top of page
Ingrid de Geus

Beter slapen

Ingrid de Geus

Energetisch therapeut

Over het programma

In deze online cursus van zes weken (1 les per week) leer je iedere week nieuwe, plezierige en effectieve energie-oefeningen die jou helpen beter te slapen.

Deze cursus is niet alleen goed voor een betere nachtrust. Het heeft meer positieve effecten:
- Verminder stress en spanning
- Kalmeer je bewaker van patronen
- Schakel om naar je rust- en herstelstand
- Verlaag het teveel aan stresshormonen
- Verminder angsten en gepieker
- Breng je hormonen in balans.

Begeleiding & meer...

Waarmee ga jij aan de slag tijdens dit programma?
1. Stress en spanning verminderen – voor beter inslapen en doorslapen. Je leert hoe je de knop om kunt zetten zodat je niet meer ‘aan’ staat wanneer je wil gaan slapen.
2. Je leert hoe je makkelijk nieuwe positieve gewoontes kunt invoeren door je innerlijke verdediger, de bewaker van je patronen, te kalmeren.
3. Schakel om naar je natuurlijke rust – en herstelstand. Het activeren van je parasympatisch zenuwstelsel helpt om sneller en beter in te slapen.
4. Verminderen van de hoeveelheid van het langdurig stresshormoon cortisol. Dit helpt je om dieper te slapen en na 5 uur ‘s nachts door te kunnen slapen. Het in balans brengen van de hoeveelheid cortisol verbetert ook je concentratie en je denkvermogen.
5. Kalmeren van zorgen en angsten – wanneer je midden in de nacht wakker ligt lijken je angsten en zorgen altijd groter dan overdag. Ik leer je een eenvoudige manier om bepaalde punten op je hoofd vast te houden. Dat doe terwijl je comfortabel in bed ligt. het zorgt ervoor dat je gepieker vermindert en je angsten en zorgen naar de achtergrond verdwijnen. Waardoor jij makkelijker verder kan slapen!
6. Opvliegers en nachtzweten verminderen. Veel vrouwen in de overgang, de menopauze, slapen slecht doordat hun hormonen uit evenwicht zijn. Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier zelf je hormonen op elkaar af kunt stemmen. Dat vermindert de opvliegers en het nachtzweten.

Natuurlijk zijn er meer dan deze zes oorzaken van slaapproblemen. Deze zes zijn veel voorkomende problemen, waarbij iedereen veilig en makkelijk de slaapoefeningen van de cursus toe kan passen.

Je doet de oefeningen en merkt meteen diezelfde nacht hoe het voor jou werkt. Na een paar nachten weet je dan zeker of die oefening bij jou past en in je beter-slapen-toolkit kan.

Makkelijke overzichten helpen je om te zien hoe het elke week met het slapen ging, en wat jou het beste geholpen heeft.

Bijzonder aan de cursus Beter Slapen is dat je door eenvoudige en veilige oefeningen direct verbeteringen aanbrengt in de veelvoorkomende oorzaken van slaapproblemen:
- Je schakelt je rust- en herstelstand in.
- Je verlaagt de hoeveelheid stresshormoon in je lichaam.
- Je vermindert je angst.

Over de specialist

Werken met je persoonlijke energie biedt ongekende mogelijkheden, die ik voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en beschikbaar wil stellen. Voor hooggevoelige mensen voelt deze manier van werken vaak als thuiskomen. Mijn cliënten voelen zich gezien en welkom. Ik werk op een lichte manier, en er wordt zeker ook gelachen bij de consulten.

Ik ben bij energetische therapie terecht gekomen zoals dat bij veel mensen gebeurt: ik had een ernstige, langdurige beperking waarvoor niets leek te helpen. 15 Jaar lang had ik chronische vermoeidheid. Energetische therapie, in de vorm van de internationaal bekende Eden Methode (Eden Energy Medicine) heeft me mijn energie teruggegeven. Ik heb de tweejarige opleiding tot gecertificeerd Eden Energy Medicine behandelaar in 2017 afgerond. Dat is de goed onderbouwde basis waarop ik me verder ben blijven ontwikkelen, o.a. door bijscholingen, intervisie en supervisie en hercertificering.

DIPLOMA'S
- Eden Energy Medicine certified practitioner, door Eden Method, tweejarige opleiding, 2014-2017.*
- Gespecialiseerd verzorgende MBO+, Hogeschool Nijmegen, 1999-2000
- Psychosynthese gids en kunstzinnige therapie, Lichtpunt centrum Amersfoort, 1990-1993
- HBO-verpleegkunde, HBO-V Leusden, 1983-1987*

*(internationaal) Post-HBO accrediteert.

Ik wil aan mijn gezondheid werken!

bottom of page