top of page
Inge van der Velpen

Verbeter de eicelkwaliteit

Inge van der Velpen

Fertiliteitsarts

Over het programma

Uit onderzoek blijkt dat 66% van alle bevruchte eicellen niet doorgroeit tot een goede zwangerschap.

In mijn 5 jaren als fertiliteitsarts in het ziekenhuis heb ik dit nooit geweten. Mijn totale focus lag op zwanger worden met een behandeling als IUI of IVF. Ik was bezig met protocollen en niet met de vrouw die voor mij zat.

Langzaamaan kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik meer kon doen voor de vrouwen die voor mij zaten. Ik wilde een persoonlijke benadering, in plaats van protocollair werken. Het besef groeide dat de invloed van onze leefwijze op gezondheid & vruchtbaarheid groot is. Waarom wordt er hier geen aandacht aan besteed?

Door ons juist op onze gezondheid en vruchtbaarheid te focussen, krijgen we weer controle. Met het verbeteren van onze vruchtbaarheid, verbeteren we onze eicelkwaliteit, waardoor de kans op zwangerschapsverlies kleiner wordt. Hiermee kun je jouw doel behalen, een prachtige zwangerschap!

Ontdek in deze cursus ...
- dat jij niets fout doet!
- dat jouw lichaam goed werkt! Dat je trots mag zijn op je lijf.
- dat de oorzaak van zwangerschapsverlies vaak ligt in delingsfouten van de eicel of de bevruchte eicel.
- hoe je de kans op delingsfouten kunt verminderen. Dit heeft namelijk met de kwaliteit van de eicel te maken.
- welke processen er in je lichaam spelen om een innesteling mogelijk te maken en de rol die het immuunsysteem & progesteron hierin spelen.
- waarom je kritisch mag zijn op de gemakken van de moderne wereld (straling, plastic, BPA, parabenen, ftalaten, bewerkte voeding).
- hoe je kunt werken aan het terugkrijgen van vertrouwen, in jezelf & in je lichaam!
wat stress in je lichaam doet en met je hormonen. In deze cursus krijg je handvaten hoe je om moet gaan met stress & hoe dit te verminderen.
- hormonale balans cruciaal is & dat er factoren zijn die deze balans verstoren, zoals stress, laaggradige ontsteking & insulinegevoeligheid.
- dat je partner ook kan werken aan een betere zaadkwaliteit! Een zaadonderzoek zegt namelijk niets over de DNA kwaliteit.

Oftewel, alles wat je nodig hebt om de controle terug te pakken & sneller zwanger te worden!

Begeleiding & meer...

MODULE 1 | DE BAARMOEDER

Een van de belangrijkste organen in ons vrouwenlichaam. De baarmoeder draagt de zwangerschap en beschermt het kindje. Daarom is het belangrijk dat we goed voor onze baarmoeder zorgen.

- De baarmoeder werkt nauw samen met het immuunsysteem. Een te actief immuunsysteem maakt een innesteling moeilijker.
- Het belang van het hormoon progesteron bij de rol van het immuunsysteem. Daarnaast is progesteron belangrijk om het baarmoederslijmvlies klaar te maken voor een innesteling.

MODULE 2 | DE EIERSTOKKEN

In de eierstokken zitten jouw eicellen. Deze worden door het hormoon FSH aangestuurd om te ontwikkelen & groeien. Dit gebeurt al 3 maanden voordat de eisprong plaatsvindt.

- De eicel is omhult door een follikel met vocht. In dit vocht zitten de voedingsstoffen voor de eicel om te groeien. Echter kunnen er ook schadelijke inzitten die deze groei juist negatief beinvloeden.
- De kwaliteit van de eicel is afhankelijk van de voedingsstoffen die in dit vocht zitten.
- In deze module ontdek je wat jij kan om te zorgen voor een betere eicelkwaliteit.

MODULE 3 | DE DARM

De darm is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Het zorgt voor de opname van voedingsstoffen. Echter bij de inname van 'slechte' voedingsstoffen, kan dit onze darm beschadigen. Dit kan leiden tot een lekke darm en laaggradige ontsteking.

- Laaggradige ontsteking zorgt ervoor dat ons immuunsysteem wordt geactiveerd. Terwijl bij een innesteling het immuunsysteem juist minder geactiveerd moet worden.
- De darm is via hormonen & het zenuwstelsel met het brein.
- Het eten (& drinken) wat jij eet, bepaalt de suikerspiegel in jouw bloed. Deze suikerspiegel heeft invloed op de hoeveelheid insuline die vrijkomt in jouw lichaam. Dit heeft invloed op jouw vruchtbaarheid en daarom speelt voeding een cruciale rol in jouw kans op een zwangerschap!

MODULE 4 | HET BREIN

Ons brein kan ons heel goed voor de gek houden. Het kan ons in een negatieve spiraal vasthouden. Maar jij hebt de kracht om hieruit te komen.

- De kracht van onze gedachten
- Positieve mindset - affirmaties -
- Controle en vertrouwen

Over de specialist

Ik heb zelf ervaring opgedaan als patiënte, tijdens/na de bevalling van mijn dochter waar ik erg ziek van ben geworden. Het proces van herstel heeft een jaar geduurd. Door de protocollen in het ziekenhuis is geen tijd over om de vrouw achter de patiënte te leren kennen en daarmee de echte hulpvraag te achterhalen. Het is mijn passie om dat te bieden aan de vrouwen die extra zorg hierin zoeken.

Daarbij heb ik de basisopleiding Integrative Medicine afgerond en volgde in 2022 het verdiepingsjaar. Dit is een opleiding voor artsen met de focus op gezondheid (i.p.v. ziekte) en het opzoeken van de oorzaak achter een klacht. De behandeling bestaat meestal uit leefstijladviezen, met een persoonlijk plan uiteraard.

PRAKTIJK
Ik werk online vanuit Zwitserland.

Ik wil aan mijn gezondheid werken!

bottom of page