top of page
Taylie Hu

Taylie Hu

Psycholoog | Ayurvedisch voedingscoach

Locatie:

Online, Utrecht, Regio Utrecht

Mijn specialisatie(s):

Stress / burn-out, Buikklachten

Specialisme

- Emotionele verwaarlozing
- Darmgezondheid
- Prikkelbare darm syndroom (PDS)
- Perfectionisme
- Ouder kind relatie
- Zelfliefde

Symptomen:
- Darmklachten, zoals een opgeblazen buik, constipatie, diarree, PDS.
- Moeite met het omgaan en uiten van emoties, stress en spanning.
- Veel onzekerheid, onrust, perfectionisme.
- Een gebrek aan zelfliefde, zelfvertrouwen, lage eigenwaarde.
- Vermoeidheidsklachten zoals chronische vermoeidheid, burn-out, slaapproblemen, weinig energie/motivatie.
- Depressie en angsten.

Over mij

Na veel vallen en opstaan, leef ik eindelijk vanuit wie ik ben en niet vanuit wie ik moet zijn. Opgegroeid in een Aziatische cultuur waar het alleen maar draaide om prestaties. De energieke jonge dame veranderde in een onzekere perfectionist. Door een eetstoornis bleef mijn menstruatie uit, heb ik chronische darmproblemen (PDS) gekregen en de pijn werd met een pilletje bestreden. Naar mijn emotionele en mentale gesteldheid werd niet gevraagd. Door psychologie en ayurveda, heb ik geleerd te voelen wat ik nodig heb. Ik weet nu wat bij mij past en kan mijn lichaam zelf helen zonder medicatie. Dat gun ik jou ook. Nu is het de tijd. De tijd om voor jezelf te gaan kiezen. Ik geloof in een holistische werkwijze waarbij jij als individu centraal staat. Geen standaard pil of behandeling. Maar advies op basis van wie jij bent en wat jouw lichaam nodig heeft. Het is mijn taak om jou mee te nemen in de reis van zelfontdekking en zelfcompassie. Aangeleerde gewoontes en overtuigingen af te schudden die voor een onbalans hebben gezorgd. Jou veerkrachtig maken, door jou terug te brengen naar je innerlijke wijsheid, zodat je keuzes kan gaan maken voor jezelf, voor een gezond en gelukkig leven. Ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam en de kracht van de natuur. Je hoeft niet te wachten op een teken van buiten. Leer luisteren naar alle tekenen van binnen. Volg je innerlijke stem en ontdek jouw meest waardevolle medicijn voor een gezond en gelukkig leven.

Methode

Mijn werkwijze is holistisch, ik kijk naar jou als geheel. Oplossen van de klachten is zowel de aanpak van de symptomen als de onderliggende oorzaak, zonder medicatie. Ik kijk naar zowel mentaal, emotioneel, lichamelijke als sociale aspecten. In een body-mental type consult, krijg je inzicht over disbalans in jouw lichaam en geest, je krijgt een persoonlijk en gericht voeding- en levensstijl advies op basis van jouw unieke lichaam en geest.

De meest krachtige en duurzame manier hoe ik jou kan ondersteunen en begeleiden is met een traject. Verandering gebeurt niet in 1 dag, maar heeft tijd en aandacht nodig. Binnen een traject werken we voor langere tijd samen, zodat ik je kan helpen om veranderingen duurzaam door te voeren en ik jouw stok achter de deur kan zijn om echt blijvende verbeteringen te maken.

Je krijgt hiermee inzicht in hoe jouw geest en lichaam werken en wat jij nodig hebt. Inzicht in wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Welke voeding juist wel te eten en wat liever te vermijden. Levensstijl adviezen die het beste bij jou en jouw situatie passen (denk aan: ochtend-avond, selfcare rituelen, gezonde workout), bijpassende uitgebreide productenlijst voor jouw body-mental type, natuurlijke remedies tegen eventuele klachten, eventueel oefeningen bij emotionele blokkades. In een traject, gaan we dit samen stap voor stap implementeren in jouw dagelijkse leven.

Tarieven

- Kennismakingsgesprek is gratis (max. 60 min)
- Body-mental type consult, inclusief een uitgebreid persoonlijk verslag: € 187 euro (2 uur)

Diploma's

- Bachelor Psychologie
- Master Neuropsychologie
- Propedeuse Ayurveda therapeut

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page