top of page

Maag-, darm-, en huidklachten

Je kunt bij deze hoogopgeleide therapeuten terecht voor o.a.:

Prikkelbare Darmsyndroom | PDS | IBS | Leaky gut | SIBO | Huidklachten | Eczeem | Rosacea | Allergieën | Intoleranties | Gewichtsproblemen

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Gespecialiseerd in:

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Waar ik je goed bij kan helpen is: schildklierklachten als trage werking, overgewicht, stemmingswisselingen en moeheid of menstruatieklachten, PMS, PCOS, prikkelbare darmklachten, voedselintoleranties en andere chronische klachten. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je. Ik werk ook veel met HSP vrouwen.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Gespecialiseerd in:

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van de maag en/of darmen. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn trajecten combineer ik de wetenschap met de orthomoleculaire behandelwijze. Ik sta sta voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & gezondheidspsycholoog

Buikklachten, Huidklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik werk: 

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Rosalie Lubberman

Rosalie Lubberman

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Buikklachten, Leefstijl, Stress / burn-out

Ik werk: 

Online, Utrecht, Zeist, Regio Utrecht

In een consult ga ik met jou opzoek naar de puzzel van jouw klachten en de oplossingen. Deze breng ik voor je in kaart en leg uit wat we gaan doen en waarom. Ik ben opgeleid in de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar de echte oorzaak van een klacht. Ik focus me in mijn werk op drie hoofdthema's: eten, ontspannen en bewegen.

Rachelle Jongen

Rachelle Jongen

Gespecialiseerd in:

Arts integratieve & functionele geneeskunde

Chronische ziektes, Onverklaarde klachten, Leefstijl, Buikklachten

Ik werk: 

Online, Vlijmen (regio Den Bosch)

Ik kijk als integraal arts graag buiten de hokjes en bestaande kaders. Ik kijk naar de verschillende onderliggende systemen van ons lichaam en geest én het verband daartussen. Ons lichaam wordt namelijk beïnvloed door o.a. je voorgeschiedenis, genetische aanleg en leefstijl. Mijn aanpak richt zich op: jouw volledige gezondheidsgeschiedenis, beweging, slaap, voeding, stress, familie, trauma's, zingeving, werk en hobby's. We gaan samen op onderzoek uit om jouw (chronische) klachten aan te pakken.

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Gespecialiseerd in:

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Stress en burn-out

Ik werk: 

Haarlem, Online, Regio Amsterdam

Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda (een eeuwenoude Indiase gezondheids- en voedingsleer), reiki en yoga om jouw lichaam terug in balans te brengen. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. In Ayurveda wordt ieder mens dan ook als uniek gezien, met een eigen body-mind type. Wanneer je eet en leeft volgens jouw eigen type, dan geef je je lichaam weer de kans om alle energie goed door te laten stromen en verminder je gezondheidsklachten. Ontdek ook hoe!

Nathalie van der Stelt

Nathalie van der Stelt

Gespecialiseerd in:

Kinderhomeopaat

Buikklachten, Huidklachten

Ik werk: 

Online, Zwolle

Ik ben kinderhomeopaat in hart en nieren en sinds een aantal jaar werk ik ook aanvullend als mediamiek luisterkindwerker. Ik vind het en heerlijk beroep om kinderen die niet lekker in hun vel zitten en/of ziek zijn, weer in de goede balans terug te brengen. Als kinderhomeopaat kijk ik op holistische wijze naar het kind en neem ik zijn of haar totaalbeeld mee bij de middelkeuze. Uiteraard zijn volwassenen ook van harte welkom.

Taylie Hu

Taylie Hu

Gespecialiseerd in:

Psycholoog | Ayurvedisch voedingscoach

Stress / burn-out, Buikklachten

Ik werk: 

Online, Utrecht, Regio Utrecht

Met mijn body-mental type consult krijg je inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self-care rituelen, gezonde workout), uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten en eventueel oefeningen bij emotionele blokkades.

Margo Snoek

Margo Snoek

Gespecialiseerd in:

Ayurveda Lifestyle Coach

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Vermoeidheid

Ik werk: 

Bosch en Duin, Utrecht, Regio Utrecht, Online

In mijn praktijk combineer ik de eeuwenoude kennis vanuit Ayurveda met lichaamsgerichte coaching. Ayurveda biedt allerlei praktische tips voor jouw lichaam, dus geen one size fits all. We zijn tenslotte allemaal uniek. Door lichaamsgericht te werken maak je een krachtige verbinding tussen lichaam en geest, zo kom je dieper in contact met je gevoelens en verlangens.

Leef vanuit je bron, jouw essentie. Je wordt je bewust van hoe je je voelt, wat je eet, hoe je leeft en hoe je beweegt. Zie het als een reset, terug naar de basis. Om dat te doen wat jij het allerliefste doet, dat waar jij gelukkig van wordt.

Erik Veldman

Erik Veldman

Gespecialiseerd in:

Osteopaat & online oefenprogramma

(Onverklaarde) fysieke klachten, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Veel mensen met langdurige klachten hebben baat bij een osteopaat. Maar ook bij klachten die minder lang aanwezig zijn kan osteopathie uitkomst bieden. Om ook zelf aan de slag te kunnen met je (chronische) klachten, heb ik het oefenplatform Motius ontwikkeld. Het is een programma met oefeningen en binnenkort volledige cursussen voor specifieke klachten. De oefeningen zijn met zorg samengesteld en gebaseerd op osteopathie kennis en yogahoudingen. Naast de fysieke losse oefeningen biedt Motius ook hele fijne en effectieve adem- en ontspanningsoefeningen en meditaties aan.

Rick van den Tempel

Rick van den Tempel

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Buikklachten, Chronische ziektes, Topsport

Ik werk: 

Online, Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Het is goed mogelijk dat wanneer jij klachten ervaart jouw immuunsysteem niet volledig in balans is. Als orthomoleculair therapeut help ik de oorzaak van je gezondheidsklachten te achterhalen en leg ik je uit hoe we je lijf weer in balans kunnen krijgen. Ik werk aan de hand van voeding, leefstijl en eventueel suppletie. Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met gezonde voeding, (top)sport en ons menselijk lichaam. Veel van onze klachten zijn te herleiden naar onze darmen en dus wat wij eten.

Tatjana Rogic-Lagendijk

Tatjana Rogic-Lagendijk

Gespecialiseerd in:

Klassieke homeopaat

Buikklachten, Huidklachten, Vrouwengezondheid

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Ik ben Tatjana Rogic-Lagendijk en in mijn Homeopathie praktijk in Amsterdam Westerpark combineer ik graag mijn wetenschappelijke blik met de 200 jaar oude geneeswijze van homeopathie. Homeopathie kan jou op een natuurlijke manier (zonder bijwerkingen) ondersteunen op de weg naar meer balans en betere gezondheid. Heb jij onbegrepen of terugkerende gezondheidsklachten of voel je je uit balans en sta je open voor een andere kijk op gezondheid? Ik help je graag verder.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Emotionele disbalans, Kindergezondheid, Schildklier problemen, Huidklachten

Ik werk: 

Online

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Irene Pennings

Irene Pennings

Gespecialiseerd in:

Oersterk leefstijlcoach & ontstresscoach

Stress en burn-out, Buikklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans

Ik werk: 

Online, Regio Haarlem bij jou thuis

Ik ben enorm gedreven om samen met jou op weg te gaan naar een oersterk lijf. Mijn ervaring is dat je kwaliteit van leven enorm toeneemt met de juiste leefstijlaanpassingen. En dat gun ik jou ook.

Wendy Damen

Wendy Damen

Gespecialiseerd in:

OERsterk vitaliteitscoach

Stress / burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Voedselintoleranties

Ik werk: 

Weert, Online

Mijn focus ligt op het behandelen (op natuurlijke manier) van uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten door beproefde, alternatieve therapievormen. Ik help je om terug in balans te komen. Het geeft mij enorm veel energie om mensen te helpen op het vlak van gezondheid/leefstijl en hen weer te laten opbloeien. So, it's your time to bloom!

Nicky Leidelmeijer

Nicky Leidelmeijer

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair voedingscoach

Buikklachten, Afvallen

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Eten is mijn grote passie! Ik zie het als mijn missie om jou te laten zien wat voor invloed een evenwichtig voedingspatroon heeft op jouw lichaam en geest. Samen kijken we welke eetstijl bij jouw leven, lichaam en doelen past. Ik geloof in érg lekker eten, waarmee je jouw lichaam voedt en niet alleen vult. Of je nu 20 kilo wilt afvallen, of wel een paar tips kunt gebruiken om goed te eten als sporter – ik help je graag!

Persoonlijke één-op-één begeleiding kan net het steuntje in de rug zijn waardoor het afvallen dit keer wel echt gaat lukken. Het ‘geheim’ is om geen dieet te volgen, maar om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren die bij jouw leven passen. Dat is leuk, praktisch én resultaatgericht.

Emilia De Vries

Emilia De Vries

Gespecialiseerd in:

Orthomoleculair therapeut

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik werk: 

Online

Start direct met het verminderen van jouw maag- en darmklachten. Door jarenlange opleidingen, research en professionele ervaring als darmtherapeut, ben ik erachter gekomen wat wel en wat niet werkt.

Ontdek met mijn unieke 4-fasen D.A.R.M Programma wat je zelf kunt doen om je spijsvertering volledig te resetten, hoe je achter de oorzaak van je buikklachten komt, en hoe je dit effectief aanpakt. Het is een online programma met 10 modules waarin je zelf stap voor stap werkt aan een betere gezondheid.

Keuzestress?

Heb je moeite om zelf een keuze te maken? Je kunt ons altijd om advies vragen.

Mail naar: info@curefinder.nl

bottom of page