top of page
Astrid Vester

Maagdarm-klachten

Astrid Vester

Arts voor Leefstijl en Transformatiegeneeskunde

Over het programma

Wist je dat veel klachten en ziektebeelden te maken hebben met een slechte darmfunctie en een slechte functie van de zenuw die de darmen met de hersenen verbind: de nervus vagus? En dat het immuunsysteem daar ook onder te lijden heeft? Denk aan chronische vermoeidheid, fibromyalgie, depressie, angst, PTSS, Alzheimer, Parkinson, hartziekte, Diabetes, migraine, (cluster) hoofdpijn, astma, Auto immuunziekten (RA, Lupus), overgewicht… En hoeveel mensen hebben dit wel niet? Herken jij je hierin?

Dat is de reden waarom ik een online cursus heb ontwikkeld. Deze cursus legt uit hoe allerhande klachten kunnen samenhangen met een slecht darmmilieu en wat je eraan kan doen. Soms bestaan deze klachten zonder dat je last hebt van de darmen. Dat zie ik al zo lang: Als je begint met het verbeteren van het darmmilieu gaan heel veel klachten, die er niet mee samen lijken te hangen, veel sneller beter.

Het probleem is ook dat de darmklachten die er zijn voor behoorlijk veel schaamte en onzekerheid zorgen. Ik geloof dat het met een aantal praktische handvaten en tools ook voor jou mogelijk is om verbetering in je (darm)klachten te bereiken. Iedereen bezit een zelfhelend vermogen, waarom zouden we dat bij jou dan niet aan kunnen spreken?

En ik begrijp hoe frustrerend het is. Ik zie al meer dan 25 jaar mensen met maag-darm klachten of andere klachten voorbij komen, die al jaren lang zoeken en het antwoord niet hebben gevonden in de reguliere therapieën. Dat is ook de reden, waarom ik deze online training heb gemaakt: ik wil dat veel meer mensen weten hoe, en tools krijgen om, dit in een aantal belangrijke stappen aan te kunnen aanpakken.

Begeleiding & meer...

Je doorloopt 7 modules, waarin je alles leert over waarom het belangrijk is dat je darmen goed werken, hoe je darmen überhaupt werken, hoe je je darmgezondheid kunt verbeteren, welke kruiden en suppletie daarbij kunnen helpen en je ontvangt leefstijltips. Daarnaast ga je aan de slag met het ontdekken van mentale, emotionele en energetische blokkades die jouw klachten kunnen veroorzaken of versterken. Elke module wordt ondersteund met meditaties die jou helpen in het versterken van je gezondheid.

Over de specialist

Ik ben een betrokken arts, die zich wil inzetten voor ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van de mens in alle opzichten en aandacht heeft voor de gehele mens in een holistische visie.

In mijn praktijk ben ik bezig met wat daaraan kan bijdragen: leefstijladviezen, voedingsadviezen orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie, counseling en ondersteuning van spirituele groei en ontwikkeling. Naast behandeling van klachten houdt ik mij ook bezig met preventie en gezondheidsbevordering.

De Leefstijl en Transformatiegeneeskunde heeft volledig mijn hart gestolen. Deze geneeswijze is erop gericht om op een natuurlijke wijze het zelfhelende vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen. Ik ben al ruim 25 jaar in dit vak en vind het nog steeds een boeiende uitdaging om voor jou gezondheids-verbeterende en levens-veranderende tools en mogelijkheden aan te reiken.

Ik wil aan mijn gezondheid werken!

bottom of page