top of page
Frances van Dinther

Aanpak van stress

Frances van Dinther

Stress-coach (+ team van collega-coaches)

Over het programma

Om stress en stress-gerelateerde klachten in de kern aan te pakken, biedt deze training van het platform ‘Uit je hoofd, in je lijf’ een concrete en laagdrempelige oplossing. In zes opeenvolgende stappen leer je op een praktische manier anders om te gaan met je gedachten en gevoelens.

We zijn immers allemaal op zoek naar 'mentale rust' en dat draait in de kern weer om de balans tussen denken en voelen, tussen hoofd en lijf. Onze online leeromgeving werkt hier stap voor stap naartoe. De structuur van de training is overzichtelijk en tegen het einde van de training ervaar je meer innerlijke rust, meer kracht en meer zelfvertrouwen.

Wanneer je kiest voor dit online programma*, dan zul je zien dat jouw doelen na enkele weken in zicht komen, mits je dagelijks oefent. Honderden mensen in Nederland en daarbuiten zijn je inmiddels voorgegaan en onze resultaten zijn niet alleen sterk maar bovendien ook duurzaam gebleken!

*Geef bij aanmelding aan als je dit graag wilt met persoonlijke begeleiding door een ervaren coach.

DENKEN & VOELEN
Als je kijkt naar mensen die lekker in hun vel zitten en het leven goed aan kunnen, dan is er sprake van een balans tussen denken en voelen. Beide aspecten zijn even belangrijk in het leven.
Maar omdat in onze maatschappij vooral het denken wordt aangesproken, komt het voelen bij velen van ons in de knel. De vraag is dus: hoe kunnen we het voelen weer ‘aan’ zetten?

OEFENEN
De training bestaat uit diverse oefeningen, opdrachten, theorie en filmpjes, waardoor je weer gaat voelen en je lichaamsbewustzijn vergoot, wordt. Vanuit de gedachte: ‘je lichaam liegt niet’ ga jij leren om anders met je gedachten en gevoelens om te gaan. De structuur van de training is overzichtelijk. Elke module bestaat uit diverse filmpjes, een stukje theorie, een observatieopdracht en bijpassende lichamelijke oefeningen.

AANPAK VAN STRESS
In de training Aanpak van stress is het uitgangspunt dat emoties gewoon bij het leven horen, maar dat je ze wel kunt ‘managen’. Door emoties bewust te ervaren en te erkennen, gun je jezelf de kans om adequaat te reageren. En als je dat proces gaat beheersen en consequent weet toe te passen, zal je veel meer rust, kracht en zelfvertrouwen gaan ervaren!

Begeleiding & meer...

Duurzame resultaten staan voorop
Ons uitgangspunt is dat jouw verandering duurzaam moet zijn en je zou er levenslang moeten kunnen profiteren van je nieuwe inzichten. En dát verkrijg je niet zomaar. Verandering van gedrag vraagt immers om dagelijks oefenen en dat gedurende een aantal weken.

Kenmerken van de trainingen zijn:
► Leeromgeving staat 12 maanden open.
► Heldere opzet met stap-voor-stap karakter.
► Animatie, oefeningen en opdrachten per module
► Alle oefeningen via een app te beluisteren.

Kies je voor begeleiding met een coach?
We begrijpen dat dit best lastig kan zijn, daarom dat we de online training vaak met persoonlijke begeleiding combineren. Want weet dat een coach motiveert, confronteert en ook helpt zodat jij je training af zal maken.
Vergelijk onze combinatie eens met een regulier coachtraject, wat voornamelijk bestaat uit gesprekken met een coach, begeleider of psycholoog. Dit geeft jou weliswaar inzichten, maar deze zorgen in mindere mate voor een blijvende verandering. Juist de combinatie van een online leeromgeving én persoonlijke begeleiding, maakt dat jij dagelijks kunt oefenen en dat jouw resultaat ook écht duurzaam zal zijn.

Is dat echter (financieel) niet haalbaar voor jou, dan kun je de training prima zelfstandig volgen. Besef wel dat het succes van de training afhangt van jouw discipline om dagelijks te oefenen en jouw doorzettingsvermogen om de training af te maken.

Wat wordt jouw resultaat?
In het programma "Aanpak van stress" zul je stap- voor-stap leren om je emoties weer bewust te gaan voelen en te leren managen. We zetten een unieke combinatie van technieken in om dit te bereiken.

Na het volgen van het programma zal je:
► Blijvend een basis RUST bij jezelf ervaren!
► Je lichaam te leren kennen als 'verklikker' van informatie.
► Spanning leren doorbreken en ontspanning creëren.
► Uitgaan van je eigen behoeften en wensen (en niet die van de omgeving).
► Méér vertrouwen, méér kracht en méér eigenwaarde ervaren.

Over de specialist

Vanuit bijna 20 jaar praktijkervaring met 'mens en ontwikkeling', heb ik me kunnen specialiseren in duurzame gedragsverandering. Ik coach medewerkers, teamleiders en managers in de aanpak van stress en op gedragsverandering zowel in individuele trajecten, als in groepstrajecten. Altijd vanuit dezelfde kernovertuiging: als je denken en voelen in balans zijn, voel je je mentaal sterk en ervaar je rust in je hoofd en in je handelen.

Om tot echt duurzame resultaten te komen, combineren we de gesprekken met een online leer- en oefenomgeving die ik in 2014 heb ontwikkeld. Deze online trainingsprogramma's worden inmiddels ook door +30 collega-coaches in Nederland en buitenland gebruikt.

Ik wil aan mijn gezondheid werken!

bottom of page