Hulp bij buikklachten

Bekijk hieronder de beste coaches en therapeuten bij wie je terecht kunt bij buikklachten. Bij sommige specialisten kun je zelfs voor een online consult terecht! 

Renger van Dijk

Renger van Dijk

Gezonde leefstijl fysiotherapeut

Ik werk: 

Hoogezand

Gespecialiseerd in:

Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Chronische ziektes, Slaapproblemen, Chronische pijn, Stress / burn-out, Buikklachten

Mijn methode is gebaseerd op de 6 domeinen bewegen-ademhaling-slaap-immuunsysteem-stress & mindset-voeding. Van hieruit kijk ik waarom het zelf herstellend vermogen (Physis) van jouw lichaam niet optimaal functioneert. Als er ook blokkades in het lichaam aanwezig zijn door oude blessures, littekenweefsel van operaties of ziekten dan behandel ik die met fascie- en orgaanfascie therapie.

Irene Pennings

Irene Pennings

Oersterk leefstijlcoach

Ik werk: 

Regio Haarlem bij mensen thuis, Online

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Vrouwengezondheid, Emotionele disbalans

Ik ben enorm gedreven om samen met jou op weg te gaan naar een oersterk lijf. Mijn ervaring is dat je kwaliteit van leven enorm toeneemt met de juiste leefstijlaanpassingen. En dat gun ik jou ook.

Anne Dekker

Anne Dekker

Integraal leefstijlarts en hormoonexpert

Ik werk: 

Sliedrecht, Online

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Buikklachten, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten

Het voelde voor mij als huisarts steeds minder goed om mensen vooral symptoombestrijdende medicatie te geven. Daarom stel ik een plan voor mensen op welke mogelijkheden ze hebben op het gebied van leefstijl/integrale geneeskunde. Het plan is heel breed, van voeding tot zingeving. In de consulten daarna gaan we samen kijken wat voor de cliënt werkt en wat niet.

Anita Stal

Anita Stal

Analytisch coach en Reiki healer

Ik werk: 

Venlo, Roermond

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Slaapproblemen, Chronische ziektes, Emotionele disbalans, Zingeving

Door mijn opleidingen van NLP Practitioner en de ACT® methodiek ben ik meer bewust van mijn natuurlijk talent en aangeleerd gedrag. Als Sociaal Analytisch mens ben ik aan de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut begonnen, waardoor ik meer bewust ben geworden van het feit dat alles energie is. Coaching bestaat uit praten en eventueel een tafelopstelling. Reiki bestaat uit aanraking met kleding aan.

Wendy Damen

Wendy Damen

Vitaliteitscoach

Ik werk: 

Weert, Online

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Voedselintoleranties

Mijn focus ligt op het behandelen (op natuurlijke manier) van uiteenlopende lichamelijke en/of psychische klachten door beproefde, alternatieve therapievormen. Ik help je om terug in balans te komen. Het geeft mij enorm veel energie om mensen te helpen op het vlak van gezondheid/leefstijl en hen weer te laten opbloeien. So, it's your time to bloom!

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en lifestyle coach, Reiki practitioner

Ik werk: 

Haarlem

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Chronische pijn, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Liefde voor jezelf van grote invloed is op je gezondheid en andersom. Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Wat voor de een wel werkt hoeft niet voor de ander te werken. Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda, reiki en yoga om je lichaam weer in balans te krijgen en om ervoor te zorgen dat het lichaam de kans krijgt om alle energie weer goed door te laten stromen.

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Pijnklachten expert en Integraal gezondheidscoach

Ik werk: 

Rijswijk

Gespecialiseerd in:

Nek- en rugklachten, Onverklaarde klachten, Chronische pijn, Hoofdklachten, Stress en burn-out, Slaapproblemen

Naar gelang wat je klacht is en/of je blessures hebt, ga ik op zoek naar waar zwakke schakels zitten in je lichaam. Zwakke schakels zorgen er namelijk voor dat je gaat compenseren, wat vaak leidt tot een pijnklacht. De zwakke schakels die zijn gevonden haal ik eruit door middel van manuele technieken (losmaken van weefsel), het activeren van spieren én het versterken van spieren (kracht- en mobiliteitsoefeningen). Je ervaart meestal direct pijnverlichting, omdat je lichaam niet meer hoeft te compenseren.

Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytisch Therapeut

Ik werk: 

Woerden, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Amy Keijzer

Amy Keijzer

Family Life Coach and Healer

Ik werk: 

Hoorn, Online

Gespecialiseerd in:

Kindergezondheid, Buikklachten, Hoofdklachten, Chronische pijn, Emotionele disbalans

Ik ben kinderen/gezinscoach. Is je grootste wens als ouder dat je kind fluitend en dansend door het leven gaat? Een kind dat volledig in zijn kracht staat en zich vrij voelt om helemaal zichzelf te kunnen zijn?
Weet je zeker zoals het nu gaat, zo wil ik het niet meer? Ik help graag om het gezin in balans te brengen en kijk daarbij niet alleen naar het gedrag of de fysieke klacht maar naar het kind als geheel en naar het gezin als systeem.

Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptonomisch coach

Ik werk: 

Velsen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik kan jou helpen meer inzicht in jezelf te krijgen. Haptonomische oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. Maar altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Ik heb al veel mensen geholpen bewust te worden van hun patronen. Ik kan oprecht geraakt worden bij wat er gebeurt tijdens een sessie. Als iemand de deur uit gaat met meer zin en plezier in het leven, dan is mijn missie geslaagd.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts en leefstijlarts

Ik werk: 

Zwolle, Online

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Zingeving, Chronische pijn

Het is voor mij niet meer dan vanzelfsprekend dat ik iets voor vrouwen wil betekenen met een onvervulde kinderwens. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Ik werk: 

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische pijn, Zingeving, (On)bedoelde Zwangerschap Onderbrekingen

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Ik werk: 

Eibergen, Online

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Kindergezondheid

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Luite de Jager

Luite de Jager

Bewustzijnstherapeut | Mentaal Fit Coach| Leefstijlcoach

Ik werk: 

Lemelerveld, Online

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten

Alles wat jij bewust of onbewust meemaakt, wordt opgeslagen in jouw lichaam en geest. Oude informatie neemt te veel ruimte in beslag, waardoor je vast kunt lopen. Door deze oude informatie "op te schonen", is er meer ruimte voor nieuwe informatie. Dit proces doen we met Touch of Matrix, een bewustzijnsmethode voor lichaam en geest.

Jannet Veenbaas

Jannet Veenbaas

(Shiatsu) Massage therapeut en Zacht Werken coach

Ik werk: 

Groningen

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Kindergezondheid, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Zingeving

Shiatsu, Massage en Zacht Werken Coaching: werken vanuit verbinding, vanuit het hart.
Ik merk dat lichaam en geest beide tot rust moeten worden gebracht, om daarna vanuit ontspanning een nieuwe start te kunnen maken. Het lichaam houdt allerlei emoties vast en zorgt er dan voor dat het gaat verkrampen. Het stuk coaching dat ik bied, gaat echt over mindset en is direct praktisch toepasbaar in het dagelijks leven; jouw lichaam vertelt me wat de belangrijkste onderwerpen zullen zijn voor het stuk coaching. Verder gebruik ik muziek als tool om je dieper in ontspanning te laten zakken, of juist bij emoties te kunnen komen.

Iris Groen

Iris Groen

Huisarts, holistisch arts en ademcoach

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving, Onverklaarde klachten

De drukte, die alleen maar toeneemt voor huisartsen de afgelopen jaren, heeft mijn visie op gezondheid volledig veranderd en ik kwam erachter dat daar medisch gezien ook veel meer over bekend was. Zoals met name de grote invloed van trauma op onze mentale en fysieke gezondheid.
Voor mij zijn lichaam en geest totaal verbonden met elkaar. Ik gebruik mijn medische achtergrond nu om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Melianthe Nicolai

Melianthe Nicolai

Uroloog

Ik werk: 

Bilthoven, Online, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische pijn, Seksuologische klachten, Urologische klachten

Ik kan mijn patiënten helpen met hun urologische problemen én kan ik de tijd kan nemen om over de rest van iemands gezondheid en leefstijl te praten. Dit maakt het werk veel leuker en op deze manier is het mogelijk om de klachten te behandelen met oog voor de patiënt als geheel. Daarbij geef ik altijd op maat gemaakte leefstijladviezen. Zo is het mogelijk tot duurzame oplossingen te komen én nieuwe klachten voor in de toekomst voor die patiënt te voorkomen.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Emotionele disbalans, Kindergezondheid, Schildklier problemen, Huidklachten

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Anna van der Vlies

Anna van der Vlies

Acupuncturist

Ik werk: 

Zutphen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Hoofdklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Slaapproblemen, Vrouwengezondheid, Leefstijl

Met het consult, een combinatie van acupunctuur en voedingsadvies, geef ik je graag een sterke impuls voor jouw herstel en krijg je praktisch advies mee over hoe je jouw leefstijl kan verbeteren zodat je je dagelijks beter gaat voelen. Ook kan ik je leren om je eigen specialist te worden van jouw eigen gezondheid.

Gwen Soethof

Gwen Soethof

Holistisch coach, Burn-out en Leiderschapscoach

Ik werk: 

Nijmegen, Ede, Velp, Zevenaar, Dieren, Doetinchem, Zutphen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Zingeving, Emotionele disbalans

Door te onderzoeken wie jij bent, wat je lijf jou aan signalen geeft en door het in evenwicht brengen van je denken, handelen en voelen, kom je het dichtst bij jezelf. Ik loop graag een stukje met je mee; welke vraagstukken heb je in je leven? We gaan aan de slag met verhelderende onderzoeken, verdiepende vragen en goede gesprekken, eventueel ondersteund door creatieve opdrachten, wandelingen of visualisaties.

Ernestine de Groot

Ernestine de Groot

Arts Integrative Medicine en Leefstijl

Ik werk: 

Utrecht, Zeist, Online, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Onverklaarde klachten, Buikklachten, Stress / burn-out

Het is mijn passie met een brede blik naar de mens als geheel te kijken, vanaf het moment van conceptie tot nu. Ik wil in verbinding zijn met anderen, en heb daarbij toevallig geneeskunde gestudeerd. Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingen ben ik goed in het herkennen van problemen op het gebied van: onverklaarbare klachten, hechting, het herkennen van emoties, het lichamelijk ervaren van emoties, en bewustzijnsgroei.

Rosalie Lubberman

Rosalie Lubberman

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Zeist, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Leefstijl, Stress / burn-out

In een consult ga ik met jou opzoek naar de puzzel van jouw klachten en de oplossingen. Deze breng ik voor je in kaart en leg uit wat we gaan doen en waarom. Ik ben opgeleid in de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar de echte oorzaak van een klacht. Ik focus me in mijn werk op drie hoofdthema's: eten, ontspannen en bewegen.

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans

Arts leefstijl en integrale geneeswijzen

Ik werk: 

Bennekom, Ede, Online

Gespecialiseerd in:

Chronische ziektes, Leefstijl, Buikklachten, kindergezondheid, Zingeving

Door mijn ervaringen als kind bij de huisarts en in het ziekenhuis kreeg ik al jong interesse om arts te worden. Een prachtig vak! Maar ik miste de ruimte om er voldoende te kunnen ‘zijn’ voor mijn patiënten. Vanuit deze wens én de wens om de oorsprong van de klacht(en) op te sporen, ben ik mijn blik gaan verbreden. Nu heb ik een praktijk waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen, ook wel Integrative Medicine genoemd. Met als doel de balans in leefstijl en gezondheid te herstellen en te behouden. En daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Oda Meiberg

Oda Meiberg

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Voor mij is het interessant en belangrijk om vrouwen in hun "rite of passage" te ondersteunen. Dit kan met hormonen(klachten) te maken hebben of met de levensfases van de vrouw (vooral rond zwangerschap en bevalling). Ik weet dat ik iets kan toevoegen en ben erg betrokken bij het processen van de vrouw.

Astrid Vester

Astrid Vester

Arts voor Leefstijl en Transformatiegeneeskunde

Ik werk: 

Holten

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Stress en burn-out, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische ziektes

Heb jij lichamelijke klachten, die steeds terugkeren of zelfs chronisch zijn en vraag jij je af hoe je je gezondheid kan verbeteren? Ik ben een betrokken arts, die zich inzet voor de ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van de mens in alle opzichten. Ik richt me op zowel de behandeling, als op preventie van ziektes. Al ruim 25 jaar zit ik in dit vak en vind het een boeiende uitdaging om jou de tools aan te reiken die je gezondheid kunnen verbeteren en je leven kunnen veranderen.

Wout van Helden

Wout van Helden

Orthomoleculair kPNI therapeut

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes

We bekijken samen hoe het komt dat je de klachten hebt die je nu hebt. We gaan op zoek naar de oorzaak en kijken verder dan de symptomen. In de consulten leer je bewust keuzes te maken en ook wanneer je een gezonde en soms een minder gezonde keuze kunt maken. Dieper zoeken naar de oorzaak van jouw klachten kan bij mij ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld bloed-, urine-, speeksel- en DNA-analyse voor een perfect afgestemd plan op jouw persoonlijke situatie.

Esther Molenaar

Esther Molenaar

Haptotherapeut

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out

Wil je je ook weer goed in je vel voelen? In mijn praktijk voor Haptotherapie staat het idee centraal dat (vervelende) ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer deze zich (onbewust) vastzetten in je lichaam, dan uit zich dat vaak op termijn in spanningen in je lijf, onprettige gewoontes, of moeizame relaties. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking maken we weer contact met deze herinnering, en leer ik je er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel: zo kom je weer sterk in het leven te staan.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​Leefstijl​geneeskunde​

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid

Ik weet hoe moeilijk het is om met je gezondheid aan de slag te gaan, wanneer je je niet goed voelt.
Mijn rol, als ervaringsdeskundige en arts, is om jou hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Door mijn leefstijl om te gooien, heb ik namelijk de medicatie voor mijn auto-immuunziekte volledig kunnen afbouwen. Dit succes wil ik delen met andere vrouwen. Met mijn praktijk Women Codes verzorg ik trajecten die reguliere, integrale- en leefstijlgeneeskunde met elkaar verbindt.

Heidy van Koesveld

Heidy van Koesveld

Shiatsu therapeut

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten

Op de welbekende kruising staan? Mis je support? Weet je even niet meer welke kant je op moet? Je eigen vanzelfsprekende stroom kwijt? Dit kan zich uiten in zowel fysieke, mentale of emotionele klachten. Een gebalanceerde energie (ki of chi) door middel van shiatsu zorgt er voor dat je tegen een stootje kan en dat je je steviger voelt. Je zelfhelend vermogen wordt groter en je bent daardoor minder vatbaar voor fysieke pijn, stress of sombere buien. Met een goed stromende energie voel je je kalm, fit en helder.
Wil je samen verder kijken dan de symptomen? En de oplossing op een hanteerbare, holistische manier vinden? Ik kijk graag met je mee!

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

kPNI & orthomoleculair therapeut, acupuncturist

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), daarnaast acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Deze brede kennis combineer ik met mijn coaching competenties, waardoor ik snel doorzie wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van persoonlijke belemmeringen. Zo kan ik voor jou een gepersonaliseerd plan van aanpak uitwerken om echte resultaten te behalen.

Natascha Buch

Natascha Buch

Functional Nutrition & Holistic Health Coach

Ik werk: 

Online, Den Haag

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen

My passion for health coaching started through my own journey with an autoimmune thyroid condition (Graves’ disease). I was told that this condition would be for life. I would need to manage it and take synthetic hormones for the rest of my life. Fortunately, this wasn’t true.

I learnt that our bodies have an innate healing capacity. Many of the symptoms be reduced or even reversed. I made it my mission to help empower others to take their health in their own hands.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Diëtist en orthomoleculair darmtherapeut

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van het maag-darmstelsel. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn traject combineer ik wetenschap met holisme en orthomoleculaire behandelwijze, waardoor je duurzame effecten bereikt. Mijn praktijk staat voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Taylie Hu

Taylie Hu

Psycholoog & Ayurvedisch voedingscoach

Ik werk: 

Online, Utrecht, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Buikklachten

Met mijn body-mental type consult krijg je inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self-care rituelen, gezonde workout), uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten en eventueel oefeningen bij emotionele blokkades.

Laura Hofstede

Laura Hofstede

Touch of Matrix specialist

Ik werk: 

Online, Enschede

Gespecialiseerd in:

Vergroten bewustzijn, (Onverklaarde) fysieke klachten

De Touch of Matrix methode werkt in je onderbewustzijn. Daar ruimen we oude ballast in jouw systeem op, welke voor diverse klachten kan hebben gezorgd (zowel mentaal als ook fysiek). Laagje voor laagje gaan we naar de oorzaak van je klacht(en) of ongemak en mogen blokkades losgelaten worden. Wanneer de verbinding met jezelf weer optimaal is, dan zet je alles letterlijk in beweging, zodat je lichaam en haar energie weer vrij en beter gaan stromen.

Nathalie van der Stelt

Nathalie van der Stelt

Kinderhomeopaat

Ik werk: 

Online, Zwolle

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten

Ik ben kinderhomeopaat in hart en nieren en sinds een aantal jaar werk ik ook aanvullend als mediamiek luisterkindwerker. Ik vind het en heerlijk beroep om kinderen die niet lekker in hun vel zitten en/of ziek zijn, weer in de goede balans terug te brengen. Als kinderhomeopaat kijk ik op holistische wijze naar het kind en neem ik zijn of haar totaalbeeld mee bij de middelkeuze. Uiteraard zijn volwassenen ook van harte welkom.

Rick van den Tempel

Rick van den Tempel

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes

Het is goed mogelijk dat wanneer jij klachten ervaart jouw immuunsysteem niet volledig in balans is. Als orthomoleculair therapeut help ik de oorzaak van je gezondheidsklachten te achterhalen en leg ik je uit hoe we je lijf weer in balans kunnen krijgen. Ik werk aan de hand van voeding, leefstijl en eventueel suppletie. Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met (gezonde) voeding, sport en ons menselijk lichaam. Veel van onze klachten zijn te herleiden naar onze darmen en dus wat wij eten.

Olivia Jalby

Olivia Jalby

Functional Medicine certified Health Coach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes

My mission is to help people struggling with a chronic health condition to claim back their health using lifestyle and nutrition as medicine. You can expect a personalized and proactive lifestyle and nutrition plan that will allow you to take an active role in your health.

I am using the principal of Functional Medicine to help you achieve your optimal health and well-being: understanding you and your life as a whole to go beyond the symptoms, finding the root cause of your disease and defining with you a program to help you take charge of your health.

Joyce Vlaarkamp

Joyce Vlaarkamp

Japanse acupunctuur & shiatsu

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Slaapproblemen

Bij zowel acupunctuur als shiatsu gaat het om het balanceren van de energie in je lichaam. Klachten voorkomen, verminderen of verdwijnen, als je lichaam weer in balans komt.
Ik vind het fijn om samen op zoek te gaan naar een betere balans in de brede zin van het woord. Ik heb ruime ervaring in slaapproblematiek en klachten rondom menstruatie en overgang. Uiteraard is iedereen welkom en is het een gezamenlijke zoektocht naar de oorzaak van je klacht; wat dat betreft ben ik in de kern een echte generalist.

Tatjana Rogic-Lagendijk

Tatjana Rogic-Lagendijk

Klassieke homeopaat

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten, Vrouwengezondheid

Ik ben Tatjana Rogic-Lagendijk en in mijn Homeopathie praktijk in Amsterdam Westerpark combineer ik graag mijn wetenschappelijke blik met de 200 jaar oude geneeswijze van homeopathie. Homeopathie kan jou op een natuurlijke manier (zonder bijwerkingen) ondersteunen op de weg naar meer balans en betere gezondheid. Heb jij onbegrepen of terugkerende gezondheidsklachten of voel je je uit balans en sta je open voor een andere kijk op gezondheid? Ik help je graag verder.

Lars van den Nieuwenhoff

Lars van den Nieuwenhoff

Health Coach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Afvallen

Het is mijn doel je te laten inzien en ervaren dat je weer controle kunt hebben over je lichaam, geest en gezondheid. Of je doel nu meer energie, afvallen, minder pijntjes, fitter worden of gezondere darmen is. Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar juist het floreren van het lichaam en geest als geheel. Daar streven we naar. Door middel van een 8-weeks online programma krijg jij je gezondheid weer op de rit.

Gilbèrt Brouwer

Gilbèrt Brouwer

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten

Ik leg (waar mogelijk) verbanden tussen de oorzaak van de klachten en betrek hierbij je hele lichaam, geest, wervelkolom, gebit, organen en meridianen. Aansluitend meet ik jou met een medisch gecertificeerd apparaat (Prognos) dat oorzaken van klachten helder in beeld brengt. Ik maak een therapievoorstel op maat dat bestaat uit specifieke voedingsadviezen en therapiemiddelen (voedingssupplementen, kruidentincturen, homeopathische middelen) zodat we de aangetoonde oorzaken effectief kunnen bestrijden. Met diverse laboratoria werk ik samen voor aanvullend onderzoek, zodat er talloze onderzoeken mogelijk zijn als je helemaal vastgelopen bent met jouw klachten.

Julia Cunha van Opzeeland

Julia Cunha van Opzeeland

Functional Medicine Practitioner

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten

I am passionate for helping people bring their bodies back into health and feel their best. My online program entails working with clients on finding the root cause of their problems and solving it through diet and lifestyle changes. I work with my clients, alone or together with their doctors, educating them on their bodies and explaining the interconnectedness of every part and system of the body. Bring joy and vitality back into your life.

Elvira Broersma

Elvira Broersma

Holistisch gebooorte coach & doula

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Haarlem, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out

Sessies en trajecten bij mij gaan om bewustzijn rondom de geboorte met aandacht voor lichaam, ziel en geest, van moeder, kind en partner. Alles wat ik doe, gaat samen omdat ik doe wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg en dat alles volgens een holistische visie. Er zijn ook jaren geweest waarin ik niet in verbinding leefde, in strijd met m’n hart, m’n lichaam overvroeg en mezelf niet juist voedde. Dit leverde veel stress, pijn en verdriet op. Mijn missie is om je te helpen de verbinding tussen je hoofd, je hart en je lijf te herstellen en/of in balans te houden.

Fleur Leenaars

Fleur Leenaars

Psycholoog chronische pijn en zwangerschapsverlies

Ik werk: 

Online, Leiden, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Chronische pijn, Buikklachten

Ik ben psycholoog gespecialiseerd in chronische pijn en zwangerschapsverliezen. Ik bied begeleiding aan voor mensen met chronische pijn, aandoening en lichamelijke klachten. Mijn begeleiding is gericht op het optimaliseren van de leefstijl en de levenskwaliteit en het verminderen van chronische pijn en mentale belasting.

Dana Hooghiemstra

Dana Hooghiemstra

Holistisch gezondheidscoach/psycholoog

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Vrouwengezondheid

Als holistisch gezondheidscoach kijk ik naar gezondheidsproblemen als het gevolg van een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest, vaak als gevolg van een ongezonde, ongebalanceerde mindset en leefstijl en een niet-passend voedingspatroon.

Ik help jou inzicht te krijgen in jezelf en bied je daarnaast de juiste handvatten om een positieve en blijvende verandering teweeg te brengen.

Anita Mulderij

Anita Mulderij

Voedingscoach & Body confidence coach

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten

Ik ben holistisch voedingsdeskundige en Body Confidence coach. Mijn missie is om mensen te begeleiden bij het creëren van een liefdevolle relatie met eten en hun lichaam. Zo kunnen zij vol zelfvertrouwen en in verbinding met zichzelf het leven creëren dat zij wensen. Mijn werk heeft een holistische benadering. Dit blijkt noodzakelijk om een werkelijke transformatie te kunnen maken naar een liefdevolle verbinding met je lichaam.

Paola Carnevale

Paola Carnevale

Functional Nutrition and Lifestyle coach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten

I help people with chronic conditions be in control, perform at your best and live your fullest life - by tuning in to their body, making sense of their symptoms and finding what works for them.

If you feel like you’re at the mercy of recurring symptoms that deplete you of your energy and leave you feeling you are missing out on your life, I know exactly what you are going through. I experienced the same myself. This is what brought me to the field of Functional Nutrition.

I regained control over my own health by identifying the most relevant nutritional and lifestyle factors, unique to me, and learning how to leverage them to stay in balance. And now I help my clients do the same.

Ellen Geerlings

Ellen Geerlings

Orthomoleculair Leefstijlcoach

Ik werk: 

Online, De Bilt, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Afvallen

Ik ben Ellen, een beetje rebels en ik doe de boel nét even wat anders. Ik ben een echte positieveling, en ik weet zeker dat ik jou een betere gezondheid kan laten ervaren. Als energiecoach, orthomoleculair therapeut én ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe jij weer grip kunt krijgen op je leven. Ook jij kunt weer de energie ervaren die je nodig hebt om de dingen te doen die je wilt doen. Samen gaan we aan de slag om te kijken wat jij nodig hebt op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Nicky Leidelmeijer

Nicky Leidelmeijer

Orthomoleculair voedingscoach

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Afvallen

Eten is mijn grote passie! Ik zie het als mijn missie om jou te laten zien wat voor invloed een evenwichtig voedingspatroon heeft op jouw lichaam en geest. Samen kijken we welke eetstijl bij jouw leven, lichaam en doelen past. Ik geloof in érg lekker eten, waarmee je jouw lichaam voedt en niet alleen vult. Of je nu 20 kilo wilt afvallen, of wel een paar tips kunt gebruiken om goed te eten als sporter – ik help je graag!

Persoonlijke één-op-één begeleiding kan net het steuntje in de rug zijn waardoor het afvallen dit keer wel echt gaat lukken. Het ‘geheim’ is om geen dieet te volgen, maar om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren die bij jouw leven passen. Dat is leuk, praktisch én resultaatgericht.

Emilia De Vries

Emilia De Vries

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten

Start direct met het verminderen van jouw maag- en darmklachten. Door jarenlange opleidingen, research en professionele ervaring als darmtherapeut, ben ik erachter gekomen wat wel en wat niet werkt.

Ontdek met mijn unieke 4-fasen D.A.R.M Programma wat je zelf kunt doen om je spijsvertering volledig te resetten, hoe je achter de oorzaak van je buikklachten komt, en hoe je dit effectief aanpakt. Het is een online programma met 10 modules waarin je zelf stap voor stap werkt aan een betere gezondheid.