top of page
Renger van Dijk

Renger van Dijk

Gezonde leefstijl fysiotherapeut

Locatie:

Hoogezand, Groningen

Mijn specialisatie(s):

Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Chronische ziektes, Slaapproblemen, Chronische pijn, Stress / burn-out, Buikklachten

Specialisme

Chronische lage rugpijn. Ik onderscheid mij van collega fysiotherapeuten omdat ik niet naar de symptomen of de locatie van de klacht kijk, maar ik ga op zoek naar de werkelijke oorzaak van de klacht en bied een totaal oplossing via gezonde leefstijl therapie, fascie- en orgaanfascie therapie, body and mind coaching en fysieke revalidatie training.

Ik kan je goed helpen bij chronisch onbegrepen lichamelijke klachten.

Over mij

Ik ben begonnen als fitness- en groepsles instructeur, vanuit mijn zoektocht naar meer kennis over het menselijk lichaam, ben ik fysiotherapie gaan studeren. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut liep ik er tegenaan dat bij de cliënt een bepaalde behandeling wel werkte en bij een andere niet. Dat frustreerde mij enorm en via mijn zoektocht naar een oplossing, liep ik tegen fascie- en orgaanfascie therapie aan. Daarbij kwam ook nog de gezonde leefstijl coaching via het 6 domeinen model. Verder heb ik ook de triggerpoint reset methode opleiding gedaan. Hierbij worden chronische onbegrepen klachten opgelost door gezonde leefstijl coaching, body and mind coaching en triggerpoint reset technieken.
Ik zie het lichaam als een geheel en aan de hand van mijn intake vragenlijst kan ik zien welke aspecten ervoor zorgen dat het lichaam niet in staat is zichzelf te herstellen.

MIJN PRAKTIJK
Mijn praktijk is gevestigd in een enorm gezellig squash centrum. De praktijk is gemakkelijk te bereiken met auto en openbaar vervoer, de reistijd vanuit Groningen is ongeveer 15-30 minuten. Er zijn voldoende, gratis, parkeerplaatsen beschikbaar. Naast de praktijkruimte op de eerste verdieping van het squashcentrum, maak ik ook gebruik van de fitnesszaal van het centrum.

Methode

De basis voor mijn methode is het 6 domeinen model, via deze domeinen kijk ik waarom het zelf herstellend vermogen (Physis) van jouw lichaam niet optimaal functioneert:
- bewegen
-ademhaling
-slaap
-immuunsysteem
-stress & mindset
-voeding

Als er ook blokkades in het lichaam aanwezig zijn door oude blessures, littekenweefsel van operaties of ziekten dan behandel ik die met fascie- en orgaanfascie therapie.
Ook kan het zo zijn dat er blokkades ontstaan in het lichaam door verborgen emoties en trauma's, deze los ik op door middel van body and mind coaching.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismaking aan van 15 minuten.

Ik werk met trajecten:
- 3 sessies voor €300 (exclusief btw),
- 5 sessies voor €570 (exclusief btw),
- lang traject €1290 (exclusief btw).
Alle trajecten zijn inclusief uitgebreid onderzoek en uitleg van de vragenlijst, een voedingsschema, behandeling, coaching of training.

Een sessie is een uur, maar het kan ook voorkomen dat er twee sessies achter elkaar nodig zijn of een dagdeel. Ieder traject wordt persoonlijk aangepast op de hulpvraag van de persoon.

Diploma's

- Fysiotherapie, Hanzehogeschool Groningen*
- Fysieke revalidatie trainer, IAS
- Orgaan fascie 1 & 2, 6 domeinen en Physis jaaropleiding, Physis Academy
- Orthopedische revalidatie methode, Fysiophysics
- Triggerpoint Reset Methode
- Reflexive Performance Reset
- Gotophysio
- Gecombineerde leefstijlcoach, Civa

* (Post)HBO-geaccrediteerde opleiding.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page