top of page

Gezondheid vrouwen

Je kunt bij deze artsen en therapeuten terecht voor o.a.:

Onbegrepen klachten | Hormonale klachten | Zwanger willen worden | Zwangerschapsbegeleiding | Zwangerschapsverlies | Overgang | PMS | PCOS

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Locatie:

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Gespecialiseerd in:

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Waar ik je goed bij kan helpen is: schildklierklachten als trage werking, overgewicht, stemmingswisselingen en moeheid of menstruatieklachten, PMS, PCOS, prikkelbare darmklachten, voedselintoleranties en andere chronische klachten. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je. Ik werk ook veel met HSP vrouwen.

Moon Spanjer

Moon Spanjer

Gespecialiseerd in:

Arts Leefstijlgeneeskunde | Metabolisme- en Hormoonexpert

Locatie:

Online, Heemstede

Vrouwengezondheid, Hormonale balans, Schildklier problemen

Waar ik je goed bij kan helpen is: hormonale disbalans, trage schildklier, problemen rondom de zwangerschap en veelvoorkomende auto-immuunziekten bij vrouwen, zoals reuma en lupus. Ik heb mij gespecialiseerd in het metabolisme en de fysiologie van de vrouw en leer je hoe voeding, leefstijl en de omgeving daar invloed op uitoefenen. Hoe meer ik mij hierin verdiepte, hoe meer ik besefte dat je zelf ongelooflijk veel invloed kan uitoefenen op je gezondheid. Naast of in plaats van medicijnen.

Aphra de Kruif - van den Neste

Aphra de Kruif - van den Neste

Gespecialiseerd in:

Geboorte en geboortetrauma therapeut

Locatie:

Amersfoort, Regio Amersfoort

Vrouwengezondheid, Herstel na zwangerschap/bevalling, Geboortetrauma

Ik ben geschoold tot Geboortetrauma Preventie Coach. Sinds najaar 2022 ben ik tevens gecertificeerd Geboortetrauma Consulent en Geboortetrauma Therapeut. Ook werk ik bij het landelijk Zo Beval Ik Centrum voor Geboorte en Trauma. Het is een voorrecht om naast jou als vrouw en (aanstaande) moeder te mogen staan.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van ervaring en theorie op het gebied van trauma, hechting, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Gespecialiseerd in:

Integraal huisarts en leefstijlarts

Locatie:

Online, Zwolle

Vrouwengezondheid, Fertiliteit, Buikklachten, Hart- en vaatziekten, Schildklier problemen

Waar ik je goed bij kan helpen is: vruchtbaarheidsproblemen (of je nu wel of niet in een traject zit dat maakt niet uit), menstruatieklachten en/of overgangsklachten, schildklierproblematiek, chronische buikklachten of vragen over een ketogene leefstijl en/of intermitterend vasten. Ik begeleid je heel graag. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Inge van der Velpen

Inge van der Velpen

Gespecialiseerd in:

Arts vrouwengezondheid | Fertiliteitsarts

Locatie:

Online

Vrouwengezondheid, Vruchtbaarheid, Hormonale balans, Herstel na zwangerschap/bevalling

Waar ik je goed bij kan helpen is: een (onvervulde) kinderwens, (herhaald) zwangerschapsverlies, herstel na zwangerschapsvergiftiging, hormonale disbalans, schildklierproblematiek rondom kinderwens. Ik neem graag de tijd om de vrouw achter de patiënte te leren kennen. Ik werk met vrouwen die een kinderwens hebben, zwanger zijn of nazorg willen na de bevalling. Ook begeleid ik je met liefde en aandacht bij de verwerking van een miskraam, stilgeboorte of complicaties tijdens zwangerschap dan wel bevalling. Ik werk uitsluitend online en richt mij op positieve gezondheid d.m.v. integrale geneeskunde.

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Gespecialiseerd in:

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Locatie:

Online, Eibergen

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Kindergezondheid

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Oda Meiberg

Oda Meiberg

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Locatie:

Amsterdam, Rivierenbuurt

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Een vrouwenleven bestaat uit veel verschillende fases, waarin niet alleen belangrijke levensgebeurtenissen een rol spelen, maar ook veel hormonale veranderingen plaatsvinden. Ik ondersteun vrouwen met hormonale klachten en ben met name gespecialiseerd in klachten en hulpvragen rondom zwangerschap en bevalling. Als shiatsu therapeute werk ik lichaamsgericht en liefdevol. Het lichaam is 'het instrument', en door mijn werkwijze ondersteun ik ook het herstellen van jouw lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele balans.

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans

Gespecialiseerd in:

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Bennekom, Ede, Online

Buikklachten, Vitamine B12 en foliumzuur tekort, Kindergezondheid

Waar ik je goed bij kan helpen is: vitamine B12 en foliumzuur tekort, chronische ziektes en onverklaarde klachten. Ik help in mijn praktijk patiënten die voor een integrale aanpak kiezen waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van leefstijlgeneeskunde, natuurgeneeswijzen, voeding, orthomoleculaire therapie, detox/ontgiften, darmtherapie en neuraaltherapie. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in het hoe en waarom van het ontstaan van (chronische) klachten en ziekten en in de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Matthea Osinga

Matthea Osinga

Gespecialiseerd in:

Health coach, Leefstijlcoach | Overgang | HSP

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoogsensitiviteit

Als leefstijlcoach kan ik mijn talenten echt gebruiken. Goed luisteren, aandacht voor jouw verhaal, details opmerken, horen wat er niet gezegd wordt. En ik hou van de holistische benadering; gezondheid is niet alleen bewegen of alleen voeding. Je kunt nog zo gezond eten, als je slecht slaapt, veel stress hebt, je vindt je werk vreselijk en je voelt je doelloos, dan voel je je nog niet gezond. Ik werk graag lopend buiten. Dit werkt heel fijn omdat lopend door de beweging je gedachten ook in beweging komen.

Annemarie Semeijn

Annemarie Semeijn

Gespecialiseerd in:

Integratief arts | healer

Locatie:

Arnhem, Online

Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Trauma, Mentale klachten, Slaapproblemen

Zoek je heling specifiek rondom zwangerschap, moederschap of voor je kind? Of heb je last van (onverklaarbare) lichamelijke of psychische klachten? Heb je een burn-out (gehad), chronische ziekte of loop je vast in de zorg? Ik ben een arts, gespecialiseerd in body-mind technieken en (energetische) healing. We gebruiken jouw lichaam, emoties, hart en onderbuik als basis en ik voel met hoogsensitieve zintuigelijke waarneming met je mee. In een traject met mij ga je aan de slag met het aanzetten van je zelfhelend vermogen. Je krijgt meer inzicht in je klachten en welke kant je dient op te bewegen voor herstel.

Natascha Buch

Natascha Buch

Gespecialiseerd in:

Functional Nutrition | Holistic Health Coach

Locatie:

Online, Den Haag

Buikklachten, Schildklier problemen, Chronische ziektes

Mijn passie voor Health Coaching begon met mijn eigen auto-immuunziekte van de schildklier (Graves' disease). Mij werd verteld dat ik hier nooit vanaf zou komen en ik voor altijd synthetische hormonen zou moeten slikken. Dit was gelukkig niet waar. Ons lichaam heeft een enorm zelfhelend vermogen. Veel symptomen kunnen worden geminimaliseerd of zelfs verdwijnen. Het is mijn missie om anderen te helpen ook weer controle te krijgen over hun gezondheid en leven.

Azucena Cuijpers

Azucena Cuijpers

Gespecialiseerd in:

Arts vrouwengezondheid & leefstijlgeneeskunde

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Leefstijl, Vrouwengezondheid, Hormonale disbalans

Na jarenlang als huisarts te hebben gewerkt, heb ik mijn eigen praktijk New Women’s Health in Amsterdam opgericht. Ik bied professionele hulp bij vrouwenklachten. Vrouwenklachten zijn complex. Fysiek zijn er vaak meerdere onderliggende problemen die meespelen. Ik maak voor jou een persoonlijk gezondheidsplan en zet alleen wanneer nodig en zinvol – tijdelijk – medicijnen in om jouw gezondheid te verbeteren.

Joyce Vlaarkamp

Joyce Vlaarkamp

Gespecialiseerd in:

Japanse acupunctuur & shiatsu

Locatie:

Amsterdam, Rivierenbuurt

Vrouwengezondheid, Slaapproblemen

Waar ik je goed bij kan helpen is: klachten rondom menstruatie en overgang, slaapproblematiek, betere balans vinden. Bij zowel acupunctuur als shiatsu gaat het om het balanceren van de energie in je lichaam. Klachten voorkomen, verminderen of verdwijnen, als je lichaam weer in balans komt. Ik vind het fijn om samen op zoek te gaan naar een betere balans in de brede zin van het woord. Uiteraard is iedereen welkom en is het een gezamenlijke zoektocht naar de oorzaak van je klacht; wat dat betreft ben ik in de kern een echte generalist.

Anne Dekker

Anne Dekker

Gespecialiseerd in:

Integraal leefstijlarts | hormoonexpert

Locatie:

Sliedrecht, Online

Buikklachten, Hormonale disbalans, Diabetes 2, Hart- en vaatziekten, Vermoeidheid

Het voelde voor mij als huisarts steeds minder goed om mensen vooral symptoombestrijdende medicatie te geven. Daarom werk ik nu als integraal arts anders. Ik stel altijd een persoonlijk plan waarmee jij kunt zien welke mogelijkheden er voor je zijn op het gebied van leefstijl/integrale geneeskunde. Het plan is heel breed, van voeding tot zingeving. In de consulten daarna gaan we samen kijken wat voor jou werkt en wat niet.

Elvira Broersma

Elvira Broersma

Gespecialiseerd in:

Holistisch gebooorte coach & doula

Locatie:

Online, Amsterdam, Haarlem, Regio Amsterdam

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out

Sessies en trajecten bij mij gaan om bewustzijn rondom de geboorte met aandacht voor lichaam, ziel en geest, van moeder, kind en partner. Alles wat ik doe, gaat samen omdat ik doe wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en dat alles volgens een holistische visie. Er zijn ook jaren geweest waarin ik niet in verbinding leefde, in strijd met m’n hart, m’n lichaam overvroeg en mezelf niet juist voedde. Dit leverde veel stress, pijn en verdriet op. Mijn missie is om je te helpen de verbinding tussen je hoofd, je hart en je lijf te herstellen en/of in balans te houden.

bottom of page