top of page
Emilia de Vries

D.A.R.M. Programma

Emilia de Vries

Orthomoleculair therapeut

Over het programma

Heb jij regelmatig last van je maag of darmen? En wil je weten wat je kan doen om dit op te lossen? Heb je al heel veel geprobeerd en je bent sceptisch voor weer een verhaal vol beloftes? Dat snap ik helemaal. Ik heb jarenlang in jouw schoenen gestaan en had alles al geprobeerd. Althans, dat dacht ik. Maar wat ontbrak was de juiste kennis en een gestructureerd plan van aanpak.

Ik heb een uniek 4-fasen D.A.R.M. model gemaakt. Dit is een gestructureerd stappenplan die maag en darmklachten stap voor stap aanpakt. De kracht? Je heelt je darm in de juiste volgorde. Dit is wat zo vaak de reden is dat mensen hun buikklachten niet onder controle krijgen.

De 4 fasen zijn:

1. Detox
Je ontdekt hoe je vertering werkt en wat de oorzaken van je klachten kunnen zijn. Je leert wat de triggers zijn, en wat goede en slechte voeding is voor je maag en darmen. Gifstoffen worden aangepakt, en we gaan in op detox van het brein, de mind-body connectie en de hersen-darm as.

2. Aanvullen
Je ontdekt welke enzymen, nutriënten en natuurlijke stoffen een wereld van verschil kunnen maken in het herstellen van je buik. We gaan ervoor zorgen dat je buik veel makkelijker verteert en beter voedingsstoffen kan opnemen.

3. Reinigen
Na het tot rust brengen van de darm hebben we stoffen toegevoegd die je darmen sneller te laten helen. In stap 3 verwijder je alle beestjes die niet in jouw lichaam thuishoren. Denk hierbij aan schimmels, gisten (candida), bacteriën en parasieten.

4. Moduleren
Dit is de stabilisatie-fase. Hierin vindt het diepere herstel en reparatie van de darm plaats. We gaan je darmflora moduleren, je slijmvliezen sterker maken, en je immuunsysteem een boost geven. Je leert hoe je je darmen sterker maakt, zodat oude klachten kunnen verdwijnen en niet terugkomen. Je ontdekt alles over probiotica, supplementen, het herintroduceren van voeding, en nog veel meer.

Begeleiding & meer...

Dit is een online programma met 10 modules waarin je stap voor stap door het 4-fasen D.A.R.M Programma loopt.

Inclusief:
- Praktische tips & trucs die je gelijk toe kan passen om je morgen al beter te voelen.
- Een uniek en duidelijk D.A.R.M dieet die het beste van verschillende darmdiëten combineert.
- Maaltijdplanner: weet precies wat je elke dag en elke maaltijd kan eten om zo snel mogelijk resultaat te zien.
- Een uitgebreid receptenboek met nog veel meer lekkere opties die binnen het D.A.R.M Dieet passen.
- LIVE Q&A
- Ik beantwoord vragen in een live Zoom Q&A - Symptoom tracker
- Houd je progressie wekelijks bij.

Over de specialist

Ik ben Emilia de Vries en heb de praktijk voor integrale geneeskunde 'All Ways Healthy' opgericht. De drijfveer om mijn praktijk te starten heeft alles te maken met mijn eigen lange zoektocht naar gezondheid. Daar vertel ik je graag meer over.

Door de jaren heen heb ik veel aan mijn gezondheid gewerkt, zowel met reguliere geneeskunde als complementaire geneeskunde. Nadat ik al jarenlang chronische gezondheidsklachten had, kreeg ik door een voedselvergiftiging op mijn 23e veel maag- en darmklachten. Wat volgde was een lange zoektocht naar de oorzaak, waarin de reguliere geneeskunde mij heeft geholpen met zoeken, maar waar ik met behulp van een integrale therapeut uit de VS achter de oorzaak kwam: SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth).

Als gevolg van mijn zoektocht heb ik veel kennis opgedaan over SIBO, de darmflora, het immuunsysteem, de bijnieren, de lever, en pathogenen (bacteriën, parasieten, schimmels en virussen). Ook verdiepte ik mij in de rol die voeding op ziektebeelden heeft, en wat supplementen kunnen doen. Als darmtherapeut, orthomoleculair therapeut, en ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in maag- en darmklachten (specifiek het prikkelbare darm syndroom, SIBO en het microbioom).

Daarnaast heb ik een passie voor de rol van het brein in ziekte. Ik heb mij verdiept in de rol van het brein op ziekte, en daar begon mijn passie voor de mind-body connectie. Ik paste deze kennis toe, en toen pas besefte ik me echt hoeveel er mogelijk is met ons brein. En hoe belangrijk het is om kennis over de darmen en fysieke genezing te combineren met kennis over de mind-body connectie en het brein. Dit is nog vrij nieuw in de moderne geneeskunde, maar zeer effectief.

Het is mijn doel en missie in mijn werk om mensen te helpen met de puzzel die chronische gezondheidsklachten kunnen zijn, en tevens om mensen bewuster te maken van wat ze zelf kunnen doen om hun lichaam de juiste informatie te geven om sneller te helen.

Ik wil aan mijn gezondheid werken!

bottom of page