top of page

Orthomoleculair therapeuten

Je kunt bij deze hoogopgeleide therapeuten terecht voor o.a.:

Prikkelbare Darmsyndroom | PDS | IBS | Leaky gut | SIBO | Huidklachten | Eczeem | Rosacea | Allergieën | Intoleranties | Gewichtsproblemen

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Gespecialiseerd in:

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van de maag en/of darmen. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn trajecten combineer ik de wetenschap met de orthomoleculaire behandelwijze. Ik sta sta voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & gezondheidspsycholoog

Ik werk: 

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Buikklachten, Huidklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Marieke Geurds

Marieke Geurds

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut & eetstoorniscoach

Ik werk: 

Online

Eetstoornissen, Vrouwengezondheid, Huidklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Hormonale disbalans

Als geen ander weet ik hoe het is om een ongezonde relatie met voeding en jezelf te hebben. In combinatie met mijn orthomoleculaire voedingskennis heb ik het Gezond Genieten programma ontwikkeld. Het is geen "one size fits all", maar iedereen ontvangt een persoonlijk plan. We gaan aan de slag met jouw overtuigingen, patronen en negatieve gedachten. Je leert welke voeding voor jouw lichaam geschikt is en hoe je op een andere manier om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je gaat je weer fitter voelen en leert op een gezonde manier te bewegen.

Rosalie Lubberman

Rosalie Lubberman

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Zeist, Regio Utrecht

Buikklachten, Leefstijl, Stress / burn-out

In een consult ga ik met jou opzoek naar de puzzel van jouw klachten en de oplossingen. Deze breng ik voor je in kaart en leg uit wat we gaan doen en waarom. Ik ben opgeleid in de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar de echte oorzaak van een klacht. Ik focus me in mijn werk op drie hoofdthema's: eten, ontspannen en bewegen.

Rick van den Tempel

Rick van den Tempel

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Buikklachten, Chronische ziektes, Topsport

Het is goed mogelijk dat wanneer jij klachten ervaart jouw immuunsysteem niet volledig in balans is. Als orthomoleculair therapeut help ik de oorzaak van je gezondheidsklachten te achterhalen en leg ik je uit hoe we je lijf weer in balans kunnen krijgen. Ik werk aan de hand van voeding, leefstijl en eventueel suppletie. Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met gezonde voeding, (top)sport en ons menselijk lichaam. Veel van onze klachten zijn te herleiden naar onze darmen en dus wat wij eten.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Emotionele disbalans, Kindergezondheid, Schildklier problemen, Huidklachten

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Gilbèrt Brouwer

Gilbèrt Brouwer

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Buikklachten, Huidklachten

Ik leg (waar mogelijk) verbanden tussen de oorzaak van de klachten en betrek hierbij je hele lichaam, geest, wervelkolom, gebit, organen en meridianen. Aansluitend meet ik jou met een medisch gecertificeerd apparaat (Prognos) dat oorzaken van klachten helder in beeld brengt. Ik maak een therapievoorstel op maat dat bestaat uit specifieke voedingsadviezen en therapiemiddelen (voedingssupplementen, kruidentincturen, homeopathische middelen) zodat we de aangetoonde oorzaken effectief kunnen bestrijden. Met diverse laboratoria werk ik samen voor aanvullend onderzoek, zodat er talloze onderzoeken mogelijk zijn als je helemaal vastgelopen bent met jouw klachten.

Nicky Leidelmeijer

Nicky Leidelmeijer

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair voedingscoach

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Afvallen

Eten is mijn grote passie! Ik zie het als mijn missie om jou te laten zien wat voor invloed een evenwichtig voedingspatroon heeft op jouw lichaam en geest. Samen kijken we welke eetstijl bij jouw leven, lichaam en doelen past. Ik geloof in érg lekker eten, waarmee je jouw lichaam voedt en niet alleen vult. Of je nu 20 kilo wilt afvallen, of wel een paar tips kunt gebruiken om goed te eten als sporter – ik help je graag!

Persoonlijke één-op-één begeleiding kan net het steuntje in de rug zijn waardoor het afvallen dit keer wel echt gaat lukken. Het ‘geheim’ is om geen dieet te volgen, maar om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren die bij jouw leven passen. Dat is leuk, praktisch én resultaatgericht.

Emilia De Vries

Emilia De Vries

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Start direct met het verminderen van jouw maag- en darmklachten. Door jarenlange opleidingen, research en professionele ervaring als darmtherapeut, ben ik erachter gekomen wat wel en wat niet werkt.

Ontdek met mijn unieke 4-fasen D.A.R.M Programma wat je zelf kunt doen om je spijsvertering volledig te resetten, hoe je achter de oorzaak van je buikklachten komt, en hoe je dit effectief aanpakt. Het is een online programma met 10 modules waarin je zelf stap voor stap werkt aan een betere gezondheid.

bottom of page