top of page

Fysieke (pijn)klachten

Je kunt bij deze gediplomeerde therapeuten terecht voor: 

Langdurige fysieke klachten | Onverklaarde fysieke klachten | SOLK |  Chronische pijn | ALK | Pijnlijke spieren of gewrichten

Iris Groen

Iris Groen

Gespecialiseerd in:

Holistisch arts, ademcoach

Locatie: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Joyce Duikers

Joyce Duikers

Gespecialiseerd in:

Holistisch Therapeut

Locatie: 

Leusden, Amersfoort

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Ademcoaching, Emotionele disbalans, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Zingeving, Chronische pijn

Ons lijf heeft een ontzettend intelligent systeem met een groot zelfhelend vermogen. Alleen maken we daar in mijn ogen nog niet altijd optimaal gebruik van. Patronen, overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma's zorgen ervoor dat de energie niet vrij kan stromen. Op termijn kan dit zelfs klachten veroorzaken waardoor je nog meer vast komt te zitten. In mijn sessies werk ik daarom altijd met het lijf. Daar zit de ingang om vanuit die controle naar meer flow te gaan.

Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Amsterdam, de Pijp, Alkmaar

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Emotionele disbalans

Wil jij meer balans en gezondheid in je leven? Ik help je daar als shiatsu therapeute en energetisch coach graag bij. De kracht in mijn handen kan ik in de zen shiatsu goed gebruiken. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën en soms klankschalen. Dat is een hele mooie combinatie met shiatsu en werkt erg ontspannend en helend! Daarnaast geef ik (indien gewenst) voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese Geneeskunde en Westerse voedingsleer.

Cordula Quadt

Cordula Quadt

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Amsterdam, Muiderpoort station

Stress en burn-out, Mentale klachten, (Onverklaarde) fysieke klachten, Emotionele disbalans, Trauma

Iedereen die een acute of chronische fysieke of emotionele klachten heeft, is welkom. Momenteel werk ik veel met mensen die nazorg willen na een ziekteproces of na een ervaring die impact heeft gehad (bijv. een ongeluk of trauma). Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere, fysio- of psychotherapeutische behandeling worden toegepast. Na een sessie bij mij voelen mijn cliënten zich vaak soepeleren, kalmer en ervaren ruimte in hun lichaam en geest.

Didrik A. Winsnes

Didrik A. Winsnes

Gespecialiseerd in:

Chiropractor

Locatie: 

Den Bosch

Slaapproblemen, Chronische pijn, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Kindergezondheid

Mijn focus ligt op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Dit is namelijk de fundering van het lichaam. We helpen het zelf regulerende, zelf organiserende en zelf genezende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Dit speelt zo’n belangrijke rol in gezondheid. Wie wil nou geen wervelkolom en zenuwstelsel die optimaal werken?

Esther Gieling-Meijer

Esther Gieling-Meijer

Gespecialiseerd in:

Pijn Reset Behandelaar & fysiotherapeut

Locatie: 

Online, Apeldoorn

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Chronische pijn, Nek- en rugklachten, Kindergezondheid

Ik kan uren praten over lichaamsbewustzijn, gedragspatronen, hoe stress invloed heeft op het lichaam en hoe dit relatief gemakkelijk opgelost kan worden. Ik maak graag verbinding met mensen die mij inspireren en die mij uitdagen om nog meer te groeien en mezelf te laten 'shinen'! Want we worden er toch allemaal blijer van, wanneer we minder stress en meer plezier kunnen ervaren? Met de Pijn Reset Methode werken we aan de oorzaak van (steeds terugkerende) pijn. En de pijn kan definitief verdwijnen, wanneer iemand dit ook écht graag wil!

Paul Hilkens

Paul Hilkens

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Amsterdam, de Pijp

Nek- en rugklachten, Stress en burn-out, RSI, Emotionele disbalans, Slaapproblemen

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten. Maar ook als er emotionele spanning is door bijvoorbeeld veranderingen in de privé- of werksfeer met veel stress, slapeloosheid of zelfs een burn-out als gevolg. Shiatsu is een fysieke behandeling die zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen zodat jij kunt herstellen en weer lekker in je vel komt te zitten.

Lotte Dikken

Lotte Dikken

Gespecialiseerd in:

Pain Reset Methode (PRM) Therapeut

Locatie: 

Utrecht, Zutphen

Chronische pijn, Stress en burn-out, Nek- en rugklachten

Van fysiotherapeut naar de Pijn Reset Methode. Het doel van de PRM is om weer een gevoel van controle te krijgen over je leven. Vaak komt langdurige pijn door onbewust onderdrukte emoties. We gaan aan de slag met zowel de onbewuste emoties, als met de spierknopen. Zo doorbreken we de fysieke vicieuze cirkel en pakken we het probleem bij de oorzaak aan. Voor een blijvend resultaat krijg je de juiste tools om de regie over je eigen leven terug te nemen.

Rachelle Jongen

Rachelle Jongen

Gespecialiseerd in:

Arts integratieve & functionele geneeskunde

Locatie: 

Online, Vlijmen (regio Den Bosch)

Chronische ziektes, Onverklaarde klachten, Leefstijl, Buikklachten

Ik kijk als integraal arts graag buiten de hokjes en bestaande kaders. Ik kijk naar de verschillende onderliggende systemen van ons lichaam en geest én het verband daartussen. Ons lichaam wordt namelijk beïnvloed door o.a. je voorgeschiedenis, genetische aanleg en leefstijl. Mijn aanpak richt zich op: jouw volledige gezondheidsgeschiedenis, beweging, slaap, voeding, stress, familie, trauma's, zingeving, werk en hobby's. We gaan samen op onderzoek uit om jouw (chronische) klachten aan te pakken.

Jan van Rosmalen

Jan van Rosmalen

Gespecialiseerd in:

Pijn expert

Locatie: 

Online

Chronische pijn

Train je brein en stop de pijn! Langdurige fysieke pijn vindt namelijk zijn oorsprong in ons brein. Je brein geeft pijnsignalen af wanneer je het voelen van emotionele pijn hebt geblokkeerd. Ik zet alles op alles om chronische pijn de wereld uit te helpen. Omdat ik het zelf ervaren heb, kan ik me bijzonder goed inleven in de situatie waarin je je bevindt. Wil je oprechte betrokkenheid en altijd een positieve en oplossingsgerichte kijk op de situatie? Dan ben ik de coach voor jou. Ik werk samen met mijn team volledig online.

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Gespecialiseerd in:

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Locatie: 

Haarlem, Online, Regio Amsterdam

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Stress en burn-out

Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda (een eeuwenoude Indiase gezondheids- en voedingsleer), reiki en yoga om jouw lichaam terug in balans te brengen. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. In Ayurveda wordt ieder mens dan ook als uniek gezien, met een eigen body-mind type. Wanneer je eet en leeft volgens jouw eigen type, dan geef je je lichaam weer de kans om alle energie goed door te laten stromen en verminder je gezondheidsklachten. Ontdek ook hoe!

Marleen Bontekoe

Marleen Bontekoe

Gespecialiseerd in:

Ademcoach

Locatie: 

Online

Stress en burn-out, Hyperventilatie

Spanning, ontspanning en ademhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door (verborgen) stress ga je ongezond ademen, en door een ongezonde adem geef je je lichaam stress. Ik leer je graag deze cirkel te doorbreken in de juiste volgorde: Vertraag, Adem & Ontspan. De Adem in Balans-training is een zorgvuldig opgebouwd programma waarin je werkt aan adembewustzijn en het duurzaam herstellen van jouw ongezonde ademgewoontes.

Martine Bier

Martine Bier

Gespecialiseerd in:

Acupuncturist

Locatie: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Chronische pijn

Ik ben als gediplomeerd acupuncturiste vooral gespecialiseerd in het verlichten van pijnklachten. Het maakt niet uit wat voor pijn; dof, stekend, beurs, warm, koud, zeurend, etc. Ik zet een specifieke balansmethode in voor goede resultaten. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Amsterdam, Westerpark. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde en daardoor wordt een deel van je kosten vaak vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Erik Veldman

Erik Veldman

Gespecialiseerd in:

Osteopaat & online oefenprogramma

Locatie: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

(Onverklaarde) fysieke klachten, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten

Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat. Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan osteopathie uitkomst bieden. Om ook zelf aan de slag te kunnen met je (chronische) klachten, heb ik het oefenplatform Motius ontwikkeld. Het is een programma met oefeningen en binnenkort volledige cursussen voor specifieke klachten. De oefeningen zijn met zorg samengesteld en gebaseerd op osteopathie kennis en yogahoudingen. Naast de fysieke losse oefeningen biedt Motius ook hele fijne en effectieve adem- en ontspanningsoefeningen en meditaties aan.

Tim van der Vliet

Tim van der Vliet

Gespecialiseerd in:

Ademcoach

Locatie: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ademcoaching

I am a breathing instructor. Apart from a healthy lifestyle I have learned to optimize my body and mind. My training is a way to control your inner world, both mentally as physically, in only 10 minutes per day. Breathing properly helps you to feel calmer, become healthier and to better cope with stress.

Adeline Kuiken

Adeline Kuiken

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Blaricum, Abcoude, Regio Amsterdam

Onverklaarde klachten, Stress en burn-out

Ik geef Zen Shiatsu behandelingen. Shiatsu is een traditionele Japanse geneeswijze. Door druk uit te oefenen op specifieke punten wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam zichzelf te helen en in balans te brengen gesteund en versterkt. Het is een uitermate ontspannende ervaring en behandelingen kunnen het opbouwen van stress voorkomen. Daarnaast geef ik ontspanningsmassages en Qigong.

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Gespecialiseerd in:

Pijnklachten expert en Integraal gezondheidscoach

Locatie: 

Rijswijk

Nek- en rugklachten, Onverklaarde klachten, Chronische pijn, Hoofdklachten, Stress en burn-out, Slaapproblemen

Naar gelang wat je klacht is en/of je blessures hebt, ga ik op zoek naar waar zwakke schakels zitten in je lichaam. Zwakke schakels zorgen er namelijk voor dat je gaat compenseren, wat vaak leidt tot een pijnklacht. De zwakke schakels die zijn gevonden haal ik eruit door middel van manuele technieken (losmaken van weefsel), het activeren van spieren én het versterken van spieren (kracht- en mobiliteitsoefeningen). Je ervaart meestal direct pijnverlichting, omdat je lichaam niet meer hoeft te compenseren.

Dana Hooghiemstra

Dana Hooghiemstra

Gespecialiseerd in:

Holistisch gezondheidscoach/psycholoog

Locatie: 

Online

Buikklachten, Vrouwengezondheid

Als holistisch gezondheidscoach kijk ik naar gezondheidsproblemen als het gevolg van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest, vaak als gevolg van een ongezonde, ongebalanceerde mindset en leefstijl en een niet-passend voedingspatroon.

Ik help jou inzicht te krijgen in jezelf en bied je daarnaast de juiste handvatten om een positieve en blijvende verandering teweeg te brengen.

Mijke Ruijterman Vreeburg

Mijke Ruijterman Vreeburg

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Amsterdam

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Veel cliënten, vrouwen en mannen, die bij mij komen hebben een druk leven met een baan en een gezin. Ze hebben veel te regelen en vaak moeite om te ontspannen. Ze hebben vaak een zittend of stressvol beroep waarbij ze veel in het hoofd zitten. Er is minder contact met de rest van het lichaam. Rugpijn, hoofdpijn, schouderpijn, vermoeidheid en slaapproblemen zie ik vaak en ook overspannenheid en burn-out. Ook behandel ik vrouwen tijdens de zwangerschap.

Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Gespecialiseerd in:

Acupuncturist

Locatie: 

Zutphen

Stress en burn-out, Hoofdklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Vrouwengezondheid, Leefstijl

Met het consult, een combinatie van acupunctuur en voedingsadvies, geef ik je graag een sterke impuls voor jouw herstel en krijg je praktisch advies mee over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren zodat je je dagelijks beter gaat voelen. Ook kan ik je leren om je eigen specialist te worden van jouw eigen gezondheid.

Wendy Damen

Wendy Damen

Gespecialiseerd in:

OERsterk vitaliteitscoach

Locatie: 

Weert, Online

Stress / burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Voedselintoleranties

Mijn focus ligt op het behandelen (op natuurlijke manier) van uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten door beproefde, alternatieve therapievormen. Ik help je om terug in balans te komen. Het geeft mij enorm veel energie om mensen te helpen op het vlak van gezondheid/leefstijl en hen weer te laten opbloeien. So, it's your time to bloom!

Piet Leunis

Piet Leunis

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Utrecht, Pijlsweerd

Mentale klachten, Emotionele disbalans, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Migraine, Chronische pijn, Onverklaarde klachten

Voor mij is de relatie met de cliënt het belangrijkst. Deze moet zich gezien en gehoord voelen. Mijn aanraking is licht, omdat dat voor mij voldoende is om de energie in de persoon te voelen en in beweging te brengen. De Traditionele Chinese geneeskunde gaat er vanuit dat als de energie in het lichaam niet in balans is dit samen gaat met fysieke of mentale klachten. De behandeling versterkt het zelfhelende vermogen waardoor klachten verminderen.

Luite de Jager

Luite de Jager

Gespecialiseerd in:

Bewustzijnstherapeut | Mentaal Fit Coach| Leefstijlcoach

Locatie: 

Lemelerveld, Online

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten

Alles wat jij bewust of onbewust meemaakt, wordt opgeslagen in jouw lichaam en geest. Oude informatie neemt te veel ruimte in beslag, waardoor je vast kunt lopen. Door deze oude informatie "op te schonen", is er meer ruimte voor nieuwe informatie. Dit proces doen we met Touch of Matrix, een bewustzijnsmethode voor lichaam en geest.

Karlijn Eickmans

Karlijn Eickmans

Gespecialiseerd in:

Shiatsu therapeut

Locatie: 

Amsterdam, Zeeburg

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Vergroten bewustzijn

Uit het hoofd, in je lichaam. Het beoefenen en ontvangen van shiatsu brengt meer balans tussen denken en voelen gebracht: wat gebeurt er nu echt in je lichaam? Ik heb door Shiatsu bijvoorbeeld meer ademruimte, minder chronische klachten en ik ben vaker helder, waardoor ik minder pieker en makkelijker keuzes maak. Dit is ook waarbij ik jou ondersteun.

Shiatsu werkt ontspannend en zet zaken in beweging. Kom je bij me op de mat?

Keuzestress?

 

Heb je moeite om zelf een keuze te maken? Je kunt ons altijd om advies vragen.

 

Mail naar: info@curefinder.nl

bottom of page