Nederland een stukje gezonder en gelukkiger maken. Hoe leuk is dat... :-) 

Karlijn Eickmans_Curefinder_byMandyBrander_resized_edited.jpg

Moonshot

Wij geloven in een nieuw zorgsysteem. Een systeem dat draait op een stevig fundament van verbinding. Waar het niet meer gaat over "regulier" of "alternatief", maar waar krachten worden gebundeld. Waar het draait om ons als mens - om ons als geheel - en wat wij nodig hebben om te groeien op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Waar verder gekeken wordt dan naar het oplossen van klachten en symptomen. 

Wij zijn niet vóór alternatief, complementair of hoe je het ook wilt noemen. Wij zijn niet tegen regulier. Wij geloven dat we alle kennis en expertise uit de Westerse en Oosterse geneeskunde nodig hebben en daar moeten inzetten waar het nodig is. Zoals we nu werken, werkt het niet. Het huidige zorgsysteem kan niet in alle behoeftes voorzien. Dat is sinds een paar jaar duidelijker geworden dan ooit. En daarom bouwen wij aan "het nieuwe". Daar steken wij onze nek voor uit. Vol passie en geloof. En dat doen we graag samen met iedereen die weet dat het anders moet en voelt dat het anders kan.

Curefinder is een belangrijke bouwsteen in het nieuwe zorgsysteem, dat parallel groeit naast het bestaande en op een dag zal het kunnen integreren. Curefinder is het startpunt van iemands zoektocht naar een gezonder leven en het verbindende element tussen de zoeker en de aanbieder van holistische zorg. Want hier geloven wij in. Niet alleen in het bestrijden van symptomen, maar zoeken naar de (onderliggende) oorzaken van klachten en preventief werken aan een gezond(er) leven.  

Ben jij een holistisch coach of therapeut en voel jij je aangesproken door onze missie? Meld je dan nu snel aan!

Ben jij een investeerder en geïnteresseerd in het ondersteunen van Curefinder zodat wij harder kunnen groeien en meer mensen kunnen bereiken? Wij horen graag van je