top of page
Petra de Gooijer

Petra de Gooijer

Leefstijlcoach

Locatie:

op locatie, Wandellocatie, Wageningen

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Leefstijl

Specialisme

- Diabetes klachten
- wens om af te vallen (gewichtsverlies)
- meer bewegen
- meer energie
- leren ontspannen

Over mij

Mijn naam is Petra de Gooijer, Leefstijlcoach en moeder van een zorgintensief gezin. Als Leefstijlcoach wil je natuurlijk graag een gezonde leefstijl uitdragen. Maar ook voor mij is het altijd een uitdaging om die keuzes te maken, waar ik energie van krijg, waar ik echt voor wil gaan en die een blijvende plek krijgen in mijn leefstijl. Maar als ik dan zo’n keuze gemaakt heb, ontstaat er een ontzettende drive om deze keuze ook waar te gaan maken.

Mijn passie is om dit gevoel ook bij jou naar boven te krijgen. Om jou te begeleiden in jouw zoektocht naar wat jou echt motiveert om nieuwe stappen te zetten naar een gezondere leefstijl. Het gaat over het blijvend veranderen van je gedrag. Zo’n gedragsverandering kan gaan over voeding en beweging, roken en alcoholgebruik. Maar ook over ontspanning en slapen en over zingeving en verbinding.

Je blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Die keuzes maak je niet zomaar, die voel je, die moeten jouw hart raken. Elke stap die je zet, hoe klein ook, is een stapje vooruit in jouw proces naar een gezondere leefstijl.

Methode

Samen gaan we op zoek naar veranderingen die bij jou passen. We starten met een kennismakingsgesprek, vrijblijvend en kosteloos. Hierin bespreken we beiden wat onze verwachtingen zijn met betrekking tot het traject leefstijlcoaching. Besluiten we met elkaar verder te gaan, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Hierin bespreken we uitvoerig welke doelen jij voor ogen hebt, waar jij aan wilt werken. En dat is de basis voor de coaching gesprekken die daarna volgen. Ieder gesprek geef jij aan waar je het over wilt hebben, welke doelen je wilt bereiken in het gesprek, hoe het op dit moment is en welke mogelijkheden jij hebt om kleine stapjes vooruit te maken. Uiteindelijk ga je naar huis met een goed omschreven actie, of meerdere acties, waar je zo enthousiast over bent dat je er thuis mee aan het werk kunt.

Voor Wie?
Voor iedereen die een extra zetje nodig heeft om te komen tot een gezondere leefstijl. Onder andere door gezonder te eten, meer te bewegen en door voldoende tijd vrij te maken voor ontspanning en rust. Het gaat niet over een dieet, maat over kleine stapjes maar een gezondere leefstijl.

Een ongezonde leefstijl kan uiteindelijk tot verschillende chronische ziektes leiden. Is het moment dat jij dit wilt voorkomen aangebroken en lukt het je niet alleen, dan is leefstijlcoaching wellicht iets voor jou. Ook mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of een te hoge bloeddruk zijn gebaat bij een gezondere leefstijl en kunnen door hun leefstijl aan te passen met minder of zelfs geen medicijnen.

Ik richt me voornamelijk op mensen die een gezondere leefstijl wensen, voor (ernstige) stress- en burn-out klachten verwijs ik je graag door naar een specialist op dit gebied.

Tarieven

Om geen mensen uit te sluiten hanteer ik een inkomensafhankelijk tarief. Het tarief voor particulieren is afhankelijk van het (gezamenlijke) netto inkomen per maand:
1. Minder dan € 1.600 : € 35,- per sessie
2. € 1.600 - € 2.400 : € 45,- per sessie
3. € 2.400 - € 3.200 : € 60,- per sessie
4. Meer dan € 3.200 : € 70,- per sessie

Het tarief voor mensen met een eigen bedrijf is dit bedrag excl. 21% BTW.
Reiskosten: voor afstanden verder dan 5 km, reken ik km-kosten (€ 0,19 per km).

Een coachingstraject bestaat dus uit een intake-gesprek, coachingssessies en een eindevaluatie. Gemiddeld duren de sessies een uur. Tussen de sessies door hebben we mail-, whatsapp of telefonisch contact. Deze momenten zitten bij de kosten van de individuele sessies inbegrepen evenals de tijd voor de voorbereiding van de gesprekken en de verslaglegging achteraf.

Diploma's

Leefstijlcoach: Academie voor leefstijl en gezondheid (2018-2019)
Certificaten: CooL-training en diabetes (2020)
Fysiotherapie: Deventer Academie voor Fysiotherapie (1983-1987)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page