top of page
Astrid Vester

Hart en bloedvaten

Astrid Vester

Arts voor leefstijlgeneeskunde

Over het programma

Het hart is een elektrisch orgaan en genereert de grootste hoeveelheid elektrische energie in ons lichaam. Wel 40 tot 60 maal meer dan onze 2e krachtige bron: het brein. De energie is zo sterk dat het een elektromagnetisch veld creëert, dat ons lichaam in een cirkel van 360 graden omgeeft, tot ongeveer een halve meter buiten ons lichaam gemeten kan worden en iedere cel in ons lichaam doordringt.

Hoe zorg je het beste voor dit prachtige orgaan? En voor de bloedvaten?

Synthetische voeding, te veel suiker, alcohol en sigaretten, te weinig groenten, fruit en kiemen, te weinig beweging, te veel stress, te weinig slaap: het draagt allemaal bij aan het ontstaan van hart en vaatziekten. En dat willen we nou juist voorkomen.

In rust pompt een volwassen hart ongeveer 5 liter per minuut rond. Bij inspanning kan dit vervijfvoudigd worden. Gemiddeld slaat het ongeveer 100.000 keer per dag, wat bij een levensduur van 70 jaar neer komt op 3 miljard keer! Het hart levert eigenlijk elke dag een prestatie vergelijkbaar met het omhoog slepen van een 10 liter vat naar een toren van 200 meter hoog. In het hart kruisen de bloedstromen van boven naar beneden en van links naar rechts.

Ontdek:
- Hoe hart en bloedvaten functioneren.
- Welke voeding, leefstijl en kruiden hart en bloedvaten ondersteunen
- Welke emoties en spirituele lessen door aandoeningen van het hart worden gespiegeld!

Begeleiding & meer...

In de eerste presentatie in de drieluik krijg je meer inzicht in hoe hart en bloedvaten functioneren, zodat je beter begrijpt waarom het zo belangrijk is om deze organen te ondersteunen!

In de tweede presentatie wordt je duidelijk met welke voeding, leefstijl, kruiden en supplementen je jouw hart en vaat-functie kunt ondersteunen. Deze kun je dan ook gelijk in de praktijk brengen!

"Geen enkele ziekte, die door voeding kan worden genezen, dient met andere middelen te worden behandeld" zei Maimonides (1135-1204).

Ik ben het daar helemaal mee eens. Voeding bestaande uit vis, fruit, groenten, knoflook, amandelen en donkere chocolade blijkt het aantal hart en vaataandoeningen met wel 76% terug te dringen!

In de derde presentatie leer je welke emoties en spirituele patronen het hart belasten en hoe je daar wat aan kunt doen. ‘Ontroerd zijn is ademhalen met het hart’, zei Pierre Reverdy.

Over de specialist

Ik ben een betrokken arts, die zich wil inzetten voor ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van de mens in alle opzichten en aandacht heeft voor de gehele mens in een holistische visie.

In mijn praktijk ben ik bezig met wat daaraan kan bijdragen: leefstijladviezen, voedingsadviezen orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie, counseling en ondersteuning van spirituele groei en ontwikkeling. Naast behandeling van klachten houdt ik mij ook bezig met preventie en gezondheidsbevordering.

De Leefstijl en Transformatiegeneeskunde heeft volledig mijn hart gestolen. Deze geneeswijze is erop gericht om op een natuurlijke wijze het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen, de gezondheid te behouden of te bevorderen. Ik ben al ruim 25 jaar in dit vak en vind het nog steeds een boeiende uitdaging om voor jou gezondheids-verbeterende en levens-veranderende tools en mogelijkheden aan te reiken.

Ik wil aan mijn gezondheid werken!

bottom of page