top of page

Mentale- en emotionele klachten

Je kunt bij deze gekwalificeerde therapeuten terecht voor o.a.:

Stressklachten | Gevoel jezelf kwijt te zijn geraakt | Burn-outklachten | Grenzen aanvoelen | Slapeloosheid | Vastlopen in het leven

Iris Groen

Iris Groen

Gespecialiseerd in:

Holistisch arts, ademcoach

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Gespecialiseerd in:

Psycholoog en mindfulness trainer

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Emotionele disbalans, Zingeving, Relaties, Burn-out, Trauma, SOLK, Slaapproblemen

Ik hou van verbinding en samenwerking met de ander. Het delen van gesprekken en issues waar je tegenaan loopt, geeft sneller ruimte en rust. Ik word blij van een wereld die elke keer een beetje mooier wordt, meer in balans, met elkaar, met de ander, de natuur. Jouw unieke leven, ècht leven. Genieten, jezelf uitdagen, groeien. Kijken naar mogelijkheden, zonder over dingen heen te stappen. Echtheid en puur. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om je meer inzicht en overzicht te geven, zodat je weer verder op weg kunt.

Peter van Lier

Peter van Lier

Gespecialiseerd in:

Jungiaans Analytische Therapie

Ik werk: 

Woerden, Regio Utrecht

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Joyce Duikers

Joyce Duikers

Gespecialiseerd in:

Holistisch Therapeut

Ik werk: 

Leusden, Amersfoort

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Ademcoaching, Emotionele disbalans, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Zingeving, Chronische pijn

Ons lijf heeft een ontzettend intelligent systeem met een groot zelfhelend vermogen. Alleen maken we daar in mijn ogen nog niet altijd optimaal gebruik van. Patronen, overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma's zorgen ervoor dat de energie niet vrij kan stromen. Op termijn kan dit zelfs klachten veroorzaken waardoor je nog meer vast komt te zitten. In mijn sessies werk ik daarom altijd met het lijf. Daar zit de ingang om vanuit die controle naar meer flow te gaan.

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Ik werk: 

Amsterdam, de Pijp, Alkmaar

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Emotionele disbalans

Wil jij meer balans en gezondheid in je leven? Ik help je daar als shiatsu therapeute en energetisch coach graag bij. De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën en soms klankschalen. Dat is een hele mooie combinatie met shiatsu en werkt erg ontspannend en helend! Daarnaast geef ik (indien gewenst) voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en Westerse voedingsleer.

Esterelle van Zanten

Esterelle van Zanten

Gespecialiseerd in:

Herstelcoach van alcohol | Life & Burn-outcoach

Ik werk: 

Naarden-Vesting, Almere

Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Verslaving, Stress en burn-out

Ik heb veel affiniteit met mensen die weer meer balans willen ervaren en willen afrekenen met niet helpende patronen en gewoontes. Centraal staan respect, gelijkwaardigheid en privacy. Mijn oprechte interesse en volledige inzet maken dat je met mij een goede en sterke start kunt maken. Ik ben een warme en pragmatisch coach met de juiste tools om jou te coachen, zodat jij meer vrijheid, kracht en gezondheid ervaart.

Geeke Booij

Geeke Booij

Gespecialiseerd in:

GZ Haptotherapeut & Werk-Coach

Ik werk: 

Arnhem

Vrouwengezondheid, Onverklaarde klachten, Stress en burn-out, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Ik kijk graag breder dan alleen naar ziek zijn en genezen. Mijn interesse gaat vooral uit naar gevoel van weten, niet in je hoofd alleen maar ook in je lijf, het versterken van mentale veerkracht via het lichaam. Preventief werken om beter in je vel te komen. Je lichaam is slimmer dan je denkt! Daarnaast zie ik ook veel mensen die al last hebben van stress, vermoeidheid, piekeren, onbegrepen lichamelijke klachten, bore en burn-out, rouwverwerking, uitval op werk.

Raymonde van Zijl

Raymonde van Zijl

Gespecialiseerd in:

Coach voor trauma en chronische klachten

Ik werk: 

Wilnis, Regio Utrecht

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Trauma, Loopbaan

Als psycholoog en loopbaancoach doe ik vooral therapeutisch werk. Ik leg graag de vinger op de zere plek én verander daarin wezenlijk en blijvend iets. Alles in je leven vormt je. En heftige ervaringen laten hun eigen sporen na. Hardnekkige terugkerende (emotionele) pijn kun je verlichten, veranderen en wegnemen.

Ingrid de Geus

Ingrid de Geus

Gespecialiseerd in:

Energetisch therapeut

Ik werk: 

Online, Gouda

Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Zingeving, Stress en burn-out

Het voelt heerlijk om eindelijk te kunnen ontspannen, om energie te kunnen voelen doorstromen en om nieuwe verbanden te leggen. Alsof de zon van hoop en uitzicht op nieuwe mogelijkheden voor jou weer op komt. Ik leer je graag zelfhulptechnieken waarmee je je welzijn en gezondheid ondersteunt en op den duur in eigen handen kunt nemen. Voor hooggevoelige mensen voelt deze manier van werken als thuiskomen. Mijn specialisme is het structureel opruimen en achter je laten van belemmerende diepe, fundamentele patronen.

Paul Hilkens

Paul Hilkens

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Ik werk: 

Amsterdam, de Pijp

Nek- en rugklachten, Stress en burn-out, RSI, Emotionele disbalans, Slaapproblemen

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten. Maar ook als er emotionele spanning is door bijvoorbeeld veranderingen in de privé- of werksfeer met veel stress, slapeloosheid of zelfs een burn-out als gevolg. Shiatsu is een fysieke behandeling die zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen zodat jij kunt herstellen en weer lekker in je vel komt te zitten.

Veronika Rutten

Veronika Rutten

Gespecialiseerd in:

Holistisch Healthcoach met focus op HERSTEL

Ik werk: 

Online

Herstel na ziekte, Chronische ziektes, Zingeving, Emotionele disbalans, Mentale klachten

Jong vitaal gezond heel oud worden is mijn levensmotto. Ik vind persoonlijke groei, vrijheid, compassie, nieuwsgierig zijn en dankbaarheid heel belangrijk. Mijn missie leven en teruggeven van mijn kennis en ervaring is mijn hoofdmotivatie. Ik heb ontdekt, dat ziekte zin heeft, dat ziekte een kans geeft om te veranderen, dat het een 'wake up call' is. Als je dit ontdekt kun je pas echt beter worden. Het gaat er niet om wat je hebt gehad, maar wel hoe jij er mee omgaat en wat je ervan leert!

Jonna Holkers

Jonna Holkers

Gespecialiseerd in:

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Ik werk: 

Utrecht, Regio Utrecht, Online

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Trauma

Mijn werkwijze is lichaamsgericht, van denken naar voelen. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied, waardoor je meer zuurstof opneemt. Vastzittende emoties in je lichaam worden aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Inge Kroese

Inge Kroese

Gespecialiseerd in:

Huisarts, Coach, Trainer

Ik werk: 

Tricht, Utrecht, Regio Utrecht

Onverklaarde klachten, Stress en burn-out, Emotionele disbalans

Zit je ergens mee in je maag? En leidt dat tot klachten als stress, te weinig focus, angst, boosheid, of gebrek aan energie? Dat kan problemen geven in het contact met anderen, maar vooral in het contact met jezelf. De rode draad van de coachingsgesprekken is het verbinden van je hart met je hoofd. Met lichaamswerk help ik je weer meer contact te maken met je lijf en te voelen wat er al is. Weer een verbinding maken tussen hart en hoofd.

Anita Stal

Anita Stal

Gespecialiseerd in:

Analytisch coach en Reiki healer

Ik werk: 

Venlo, Roermond

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Slaapproblemen, Chronische ziektes, Emotionele disbalans, Zingeving

Door mijn opleidingen van NLP Practitioner en de ACT® methodiek ben ik meer bewust van mijn natuurlijk talent en aangeleerd gedrag. Als Sociaal Analytisch mens ben ik aan de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut begonnen, waardoor ik meer bewust ben geworden van het feit dat alles energie is. Coaching bestaat uit praten en eventueel een tafelopstelling. Reiki bestaat uit aanraking met kleding aan.

Matthea Osinga

Matthea Osinga

Gespecialiseerd in:

Health coach, Leefstijlcoach | Overgang | HSP

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoogsensitiviteit

Als leefstijlcoach kan ik mijn talenten echt gebruiken. Goed luisteren, aandacht voor jouw verhaal, details opmerken, horen wat er niet gezegd wordt. En ik hou van de holistische benadering; gezondheid is niet alleen bewegen of alleen voeding. Je kunt nog zo gezond eten, als je slecht slaapt, veel stress hebt, je vindt je werk vreselijk en je voelt je doelloos, dan voel je je nog niet gezond. Ik werk graag lopend buiten. Dit werkt heel fijn omdat lopend door de beweging je gedachten ook in beweging komen.

Thea van Bodegraven-Boonstra

Thea van Bodegraven-Boonstra

Gespecialiseerd in:

Relatiecoach bij psychische klachten of GGZ-diagnose

Ik werk: 

Alphen aan den Rijn

Emotionele disbalans, Relaties

Ik begeleid naasten die de thuissituatie niet meer aankunnen door gedrag of diagnose van een gezinslid. Mensen die het gevoel hebben alles geprobeerd te hebben en dat niets helpt, die zich machteloos, boos, of schuldig voelen.

Frederique Bicker

Frederique Bicker

Gespecialiseerd in:

Psychologe / Holistisch therapeut

Ik werk: 

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Nek- en rugklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans, Spieren en gewrichten

Ik bied een online Energy Awareness programma aan van 2 uur. Dit is een mix van: Psychologie • Meditatie • Yoga • Visualisatie • Lichaamswerk • Ademhalingsoefeningen • Catharsis.
Ik neem je mee in een holistische ervaring, met als doel om je energie niveau omhoog te brengen, je hoofd leeg te maken en om vastzittende emoties te bevrijden.

Helena van Vliet-van Houten

Helena van Vliet-van Houten

Gespecialiseerd in:

Natuurcoach

Ik werk: 

Wandellocatie

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Als natuurcoach komen al mijn kwaliteiten en talenten samen. Ik vind het fijn om anderen te helpen met een verlangen, vraag of zorg. Ik geef geen antwoorden of advies, ik ondersteun de ander om de antwoorden uit hunzelf naar boven te halen. Tijdens de coaching haal ik ieders kwaliteiten en talenten graag naar voren, uiteraard in en met de kracht van de natuur. De natuur geeft je immuunsysteem een boost, je bloeddruk verlaagt en je hartslag wordt rustiger. Daarnaast stijgt je productiviteit, je krijgt meer energie en je geluksgevoel stijgt.

Antoinette van Herpen

Antoinette van Herpen

Gespecialiseerd in:

Psychosociaal / integratief therapeut

Ik werk: 

Online, Heerenveen, Hoornsterzwaag, Friesland

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Zingeving, Persoonlijk leiderschap

Wanneer je bewust naar jezelf durft te kijken, dingen aan wilt gaan die ‘eng’ zijn om te doen en je innerlijke zelf diepgaand wilt ontmoeten, dan is er veel te ontdekken over wie je in wezen bent.
We zullen zoveel mogelijk de oorzaak van problemen aanpakken en niet slechts symptomen bestrijden. Het grote voordeel hiervan is dat, wanneer de bron direct wordt aangepakt, de bijbehorende symptomen veelal vanzelf verdwijnen.

Jan van Rosmalen

Jan van Rosmalen

Gespecialiseerd in:

Pijn expert

Ik werk: 

Online

Chronische pijn

Train je brein en stop de pijn! Langdurige fysieke pijn vindt namelijk zijn oorsprong in ons brein. Je brein geeft pijnsignalen af wanneer je het voelen van emotionele pijn hebt geblokkeerd. Ik zet alles op alles om chronische pijn de wereld uit te helpen. Omdat ik het zelf ervaren heb, kan ik me bijzonder goed inleven in de situatie waarin je je bevindt. Wil je oprechte betrokkenheid en altijd een positieve en oplossingsgerichte kijk op de situatie? Dan ben ik de coach voor jou. Ik werk samen met mijn team volledig online.

Lenneke van der Meijden

Lenneke van der Meijden

Gespecialiseerd in:

Opsteller | Systemisch coach | Lichaamsgericht therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Leidse Rijn

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Vergroten bewustzijn

Ik begeleid vrouwen die stress ervaren, teveel van zichzelf vragen of vastlopen.
Met mijn expertise in opstellingen, systemisch coachen, lichaamsgerichte therapie en psychologie werk ik met een holistische werkwijze. Je kunt bij me terecht voor 1-1 familieopstellingen, subconscious healing sessies en 1-1 trajecten.

Annemarie Semeijn

Annemarie Semeijn

Gespecialiseerd in:

Integratief arts | healer

Ik werk: 

Arnhem, Online

Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Trauma, Mentale klachten, Slaapproblemen

Zoek je heling specifiek rondom zwangerschap, moederschap of voor je kind? Of heb je last van (onverklaarbare) lichamelijke of psychische klachten? Heb je een burn-out (gehad), chronische ziekte of loop je vast in de zorg? Ik ben een arts, gespecialiseerd in body-mind technieken en (energetische) healing. We gebruiken jouw lichaam, emoties, hart en onderbuik als basis en ik voel met hoogsensitieve zintuigelijke waarneming met je mee. In een traject met mij ga je aan de slag met het aanzetten van je zelfhelend vermogen. Je krijgt meer inzicht in je klachten en welke kant je dient op te bewegen voor herstel.

Laura Hofstede

Laura Hofstede

Gespecialiseerd in:

Touch of Matrix specialist

Ik werk: 

Online, Enschede

Vergroten bewustzijn, (Onverklaarde) fysieke klachten

De Touch of Matrix methode werkt in je onderbewustzijn. Daar ruimen we oude ballast in jouw systeem op, welke voor diverse klachten kan hebben gezorgd (zowel mentaal als ook fysiek). Laagje voor laagje gaan we naar de oorzaak van je klacht(en) of ongemak en mogen blokkades losgelaten worden. Wanneer de verbinding met jezelf weer optimaal is, dan zet je alles letterlijk in beweging, zodat je lichaam en haar energie weer vrij en beter gaan stromen.

Taylie Hu

Taylie Hu

Gespecialiseerd in:

Psycholoog | Ayurvedisch voedingscoach

Ik werk: 

Online, Utrecht, Regio Utrecht

Stress / burn-out, Buikklachten

Met mijn body-mental type consult krijg je inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self-care rituelen, gezonde workout), uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten en eventueel oefeningen bij emotionele blokkades.

Tim van der Vliet

Tim van der Vliet

Gespecialiseerd in:

Ademcoach

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ademcoaching

I am a breathing instructor. Apart from a healthy lifestyle I have learned to optimize my body and mind. My training is a way to control your inner world, both mentally as physically, in only 10 minutes per day. Breathing properly helps you to feel calmer, become healthier and to better cope with stress.

Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Gespecialiseerd in:

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Ik werk: 

Online, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Delft, Amsterdam, Regio Amsterdam, Den Haag

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik bied coaching en yoga sessies vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik beide combineer. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Hierdoor houd je meer ruimte en energie over voor de dingen die je belangrijk vindt.

Adeline Kuiken

Adeline Kuiken

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Ik werk: 

Blaricum, Abcoude, Regio Amsterdam

Onverklaarde klachten, Stress en burn-out

Ik geef Zen Shiatsu behandelingen. Shiatsu is een traditionele Japanse geneeswijze. Door druk uit te oefenen op specifieke punten wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam zichzelf te helen en in balans te brengen gesteund en versterkt. Het is een uitermate ontspannende ervaring en behandelingen kunnen het opbouwen van stress voorkomen. Daarnaast geef ik ontspanningsmassages en Qigong.

Wendeline Moorrees

Wendeline Moorrees

Gespecialiseerd in:

Transformatie therapeut (RTT)

Ik werk: 

Online, Weesp, Bij jou thuis

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Trauma, Zingeving

Ik help je ontdekken hoe je via je onderbewustzijn & de kracht van je gedachten los kan komen van emotionele én fysieke pijn. Zodat je het vertrouwen hervindt om weer vooruit te komen. We hebben allemaal groot potentieel in ons. Maar soms kan onze innerlijke saboteur (je onderbewustzijn) voor lichamelijke en mentale klachten zorgen. Dat komt veel voor bij onverwerkt emotioneel (kind)pijn. Dit kan chronische klachten veroorzaken, waar geen medische verklaring voor is. Ik zet je door middel van Rapid Transformational Therapy weer terug in je pure kracht: voor innerlijke vrijheid en een betere gezondheid.

Wei Ting Woo

Wei Ting Woo

Gespecialiseerd in:

Integratieve counselor & hypnotherapeut

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Angstklachten, Trauma, Bewustwording

Mijn missie is om mensen hun eigen potentieel te laten ontdekken en de uiting van hun authentieke zelf. Het laten (her)ontdekken van hun eigen kracht en het vertrouwen op hun eigen kunnen en gevoel staan hierbij centraal. Ik help je eigen kracht te (her)ontdekken en je te laten vertrouwen op je eigen kunnen en gevoel!

Bij mij kun je terecht voor coaching, hypnotherapie en sound healing.

Lesley Posthuma

Lesley Posthuma

Gespecialiseerd in:

Queer Therapist

Ik werk: 

Online, Rotterdam

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Vanuit een intuïtieve wijze behandel ik, dat wil zeggen dat ik altijd begin met een intakegesprek waarin ik vaak naar de kern ga van het probleem van de cliënt. Vanuit daar stel ik een behandelplan samen dat voornamelijk bestaat uit oefeningen op locatie, gesprekken en wat huiswerk voor thuis. Ik werk met verschillende technieken om de hulpvraag op te lossen.

Irene Pennings

Irene Pennings

Gespecialiseerd in:

Oersterk leefstijlcoach & ontstresscoach

Ik werk: 

Online, Regio Haarlem bij jou thuis

Stress en burn-out, Buikklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans

Ik ben enorm gedreven om samen met jou op weg te gaan naar een oersterk lijf. Mijn ervaring is dat je kwaliteit van leven enorm toeneemt met de juiste leefstijlaanpassingen. En dat gun ik jou ook.

Alieke van Esterik

Alieke van Esterik

Gespecialiseerd in:

Geregistreerd Stress Interventie Expert, Qigong Instructeur

Ik werk: