top of page
Wendeline.jpg

Hi, dit is Wendeline

Wendeline is gespecialiseerd in RTT - Rapid Transformational Therapy. Dit is een relatief nieuwe methode die je in verbinding brengt met jezelf, je vrijmaakt van o.a. oude overtuigingen, angsten, opgekropte emoties of sluimerende gezondheidsklachten. RTT helpt je om belemmerende overtuigingen te vinden en het vertrouwen om in beweging te komen te herpakken. 

Voor een afspraak met Wendeline hoef je de deur niet uit, want zij werkt met online video afspraken. Werken aan je gezondheid vanuit het comfort van je eigen huis. Lees hieronder snel verder over Wendeline en RTT. 

"Stap uit je comfortzone en neem de regie over je eigen leven. Alleen dan kun je groeien en steeds meer innerlijke stabiliteit ervaren. Deze kracht zit allang in jou.

Je hoeft het soms alleen weer even te (her)ontdekken en resetten." 

Je bent Rapid Transformational Therapy (RTT®) therapeut. Wat houdt RTT in?

RTT® is een bekroonde en zeer effectieve methode die is ontwikkeld door de Britse Marisa Peer. Zij is een wereldwijd erkende therapeut, auteur en spreekster en heeft vele prijzen gewonnen met deze snelle en effectieve transformerende methode. RTT® werkt met het meest krachtige op aarde: de menselijke geest. Het combineert het beste uit hypnotherapie, NLP en Cognitieve gedragstherapie. RTT® brengt 'onafgemaakte zaken' naar voren, wat betekent dat het een techniek is om het trauma aan te pakken dat cliënten jarenlang hebben vastgehouden. RTT® werkt samen met je onderbewustzijn om de oorzaak van jouw probleem bij de wortel te vinden en te transformeren. Verder krijgt iedere cliënt een op maat gemaakte zelfhypnose om zo nieuwe positieve overtuigingen te installeren. Hierdoor verander je hoe je je voelt, denkt en handelt. 

Waarom ben je dit gaan doen?

Eind 2019 kwam RTT® op mijn pad. Op dat moment zat ik inmiddels 15 jaar bij dezelfde werkgever. Ik voelde al een tijd een soort frictie bij mezelf. Het schuurde. Ik zat mezelf af en toe in de weg, hield mezelf net iets kleiner dan ik eigenlijk zou willen. Geleid door soms onzekerheid en het gevoel dat ik mijzelf (onbewust) tegenwerkte, was ik er klaar mee. RTT® heeft ook mij op een onbewust niveau geheeld. Het heeft mij geholpen om uit mijn comfort zone te stappen zodat ik als mens kon groeien.

 

RTT heeft er bovendien voor gezorgd dat ik meer innerlijke stabiliteit ervaar. Vervolgens wist ik intuïtief dat ik hier ook anderen mee wilde helpen. Ik heb daarom het roer compleet omgegooid en in 2020 ben ik dan ook voor mezelf begonnen.

Hypnotherapie is dus een onderdeel van RTT. Wat heeft hypnose met het verbeteren van je gezondheid te maken?

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Als je helemaal op gaat in een spannend boek en je merkt vervolgens niet dat er iemand naast je is komen zitten, ben je al in hypnose. In hypnose (een diepe ontspanning of trance) ben je heel erg vatbaar voor suggesties en beïnvloeding. Je bent zelf helemaal in controle. Hypnose is de poort naar je onderbewustzijn. En in het dagelijks leven worden we voor 95% vanuit ons onderbewustzijn aangestuurd. Dat betekent dat het meeste van wat jij denkt, voelt en doet, voortkomt uit oude patronen, overtuigingen en oude overlevingsmechanismen. Deze programmering begint al heel vroeg in je kindertijd. Onverwerkte ervaringen en emoties, opgedaan in je jonge kinderjaren, kunnen later voor emotionele of fysieke problemen zorgen.

Bij welke klachten kan RTT iemand helpen?

RTT®  kan ingezet worden voor de behandeling (en het verbeteren van) lichamelijke en fysieke klachten. Ik focus me vooral op het vrij maken van beperkende overtuigingen. Zodat je weer innerlijke vrijheid ervaart en je (zelf)vertrouwen wordt hersteld. Je kunt gaan groeien en (terug) in beweging komen als mens. Zodra je je weer helemaal liefdevol verbonden voelt met jezelf, dan verbeteren ook je lichamelijke (en emotionele) klachten. Deze heb ik hieronder nog even op een rijtje gezet:

 

Mentale en emotionele gezondheid:

- Laag zelfbeeld en zelfvertrouwen

- Angsten, ongerustheid en depressie

- Stress en overbelasting

- Burn-out en emotionele instorting

- Gebrek aan zelfliefde

- Faalangst en PTSS

- Verslavend gedrag zoals eetstoornissen, drinken, roken, etc

- Uitstelgedrag

- Focus en geheugen

 

Fysieke gezondheid:

- Versnelling van een genezingsproces

- Pijnbestrijding

- Immuniteit en lichamelijke problemen

- Slaapproblemen

- PMS/PMDD/Overgang

Hoe kun je voor jezelf achterhalen of je chronische klachten een emotionele oorzaak hebben?

Ik ben van mening dat de meeste mensen met onverklaarbare chronische aandoeningen diep van binnen ‘weten’ dat er nog het een en ander uit het verleden is om op te lossen. Er is dan geen medische verklaring voor de klachten die er zijn. Ons zelfhelende vermogen is zo enorm sterk. Ik geloof dat je lichaam jou wil laten weten dat je nog (onverwerkt) emotioneel trauma hebt om op te lossen of aan te kijken. Zo lukt het bijvoorbeeld soms om bij vrouwen hun maandelijkse PMS klachten te verminderen, alleen al door het helen van het innerlijke kind. Veel klachten komen voort uit onderdrukte gevoelens en genegeerde problemen die we blijven vermijden. 

Je werkt met online sessies. Werkt een hypnose / RTT sessie via een online sessie net zo goed als wanneer je dit live doet? Hoe kan het online zo goed werken?

De sessies worden gehouden via een Zoom video-oproep vanuit het comfort van je eigen huis. Een sessie via een video-oproep is net zo krachtig als een live sessie, maar zorgt dat je het huis niet uit hoeft en scheelt jou of mij reistijd. Het resultaat is hetzelfde. Tijdens een sessie zijn we met elkaar in gesprek en volg je mijn stem. En het gaat erom dat je je op je gemak voelt (daar zorg ik natuurlijk voor) maar als je in je eigen vertrouwde omgeving bent scheelt dat wel. 

Wat is een spreuk of quote die jou aanspreekt en waarom? 

“Het gevoel dat zijn uitdrukking niet in tranen kan vinden, zal andere organen doen huilen” - van Maudsley.

 

Emotie - betekent beweging. Zodra een emotioneel trauma wordt ‘vastgezet’ en genegeerd, ontstaan er allerlei vervelende en beperkende lichamelijke en mentale klachten. Loop er niet voor weg. Negatieve gevoelens mogen er ook zijn. Het is de kunst om daar dan even bij te blijven. Omarm het. Laat het toe. RTT kan hierbij helpen. Want je kunt pas echt iets helen als je het op een onbewust niveau aanpakt. 

Wat is jouw gouden tip voor alle lezers om een gezond(er) leven te leiden?

Wees je bewust dat elke gedachte die je vormt en denkt (of plaatje in je hoofd) direct een lichamelijke reactie geeft. Een blauwdruk in je lijf. Jouw mind weet niet of iets echt of niet echt is. Dus praat vanaf nu beter tegen jezelf! Zeg niet ‘ik moet dit of dat doen’ maar verander dit in: ‘Ik KIES ervoor om dit of dat te doen, en ik voel me hier fantastisch bij’.

 

Stap uit je comfortzone en neem de regie over je eigen leven. Alleen dan kun je groeien en steeds meer innerlijke stabiliteit ervaren. Deze kracht zit allang in jou. Je hoeft het soms alleen weer even te (her)ontdekken en resetten. 

Interesse om samen met Wendeline aan je gezondheid te werken?

bottom of page