top of page

Specialisten voor maag- en darmklachten

We hebben therapeuten voor jou geselecteerd die ijzersterk zijn in het aanpakken van maag- darm-, huid- en spijsverteringsklachten. Bekijk ze hieronder.

Hulp nodig in je zoektocht? Laat je door ons matchen. Vul hier het formulier in:

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Locatie:

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Waar ik je goed bij kan helpen is: schildklierklachten als trage werking, overgewicht, stemmingswisselingen en moeheid of menstruatieklachten, PMS, PCOS, prikkelbare darmklachten, voedselintoleranties en andere chronische klachten. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je. Ik werk ook veel met HSP vrouwen.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van de maag en/of darmen. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn trajecten combineer ik de wetenschap met de orthomoleculaire behandelwijze. Ik sta sta voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Iris Groen

Iris Groen

Holistisch arts, ademcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & gezondheidspsycholoog

Locatie:

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Bennekom, Ede, Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Vitamine B12 en foliumzuur tekort, Kindergezondheid

Waar ik je goed bij kan helpen is: vitamine B12 en foliumzuur tekort, chronische ziektes en onverklaarde klachten. Ik help in mijn praktijk patiënten die voor een integrale aanpak kiezen waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van leefstijlgeneeskunde, natuurgeneeswijzen, voeding, orthomoleculaire therapie, detox/ontgiften, darmtherapie en neuraaltherapie. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in het hoe en waarom van het ontstaan van (chronische) klachten en ziekten en in de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Rosalie Lubberman

Rosalie Lubberman

Orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online, Utrecht, Zeist, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Leefstijl, Stress / burn-out

In een consult ga ik met jou opzoek naar de puzzel van jouw klachten en de oplossingen. Deze breng ik voor je in kaart en leg uit wat we gaan doen en waarom. Ik ben opgeleid in de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar de echte oorzaak van een klacht. Ik focus me in mijn werk op drie hoofdthema's: eten, ontspannen en bewegen.

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Locatie:

Haarlem, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Stress en burn-out

Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda (een eeuwenoude Indiase gezondheids- en voedingsleer), reiki en yoga om jouw lichaam terug in balans te brengen. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. In Ayurveda wordt ieder mens dan ook als uniek gezien, met een eigen body-mind type. Wanneer je eet en leeft volgens jouw eigen type, dan geef je je lichaam weer de kans om alle energie goed door te laten stromen en verminder je gezondheidsklachten. Ontdek ook hoe!

Natascha Buch

Natascha Buch

Functional Nutrition | Holistic Health Coach

Locatie:

Online, Den Haag

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Chronische ziektes

Mijn passie voor Health Coaching begon met mijn eigen auto-immuunziekte van de schildklier (Graves' disease). Mij werd verteld dat ik hier nooit vanaf zou komen en ik voor altijd synthetische hormonen zou moeten slikken. Dit was gelukkig niet waar. Ons lichaam heeft een enorm zelfhelend vermogen. Veel symptomen kunnen worden geminimaliseerd of zelfs verdwijnen. Het is mijn missie om anderen te helpen ook weer controle te krijgen over hun gezondheid en leven.

Taylie Hu

Taylie Hu

Psycholoog | Ayurvedisch voedingscoach

Locatie:

Online, Utrecht, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Buikklachten

Met mijn body-mental type consult krijg je inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self-care rituelen, gezonde workout), uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten en eventueel oefeningen bij emotionele blokkades.

Rick van den Tempel

Rick van den Tempel

Orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online, Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes, Topsport

Het is goed mogelijk dat wanneer jij klachten ervaart jouw immuunsysteem niet volledig in balans is. Als orthomoleculair therapeut help ik de oorzaak van je gezondheidsklachten te achterhalen en leg ik je uit hoe we je lijf weer in balans kunnen krijgen. Ik werk aan de hand van voeding, leefstijl en eventueel suppletie. Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met gezonde voeding, (top)sport en ons menselijk lichaam. Veel van onze klachten zijn te herleiden naar onze darmen en dus wat wij eten.

Tatjana Rogic-Lagendijk

Tatjana Rogic-Lagendijk

Klassieke homeopaat

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten, Vrouwengezondheid

Ik ben Tatjana Rogic-Lagendijk en in mijn Homeopathie praktijk in Amsterdam Westerpark combineer ik graag mijn wetenschappelijke blik met de 200 jaar oude geneeswijze van homeopathie. Homeopathie kan jou op een natuurlijke manier (zonder bijwerkingen) ondersteunen op de weg naar meer balans en betere gezondheid. Heb jij onbegrepen of terugkerende gezondheidsklachten of voel je je uit balans en sta je open voor een andere kijk op gezondheid? Ik help je graag verder.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Emotionele disbalans, Kindergezondheid, Schildklier problemen, Huidklachten

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Anne Dekker

Anne Dekker

Integraal leefstijlarts | hormoonexpert

Locatie:

Sliedrecht, Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Hormonale disbalans, Diabetes 2, Hart- en vaatziekten, Vermoeidheid

Het voelde voor mij als huisarts steeds minder goed om mensen vooral symptoombestrijdende medicatie te geven. Daarom werk ik nu als integraal arts anders. Ik stel altijd een persoonlijk plan waarmee jij kunt zien welke mogelijkheden er voor je zijn op het gebied van leefstijl/integrale geneeskunde. Het plan is heel breed, van voeding tot zingeving. In de consulten daarna gaan we samen kijken wat voor jou werkt en wat niet.

Irene Pennings

Irene Pennings

Oersterk leefstijlcoach & ontstresscoach

Locatie:

Online, Regio Haarlem bij jou thuis

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans

Ik ben enorm gedreven om samen met jou op weg te gaan naar een oersterk lijf. Mijn ervaring is dat je kwaliteit van leven enorm toeneemt met de juiste leefstijlaanpassingen. En dat gun ik jou ook.

Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Acupuncturist

Locatie:

Zutphen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Hoofdklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Vrouwengezondheid, Leefstijl

Met het consult, een combinatie van acupunctuur en voedingsadvies, geef ik je graag een sterke impuls voor jouw herstel en krijg je praktisch advies mee over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren zodat je je dagelijks beter gaat voelen. Ook kan ik je leren om je eigen specialist te worden van jouw eigen gezondheid.

Emilia De Vries

Emilia De Vries

Orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Start direct met het verminderen van jouw maag- en darmklachten. Door jarenlange opleidingen, research en professionele ervaring als darmtherapeut, ben ik erachter gekomen wat wel en wat niet werkt.

Ontdek met mijn unieke 4-fasen D.A.R.M Programma wat je zelf kunt doen om je spijsvertering volledig te resetten, hoe je achter de oorzaak van je buikklachten komt, en hoe je dit effectief aanpakt. Het is een online programma met 10 modules waarin je zelf stap voor stap werkt aan een betere gezondheid.

bottom of page