top of page
Sanne Jansen

Sanne Jansen

Psycho-Energetisch Lichaamswerk | Holistisch Fysiotherapie

Locatie:

Amsterdam, Online, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Buikklachten, Onverklaarde klachten, Emotionele disbalans, Chronische pijn, Zingeving, (On)bedoelde Zwangerschap Onderbrekingen

Specialisme

Mijn behandeling is gericht op het her-verbinden en samenbrengen van je gevoelswereld, de fysieke klacht en je alledaagse leven. Vanuit een hoger perspectief brengen we jouw levensthema's en onhelderheden in kaart middels de signalen van je lichaam, gevoel en je emotionele welzijn. Daarbij geef ik helderheid en rust, om vernieuwing te brengen in dat wat vast zit op emotioneel of fysiekniveau.

Kernwoorden:
Lichaamsbewustwording – zet in beweging wat vast zit – lichaamsvertaler; vertaald
dat wat gezien wil worden – in contact met je ziel – transformatie i.p.v. oppervlakkige
oplossing – veilig (jezelf) ontdekken, in transparantie.

Mijn kracht is om jou te zien voor dat wat je bent in oordeelloosheid en verwondering.
Er zijn veel collega's in het veld die vergelijkbaar werk doen, maar tegelijkertijd doen we allemaal wat anders en komt datgene op je pad wanneer je mijn woorden en behandeling nodig hebt.

Ik kan je goed helpen bij:
- Het begrijpen en leren omgaan van langdurige of terugkerende fysieke pijn in je lichaam, spijsverteringsklachten en/of burn-out verschijnselen.
- Begeleiding van het emotionele proces na (on)bedoelde zwangerschap-onderbrekingen.
- Belichaming van je gevoel en het mens-zijn.
- Het zuiver(der) in contact staan met je ziel en levensverlangen.
- Een groter proces in blijvende verandering en vernieuwing van, en voor jezelf.

Over mij

Ik beweeg veelal met een verwonderde blik door de dag, vol fascinatie voor ons mens-zijn en ons voelbare welzijn. Daarbij richt ik me op hoe onze gevoelswereld, emoties en gedachten een plaats krijgen in dat wat we zijn.

Er was een periode waarin ik veel vage fysieke klachten had, en uiteindelijk bekend werd dat ik de ziekte van Crohn had. Dat bracht mij even tot stilstand, hoewel ik ook sterk geloof(de) dat we als mens hier niet zijn om ziek te zijn. Ik geloof dat de ziekte of klacht ons iets vertelt. Het bracht mij stof tot nadenken, in beweging om meer te voelen, tot (veel) besef, wijsheid, daadkracht en uiteindelijk tot genezing. Waarin dat alles zich nu verder uitstrekt dan ik mij op dat moment beseffen kon.

Mijns inziens mag de belichaming van het leven en de blik op gezondheid anders ingestoken worden. Diverse studies en werkervaringen hebben mij laten inzien wat voor mij wel of niet werkt. Hierdoor ontstond de wilskracht om dat diepere gevoel neer te zetten vanuit mijn eigen naam.

PRAKTIJK
Ik werk op diverse locaties in Amsterdam, daarnaast zijn mijn sessies ook online te ervaren.

Op dit moment werk ik op de volgende locaties: De Clercqstraat (Mahara Holistic Lifestyle), Van Hallstraat (Skinsideout) en Jan Evertsenstraat (Bluebirds West), alle locaties zijn gelegen in Amsterdam-West en zijn in te boeken via mijn online kalender.

Methode

Wanneer we elkaar ontmoeten, bespreken we eerst waar je onhelderheid in ervaart en graag in geholpen wilt worden. Vanuit daar vindt de behandeling verder op de behandelbank plaats. Als online bent, zoek je een plek thuis waar je je veilig voelt en rustig kan liggen. Je ligt hierbij op je buik of rug, en mag je kleding aanhouden. Ik raak je tijdens de behandeling intuïtief aan bij de plekken waar fysieke of emotionele pijn zit, waaruit de informatie loskomt. Online gaan we door hetzelfde proces maar dan zonder aanraking. Ik deel wat ik hierin ervaar, en zal je vragen stellen om verder te onderzoeken waarom bepaalde thematieken zich aandienen of vastzetten in je lichaam.

Samen reizen we door jouw binnenwereld in een vorm van meditatie en ontspanning. Hierin komen we op een dieper niveau van inzicht en vernieuwing. Ik sta naast je om te begeleiden in dat proces, met volledige transparantie.
Ik werk met losse sessies en stimuleer daarin dat je zelf gaat voelen wanneer je weer behoefte hebt aan een behandeling. Dit kan wekelijks zijn, of juist pas weer na een aantal weken.

Wat mag je verwachten?
- Rust en helderheid in je klacht of hedendaags conflict.
- Ervaren hoe het is om met aandacht in je lichaam te zijn en je eigen belichaming kracht toe te zetten.
- Wat het betekent voor jou om eigen leiderschap over je leven te pakken.
- Vertrouwen krijgen en leren begrijpen welke invloeden dit heeft op je leven.
- Je ziet mogelijkheden in de onhelderheid van dat wat aanwezig is, en maakt ruimte en vernieuwing om beweging te brengen in dat wat vast zit.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Je investeert €70,- voor een behandeling van 60/75 minuten. De behandeling is aardend, ruimte- en heldergevend. Je ervaart de belichaming van je eigen gevoel in je lijf, om vanuit daar met helderheid en aandacht naar dat te kijken wat speelt voor jou in je leven.

Diploma's

- Bachelor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam*
- Physis Academy - 6 domeinen cursus
- De Nieuwe Stem - Authentiek spreken / zelfleiderschap II
- De Nieuwe Stem - terug naar je innerlijke kracht / zelfleiderschap I
- De Nieuwe Stem - Energietraining voor professionals / zelfleiderschap III
- Agape Belgium - 4-jarige opleiding dans- en beweegtherapie

*Post-HBO accrediteert.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page