top of page

Hulp bij buikklachten

Bekijk hieronder de beste coaches en therapeuten bij wie je terecht kunt bij buikklachten. Bij sommige specialisten kun je zelfs voor een online consult terecht! 

Marijke Engelbrecht

Marijke Engelbrecht

Orthomoleculair kPNI therapeut & acupuncturist

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Den Haag, Schoorl, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes, Onverklaarde klachten (SOLK), Huidklachten, Microbioom

Ik ben Marijke, wetenschappelijk geschoold in psycho-, neuro-, immunologie en endocrinologie (kPNI), acupuncturiste én draag 30 jaar ervaring in integrale geneeskunde met me mee. Ik doorzie snel wat de lichamelijke e/o psychische oorzaken zijn van jouw persoonlijke belemmeringen en maak altijd een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen met een focus op voeding en leefstijl.

Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid, Hoogsensitiviteit

Waar ik je goed bij kan helpen is: schildklierklachten als trage werking, overgewicht, stemmingswisselingen en moeheid of menstruatieklachten, PMS, PCOS, prikkelbare darmklachten, voedselintoleranties en andere chronische klachten. In mijn werk combineer ik alle kennis en expertise vanuit de reguliere, integrale én leefstijlgeneeskunde. Heb je klachten en wil je graag professionele en persoonlijke begeleiding? Ik ben er voor je. Ik werk ook veel met HSP vrouwen.

Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik bied als gespecialiseerde diëtist en orthomoleculair darmtherapeut persoonlijke begeleiding bij problemen van de maag en/of darmen. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, eventueel aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In mijn trajecten combineer ik de wetenschap met de orthomoleculaire behandelwijze. Ik sta sta voor positieve, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Iris Groen

Iris Groen

Holistisch arts, ademcoach

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

De druk op de zorg (die alleen maar is toegenomen) en mijn eigen ervaringen in de complementaire zorg hebben mijn visie op gezondheid volledig veranderd. Voor mij zijn lichaam en geest volledig verbonden met elkaar en zoals ik het zie hebben veel klachten en ziekten hun oorsprong in onderliggend trauma (groot of klein, mentaal, emotioneel of fysiek). Ik gebruik als arts mijn medische achtergrond om mensen te helpen hun lichaam te begrijpen, en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

Ernestine de Groot

Ernestine de Groot

Arts Integrative Medicine en Leefstijl

Ik werk: 

Utrecht, Zeist, Online, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

(Onverklaarde) fysieke klachten, Leefstijl, Buikklachten, Stress en burn-out

Het is mijn passie met een brede blik naar de mens als geheel te kijken, vanaf het moment van conceptie tot nu. Ik wil in verbinding zijn met anderen, en heb daarbij toevallig geneeskunde gestudeerd. Door mijn persoonlijke ervaring en opleidingen ben ik goed in het herkennen van problemen op het gebied van: onverklaarbare klachten, hechting, het herkennen van emoties, het lichamelijk ervaren van emoties, en bewustzijnsgroei.

Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytische Therapie

Ik werk: 

Woerden, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Het is mijn passie om jou te begeleiden tijdens je zoektocht om je eigen unieke potentieel te realiseren. Aikido is voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp.

Dete Geerdink-Hollemans

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts en leefstijlarts

Ik werk: 

Online, Zwolle

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Fertiliteit, Buikklachten, Hart- en vaatziekten, Schildklier problemen

Waar ik je goed bij kan helpen is: vruchtbaarheidsproblemen (of je nu wel of niet in een traject zit dat maakt niet uit), menstruatieklachten en/of overgangsklachten, schildklierproblematiek, chronische buikklachten of vragen over een ketogene leefstijl en/of intermitterend vasten. Ik begeleid je heel graag. Inmiddels heb ik meer dan 100 stellen met een kinderwens mogen begeleiden en is mijn kennis over fertiliteit, cyclusklachten en overgangsklachten enorm verdiept. Het voelt als een deel van mijn zielsmissie om vrouwen hierin te mogen ondersteunen.

Femke Pelgrum

Femke Pelgrum

Vitaliteitscoach voor (zwangere) vrouwen

Ik werk: 

Online, Eibergen

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Kindergezondheid

Met de 5 vitale pijlers voeding, beweging, ontspanning, slaap en mindset gaan we aan de slag met het verbeteren van de balans. Ik geef praktisch toepasbare tips waar coachees zelf goed mee aan de slag kunnen gaan. Als vitaliteitscoach kijk ik naar wat al goed gaat en waar de verbetering zit. De kennis die ik deel met mijn cliënten zet een grote verandering in gang en ze ervaren hier zoveel voordelen van dat mijn tips voor meer vitaliteit de energie verhoogt, vage klachten laat verdwijnen en het zelfvertrouwen vergroot.

Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Ik werk: 

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische pijn, Zingeving, (On)bedoelde Zwangerschap Onderbrekingen

Lange tijd begreep ik niet wat het is om te voelen, en voelde mijn lichaam gesloten.
Ik begreep de essentie van ons zijn niet, het ging aan me voorbij en daardoor miste ik de diepgang. Zo leefde ik in disconnectie met mezelf, de ander, mijn dromen, en de wonderbaarlijkheid van het mens-zijn. Ik ben nu in de mogelijkheid om middels mijn helderheid de ander te horen, te zien en te begrijpen. Daarin kan ik je begeleiden om jezelf vollediger neer te zetten in dat wat je bent.

Oda Meiberg

Oda Meiberg

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Ik werk: 

Amsterdam, Rivierenbuurt

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Een vrouwenleven bestaat uit veel verschillende fases, waarin niet alleen belangrijke levensgebeurtenissen een rol spelen, maar ook veel hormonale veranderingen plaatsvinden. Ik ondersteun vrouwen met hormonale klachten en ben met name gespecialiseerd in klachten en hulpvragen rondom zwangerschap en bevalling. Als shiatsu therapeute werk ik lichaamsgericht en liefdevol. Het lichaam is 'het instrument', en door mijn werkwijze ondersteun ik ook het herstellen van jouw lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele balans.

Lucian van Ingen

Lucian van Ingen

Orthomoleculair (kPNI) darmtherapeut & gezondheidspsycholoog

Ik werk: 

Haarlem, Regio Amsterdam, Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt. Het is mijn doel om jou te helpen je darmgezondheid te verbeteren met de juiste voeding en leefstijl. Graag ga ik samen met jou op een persoonlijke manier aan de slag om blijvend je gezondheid te verbeteren.

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans

Arts voor ​Integrale- en ​leefstijl​geneeskunde​

Ik werk: 

Bennekom, Ede, Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Vitamine B12 en foliumzuur tekort, Kindergezondheid

Waar ik je goed bij kan helpen is: vitamine B12 en foliumzuur tekort, chronische ziektes en onverklaarde klachten. Ik help in mijn praktijk patiënten die voor een integrale aanpak kiezen waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van leefstijlgeneeskunde, natuurgeneeswijzen, voeding, orthomoleculaire therapie, detox/ontgiften, darmtherapie en neuraaltherapie. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in het hoe en waarom van het ontstaan van (chronische) klachten en ziekten en in de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptotherapeut

Ik werk: 

Velsen

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Ik kan jou helpen meer inzicht in jezelf te krijgen. Haptonomische oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. Maar altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Ik heb al veel mensen geholpen bewust te worden van hun patronen. Ik kan oprecht geraakt worden bij wat er gebeurt tijdens een sessie. Als iemand de deur uit gaat met meer zin en plezier in het leven, dan is mijn missie geslaagd.

Anita Stal

Anita Stal

Analytisch coach en Reiki healer

Ik werk: 

Venlo, Roermond

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Slaapproblemen, Chronische ziektes, Emotionele disbalans, Zingeving

Door mijn opleidingen van NLP Practitioner en de ACT® methodiek ben ik meer bewust van mijn natuurlijk talent en aangeleerd gedrag. Als Sociaal Analytisch mens ben ik aan de opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut begonnen, waardoor ik meer bewust ben geworden van het feit dat alles energie is. Coaching bestaat uit praten en eventueel een tafelopstelling. Reiki bestaat uit aanraking met kleding aan.

Marieke Geurds

Marieke Geurds

Orthomoleculair therapeut & eetstoorniscoach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Eetstoornissen, Vrouwengezondheid, Huidklachten, Buikklachten, Emotionele disbalans, Hormonale disbalans

Als geen ander weet ik hoe het is om een ongezonde relatie met voeding en jezelf te hebben. In combinatie met mijn orthomoleculaire voedingskennis heb ik het Gezond Genieten programma ontwikkeld. Het is geen "one size fits all", maar iedereen ontvangt een persoonlijk plan. We gaan aan de slag met jouw overtuigingen, patronen en negatieve gedachten. Je leert welke voeding voor jouw lichaam geschikt is en hoe je op een andere manier om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je gaat je weer fitter voelen en leert op een gezonde manier te bewegen.

Astrid Vester

Astrid Vester

Arts voor Leefstijl en Transformatiegeneeskunde

Ik werk: 

Holten

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Chronische ziektes, Mentale klachten, Long en luchtwegen

Heb jij lichamelijke klachten, die steeds terugkeren of zelfs chronisch zijn en vraag jij je af hoe je je gezondheid kan verbeteren? Ik ben een betrokken arts, die zich inzet voor de ondersteuning van het zelfgenezend vermogen van de mens in alle opzichten. Ik richt me op zowel de behandeling, als op preventie van ziektes. Al ruim 25 jaar zit ik in dit vak en vind het een boeiende uitdaging om jou de tools aan te reiken die je gezondheid kunnen verbeteren en je leven kunnen veranderen.

Esther Molenaar

Esther Molenaar

Haptotherapeut

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out

Wil je je ook weer goed in je vel voelen? In mijn praktijk voor Haptotherapie staat het idee centraal dat (vervelende) ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer deze zich (onbewust) vastzetten in je lichaam, dan uit zich dat vaak op termijn in spanningen in je lijf, onprettige gewoontes, of moeizame relaties. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking maken we weer contact met deze herinnering, en leer ik je er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel: zo kom je weer sterk in het leven te staan.

Rosalie Lubberman

Rosalie Lubberman

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Zeist, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Leefstijl, Stress / burn-out

In een consult ga ik met jou opzoek naar de puzzel van jouw klachten en de oplossingen. Deze breng ik voor je in kaart en leg uit wat we gaan doen en waarom. Ik ben opgeleid in de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast vind ik het belangrijk op zoek te gaan naar de echte oorzaak van een klacht. Ik focus me in mijn werk op drie hoofdthema's: eten, ontspannen en bewegen.

Heidy van Koesveld

Heidy van Koesveld

Shiatsu therapeut

Ik werk: 

Amsterdam, Station Rai

Gespecialiseerd in:

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten

Op de welbekende kruising staan? Mis je support? Weet je even niet meer welke kant je op moet? Je eigen vanzelfsprekende stroom kwijt? Dit kan zich uiten in zowel fysieke, mentale of emotionele klachten. Voornamelijk jongeren (20'ers, 30'ers) vinden hun weg naar mij met vraagstukken zoals "ik wil iets iets anders in mijn leven, ik loop vast, maar weet niet wat te doen". Ze hebben veelal fysieke klachten, sombere buien en verdriet of een parate dosis woede of frustratie. We gaan werken aan stromende energie zodat jij je weer kalm, fit en helder voelt.

Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Ik werk: 

Haarlem, Online, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Stress en burn-out

Ik gebruik mijn kennis vanuit Ayurveda (een eeuwenoude Indiase gezondheids- en voedingsleer), reiki en yoga om jouw lichaam terug in balans te brengen. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. In Ayurveda wordt ieder mens dan ook als uniek gezien, met een eigen body-mind type. Wanneer je eet en leeft volgens jouw eigen type, dan geef je je lichaam weer de kans om alle energie goed door te laten stromen en verminder je gezondheidsklachten. Ontdek ook hoe!

Amy Keijzer

Amy Keijzer

Family Life Coach and Healer

Ik werk: 

Hoorn, Online

Gespecialiseerd in:

Kindergezondheid, Buikklachten, Hoofdklachten, Chronische pijn, Emotionele disbalans

Ik ben kinderen/gezinscoach. Is je grootste wens als ouder dat je kind fluitend en dansend door het leven gaat? Een kind dat volledig in zijn kracht staat en zich vrij voelt om helemaal zichzelf te kunnen zijn?
Weet je zeker zoals het nu gaat, zo wil ik het niet meer? Ik help graag om het gezin in balans te brengen en kijk daarbij niet alleen naar het gedrag of de fysieke klacht maar naar het kind als geheel en naar het gezin als systeem.

Natascha Buch

Natascha Buch

Functional Nutrition | Holistic Health Coach

Ik werk: 

Online, Den Haag

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Schildklier problemen, Chronische ziektes

Mijn passie voor Health Coaching begon met mijn eigen auto-immuunziekte van de schildklier (Graves' disease). Mij werd verteld dat ik hier nooit vanaf zou komen en ik voor altijd synthetische hormonen zou moeten slikken. Dit was gelukkig niet waar. Ons lichaam heeft een enorm zelfhelend vermogen. Veel symptomen kunnen worden geminimaliseerd of zelfs verdwijnen. Het is mijn missie om anderen te helpen ook weer controle te krijgen over hun gezondheid en leven.

Laura Hofstede

Laura Hofstede

Touch of Matrix specialist

Ik werk: 

Online, Enschede

Gespecialiseerd in:

Vergroten bewustzijn, (Onverklaarde) fysieke klachten

De Touch of Matrix methode werkt in je onderbewustzijn. Daar ruimen we oude ballast in jouw systeem op, welke voor diverse klachten kan hebben gezorgd (zowel mentaal als ook fysiek). Laagje voor laagje gaan we naar de oorzaak van je klacht(en) of ongemak en mogen blokkades losgelaten worden. Wanneer de verbinding met jezelf weer optimaal is, dan zet je alles letterlijk in beweging, zodat je lichaam en haar energie weer vrij en beter gaan stromen.

Nathalie van der Stelt

Nathalie van der Stelt

Kinderhomeopaat

Ik werk: 

Online, Zwolle

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten

Ik ben kinderhomeopaat in hart en nieren en sinds een aantal jaar werk ik ook aanvullend als mediamiek luisterkindwerker. Ik vind het en heerlijk beroep om kinderen die niet lekker in hun vel zitten en/of ziek zijn, weer in de goede balans terug te brengen. Als kinderhomeopaat kijk ik op holistische wijze naar het kind en neem ik zijn of haar totaalbeeld mee bij de middelkeuze. Uiteraard zijn volwassenen ook van harte welkom.

Taylie Hu

Taylie Hu

Psycholoog | Ayurvedisch voedingscoach

Ik werk: 

Online, Utrecht, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Stress / burn-out, Buikklachten

Met mijn body-mental type consult krijg je inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, self-care rituelen, gezonde workout), uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten en eventueel oefeningen bij emotionele blokkades.

Rick van den Tempel

Rick van den Tempel

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online, Utrecht, Maarssen, Regio Utrecht

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes, Topsport

Het is goed mogelijk dat wanneer jij klachten ervaart jouw immuunsysteem niet volledig in balans is. Als orthomoleculair therapeut help ik de oorzaak van je gezondheidsklachten te achterhalen en leg ik je uit hoe we je lijf weer in balans kunnen krijgen. Ik werk aan de hand van voeding, leefstijl en eventueel suppletie. Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met gezonde voeding, (top)sport en ons menselijk lichaam. Veel van onze klachten zijn te herleiden naar onze darmen en dus wat wij eten.

Tatjana Rogic-Lagendijk

Tatjana Rogic-Lagendijk

Klassieke homeopaat

Ik werk: 

Amsterdam, Regio Amsterdam

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Huidklachten, Vrouwengezondheid

Ik ben Tatjana Rogic-Lagendijk en in mijn Homeopathie praktijk in Amsterdam Westerpark combineer ik graag mijn wetenschappelijke blik met de 200 jaar oude geneeswijze van homeopathie. Homeopathie kan jou op een natuurlijke manier (zonder bijwerkingen) ondersteunen op de weg naar meer balans en betere gezondheid. Heb jij onbegrepen of terugkerende gezondheidsklachten of voel je je uit balans en sta je open voor een andere kijk op gezondheid? Ik help je graag verder.

Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Orthomoleculair therapeut

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Emotionele disbalans, Kindergezondheid, Schildklier problemen, Huidklachten

Als verzamelnaam, noem ik mezelf natuurgeneeskundig therapeut. Na mijn studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 ben ik verder gespecialiseerd in darmtherapie, bloedanalyse, hormonen en Life science therapie. Ik was de eerste Health Coach in Nederland, heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. In de afgelopen 15 jaar heb ik elke klacht wel eens voorbij zien komen.

Joyce Vlaarkamp

Joyce Vlaarkamp

Japanse acupunctuur & shiatsu

Ik werk: 

Amsterdam, Rivierenbuurt

Gespecialiseerd in:

Vrouwengezondheid, Slaapproblemen

Waar ik je goed bij kan helpen is: klachten rondom menstruatie en overgang, slaapproblematiek, betere balans vinden. Bij zowel acupunctuur als shiatsu gaat het om het balanceren van de energie in je lichaam. Klachten voorkomen, verminderen of verdwijnen, als je lichaam weer in balans komt. Ik vind het fijn om samen op zoek te gaan naar een betere balans in de brede zin van het woord. Uiteraard is iedereen welkom en is het een gezamenlijke zoektocht naar de oorzaak van je klacht; wat dat betreft ben ik in de kern een echte generalist.

Olivia Jalby

Olivia Jalby

Functional Medicine certified Health Coach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Chronische ziektes

My mission is to help people struggling with a chronic health condition to claim back their health using lifestyle and nutrition as medicine. You can expect a personalized and proactive lifestyle and nutrition plan that will allow you to take an active role in your health.

I am using the principal of Functional Medicine to help you achieve your optimal health and well-being: understanding you and your life as a whole to go beyond the symptoms, finding the root cause of your disease and defining with you a program to help you take charge of your health.

Lars van den Nieuwenhoff

Lars van den Nieuwenhoff

Health coach

Ik werk: 

Online

Gespecialiseerd in:

Buikklachten, Zingeving, Emotionele disbalans

Het is mijn doel je te laten inzien en ervaren dat je weer controle kunt hebben over je lichaam, geest en gezondheid. Of je doel nu meer energie, afvallen, minder pijntjes, fitter worden of gezondere darmen is. Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar juist het floreren van het lichaam en geest als geheel. Daar streven we naar. Door middel van een 6-weeks online programma krijg jij je gezondheid weer op de rit.

Anne Dekker

Anne Dekker

Integraal leefstijlarts | hormoonexpert

Ik werk: 

Sliedrecht, Online