Seema Bansropansingh

Seema Bansropansingh

Arts voor ​Integrale- en ​Leefstijl​geneeskunde​

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Buikklachten, Schildklier problemen, Vrouwengezondheid

Specialisme

1. Schildklier problemen:
- Trage schildklierwerking
- Stemmingswisselingen
- Slapeloosheid
- Moeheid en energietekort

2. Spijsverteringsproblemen:
- Maag- en darmklachten
- Opgeblazen buik
- Voedingsintoleranties
- Prikkelbare darmsyndroom
- Chronische darmziekten (IBD): de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

3. Menstruatie en cyclus problemen:
- Pijnlijke menstruatie
- Hevig of tussentijds bloedverlies
- Geen of onregelmatige menstruatie
- Premenstrueel syndroom (PMS)
- Polycysteus Ovariumsyndroom (PCOS)

Daarnaast ook: moeheid, energietekort, diabetes type 2, chronische klachten.

Over mij

In 2019 jaar bleek ik een auto-immuunziekte te hebben ontwikkeld. Dankzij de opleiding IM & Leefstijlgeneeskunde, zelfstudie en hulp van vriendinnen, kwam ik er achter dat ook auto-immuunziekten anders te behandelen zijn. Ik heb mijn leefstijl omgegooid en kon langzaam mijn medicatie afbouwen!

Dit persoonlijke succes wil ik daarom graag delen met andere vrouwen.

Mijn praktijk Women Codes is er daarom speciaal voor vrouwen. Een praktijk, die reguliere, integrale- en leefstijlgeneeskunde met elkaar verbindt!

Methode

Ik weet zelf hoe moeilijk het is om met je gezondheid aan de slag te gaan wanneer je je niet goed voelt. Vooral als je daarnaast moeder, partner, collega, dochter of vriendin moet zijn. Mijn rol, als ervaringsdeskundige en arts, is om jou hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Ik wil daarbij niet de rol van jouw huidige huisarts overnemen, maar een aanvullend traject met je doorlopen. Ik zal, als je dat wenst, een verslag sturen naar jouw huisarts.

We zullen jouw gezondheidssituatie in kaart brengen. Dit doen we met behulp van gedetailleerde vragenlijsten en een uitgebreid intake gesprek. Als het nodig is doe ik lichamelijk onderzoek en vraag ik aanvullend onderzoek aan.

Na de intake en eventueel aanvullend onderzoek wordt een persoonlijk gezondheidsplan opgesteld. Jouw hulpvraag, wensen en doelen worden hierin meegenomen en samen zullen we de vervolgstappen bespreken. Denk hierbij aan een uitgebreid voedings-en leefstijladvies, het starten met mind-body therapieën of het nemen van voedingssupplementen.

Als het nodig is kan ik je ook doorverwijzen naar een andere therapeut, die ook integraal werkt. Denk bijvoorbeeld aan een psycholoog, (bewegings)coach of yogatherapeut.

Tarieven

Kennismakingsgesprek van 30 minuten, gratis:
Via Curefinder kun je een belafspraak aanvragen. We bespreken je vragen en doelen. In dit gesprek wordt duidelijk of ik een antwoord kan geven op je vragen en je kan begeleiden.

Ook zullen we bespreken of jij klaar bent om een verandering van jouw leefstijl te doorlopen. Als dit het geval is, kunnen wij overgaan tot een intake-gesprek.

Eerste consult is 'de intake': 60 minuten voor € 120,00:
Je krijgt vragenlijsten toegestuurd per mail. Tijdens deze eerste fysieke afspraak bespreken we je klachten, doelen en de ingevulde vragenlijsten. Als het nodig is doe ik lichamelijk onderzoek en adviseer ik aanvullend onderzoek.

Uitslag- en adviesgesprek: 60 minuten voor € 120,00:
Tijdens het uitslag- en adviesgesprek bespreken we alle verzamelde informatie en uitslagen van onderzoeken.
Je krijgt informatie over jouw klachten en de oorsprong ervan in relatie tot jouw huidige leefstijl. Samen kijken we hoe je de balans in deze leefstijlfactoren kunt herstellen en behouden. We bespreken de haalbaarheid en prioriteit van jouw doelen en welke vervolgstappen nodig zijn.
Vervolgens maken we samen een gezondheidsplan. Voedings- en leefstijladviezen vormen de basis van dit gezondheidsplan. Hier ga je vervolgens zelf mee aan de slag.

Na een aantal weken bespreken wij jouw voortgang tijdens een vervolgconsult.

Vervolgconsult: 45 minuten voor € 90,00
Tijdens een vervolgconsult evalueren we het verloop van de voorgestelde leefstijlaanpassingen uit jouw gezondheidsplan en het effect ervan op jouw klachten.

Zo nodig stellen we jouw gezondheidsplan bij, vullen we het aan en/of adviseer ik aanvullende therapieën. Ook bespreken we jouw behoefte aan begeleiding.

Om jouw leefstijl succesvol aan te kunnen passen, kan het zijn dat ik je voor begeleiding naar een collega-arts of therapeut met specifieke expertise verwijs.

De behandeling bij Women Codes dient als aanvulling op de zorg bij jouw huisarts of behandelend specialist. Dus zeker niet ter vervanging van deze zorg. Bij voorkeur werk ik daarom zoveel mogelijk samen met jouw huisarts en/of behandelend specialist.


De intake dient bij voorkeur fysiek plaats te vinden. Daarna is videobellen of een telefonisch consult ook mogelijk.

Telefonisch Consult/E-mail consult:
• Korte vraag – Gratis
• Langer dan 10 minuten: € 25,00 per 15 minuten

Diploma's

2019-2021
Opleiding Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde aan de Academy for Integrative Medicine te Amsterdam.

2020-2021
Verdiepende opleidingen en nascholingen over integrale- en leefstijl geneeskunde via de Natura Foundation, Chopra Living, de AIM, Nutrition facts.

2014-heden
Opgeleid tot en werkzaam als integrale arts, leefstijlarts en huisarts.

2011-2014
Opleiding huisartsgeneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?