Tessa van der Steen

Tessa van der Steen

Holistisch natuurgeneeskundig therapeut

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Emotionele disbalans, Kindergezondheid, Schildklier problemen, Huidklachten

Specialisme

15 jaar ervaring, ik was de eerste Health Coach in Nederland. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van (top)sporters en ben goed in darm- en huidklachten. Maar ik heb in de 15 jaar elke klacht wel eens voorbij zien komen dus ben breed gespecialiseerd.

Ik kan je goed helpen met:
- darmklachten
- huidklachten
- energieklachten
- zwangerschapswens
- pms
- overgangsklachten
- overige hormonale klachten
- long covid
- eetproblemen
- babyvoeding
- intermittent fasting
- optimaal gezond worden

Over mij

Toen ik 15 was ben ik vegetariër geworden. Maar omdat ik nogal rigoureus dingen wegliet, kreeg ik te maken met ondergewicht en alle daaruit volgende symptomen zoals haaruitval, weinig energie, slechte focus en bloedarmoede. Ik wist toen nog niet dat ik een B12, ijzer en zinktekort had. Omdat ik wel wist dat er een link was met mijn voeding, wilde ik daar alles van weten en besloot ik een HBO opleiding voeding te gaan doen. Ik heb ook een passie voor marketing, dus koos ik voor de studie Food & Business in Groningen. Na mijn stage op Curaçao vertrok ik naar Amsterdam en daar werkte ik als product- en marketingmanager voor een groot sport supplementenmerk. Mijn passie voor sport kon ik daar goed combineren met mijn werk. Ik merkte wel dat ik liever met mensen wilde werken dan met producten. Ik begon de studie Orthomoleculaire Geneeskunde in 2007 en volgde daarna nog vele opleidingen van darmtherapie, bloedanalyse, hormonen tot Life science therapeut. Na 5 jaar was ik klaar om voor mijzelf te beginnen en richtte ik Your Health Coach op. Nu 15 jaar later, werk ik met 3 andere Health Coaches en kan ik zeggen dat ik echt trots ben op mijn bedrijf.

PRAKTIJK
Mijn praktijk bevindt zich binnen David Lloyd Sports & Health club Amsterdam. De praktijk ligt op de begane grond en er is een receptie. Bij de receptie meld je dat je een afspraak met YHC hebt, dan word je verwezen naar onze wachtruimte.

Methode

Onze behandeling is een advies op basis van jouw hulpvraag. Wij hebben 2 behandelruimtes waar je aanschuift aan tafel en we jouw persoonlijke situatie en eventuele klachten doornemen. Er is een ontspannen sfeer en met een kop thee hebben we een goed gesprek waarna een behandelplan volgt. Dit bestaat meestal uit twee afspraken waarin we jouw situatie/klachten in kaart brengen, een behandeling en een maand later een evaluatie. Dan is het aan jou of je nog een vervolgafspraak wilt inplannen of dat je zelfstandig verder gaat met je advies. We hebben geen fysiek contact, dus een consult bij mij kan ook via videobellen.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Intake gesprek 90 minuten: €155, vervolgafspraak na 1 maand 45 minuten: €75
Intake: hulpvraag definiëren, verdiepen in cliënt door middel van vragen stellen, behandelplan opstellen, advies geven, vragen cliënt beantwoorden. Verslag van het gesprek inclusief advies volgt binnen 48 uur per mail.
Evaluatie: voortgang evalueren, vragen stellen, vragen beantwoorden. Vervolgtraject bespreken dat zelfstandig gevolgd kan worden. Eventueel over 1 maand nog een evaluatie inplannen.

Diploma's

- HBO food en Business, bachelor in Nutrition & Science - Hanzehogeschool Groningen
- Orthomoleculaire geneeskunde - SOE Atrium innovations
- Functional Diagnostic Nutrition - FDN San Diego California
- Orthomoleculaire voeding kinderen - Ortho Health Foundation
- Darmtherapie - Sanitas Humanus
- Bloedanalyse SKB - Sanitas Humanus
- Life Science Therapeut - Vita Opleidingen
- Diverse bijscholingen - 4 per jaar voor 15 jaar lang

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?