top of page
Raymonde van Zijl

Raymonde van Zijl

Coach voor trauma en chronische klachten

Locatie:

Wilnis, Regio Utrecht

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Trauma, Loopbaan

Specialisme

Ik ben loopbaancoach, trauma-therapeut en chronische pijn-expert.

Mijn cliënten zijn harde werkers die zichzelf al langere tijd uit het oog verliezen. Ze gaan over grenzen en krijgen steeds meer klachten. Ik help deze harde werkers om oude, vertrouwde en hinderlijke patronen te doorbreken. Ik kijk naar mechanisme en ervaringen die ervoor zorgen dat dit gebeurt. Hier zet ik IEMT heel vaak bij in. IEMT werkt met het brein, de plek waar alle ervaringen en gewoonten opgeslagen liggen.

Het harde werken zorgt vaak ook voor lichamelijke chronische klachten. OldPain2Go is een fantastische techniek om hierbij in te zetten.

Mijn begeleiding is erop gericht dat mensen weer lekker in hun vel zitten, met vertrouwen naar de toekomst en zichzelf kijken.

Ik kan je goed helpen met:
- klachten van overbelasting
- onzekerheid, twijfel, angst
- somberheid, depressie
- chronische fysieke klachten (spanning, allergie, pijn, oude blessures)
- niet verwerkte trauma's

Over mij

Op mijn 15e wist ik al dat ik psycholoog wilde worden. Mensen genezen… dat is wat ik wilde. En ik ben inderdaad psycholoog geworden. Ik combineer loopbaancoaching met therapeutisch werk. Mensen die in het werk vastlopen of ergens tegenaan lopen kunnen daardoor goed bij mij terecht.
Ik heb mooie opleidingen gevolgd (systemisch werk, integratieve coaching, IEMT trauma-therapie en OldPain2Go) en deze bagage ondersteunt mij heel goed in wat ik het liefste doe: de vinger leggen op de zere plek én daarin wezenlijk en blijvend iets veranderen.
In mijn werk ben ik rustig en serieus maar zal ik altijd humor inzetten. Juist omdat er vaak zware kost langskomt. Ik werk niet met vaste routes, maar kijk wat het beste past.
Ik ben koudwater-liefhebber, varieer met voeding en bewegen en probeer van alles uit wat de mens gezonder en sterker maakt.

PRAKTIJK
Mijn werkplek is gevestigd in Wilnis, tussen Amsterdam en Utrecht. Een prachtige plek, tussen de weilanden met prachtig uitzicht op een molen. Parkeren kan hier met gemak. Het openbaar vervoer is lastiger en vraagt wat meer tijd. De koffie is hier top (en de thee ook). En de ruimte waar ik in werk is sfeervol, toegankelijk en ruim.

Methode

Ik begin altijd met een korte kennismaking. Dat kan live maar ook telefonisch. Bij de eerste echte sessie verkennen we wat er speelt en gaan we aan de slag. IEMT is een techniek die werkt met oogbewegingen, het brein en geheugenopslag. Ik start met uitleg en doe eerst een try-out om te kijken of het aanslaat. Naast IEMT werk ik met grondankers, playmobiel, stoelen en nog veel meer. Ik neem de cliënt mee en leg ter plekke uit wat we gaan doen. Na de sessie is er nazorg, mail of app contact. Ik geef ook regelmatig opdrachten, een boek of doe-dingen mee voor thuis. Een traject varieert tussen de 2 - 8 keer.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van circa 30 minuten.

- Voor particulieren is mijn tarief €84,70 per uur.
- Voor bedrijven is het tarief: €95,- per uur.

Houd er rekening mee: de tarieven hierboven zijn per uur. De sessies duren gemiddeld 1,5 à 2 uur.

Diploma's

- Psychologie, UvA - 1988-1994
- ITIP, instrument voor hulp - 2007-2011
- Christelijke Integratieve Coach Opleiding (cico) - 2015-2018
- Advanced IEMT (integral eye movement therapy) - 2018-2019
- OldPain2Go training - 2020

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page