Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytisch Therapeut

Locatie:

Woerden

Mijn specialisatie(s):

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Specialisme

De Jungiaans Analytisch Therapeuten werken vooral met de ziel. Het gaat niet zozeer om de aanpassing van gedrag, maar meer op zoek naar het energetische wat van binnenuit ontwikkeld wil gaan worden, maar op de een of andere manier steeds niet lukt. Je kunt dit herkennen aan een patroon waarin je telkens, maakt niet uit welke levenssituatie of baan je ook kiest, in dezelfde omstandigheden terecht komt. Dit patroon heeft een functie en is voor de cliënt essentieel om te achterhalen wat hiervan de bedoeling is.

Ik kan je goed helpen met:
- zingevingsvraagstukken
- bore-out
- burn-out
- angsten
- stress
- SOLK
- overspannen
- midlifecrises
- trauma
- onzekerheid
- hyperventilatie
- nachtmerries
- laag zelfbeeld
- innerlijke conflicten
- depressie
- HSP
- falen
- eenzaamheid
- leegte
- pijn
- conflicten of paniekaanvallen

Over mij

Ik besloot een eigen bedrijf op te starten met Aikido trainingen en workshops. Ruim voor die tijd coachte ik al projectmanagers vanuit mijn eigen ervaring in het bedrijfsleven. Dit heb ik vervolg gegeven als Jungiaans Coach en C.A.D.T.®consultant. Om de diepte van de innerlijke ontwikkelingsweg wezenlijk te doorgronden, startte ik een opleiding tot Dieptepsycholoog vlak na het voltooien van mijn technische Aikido opleiding met het behalen van mijn laatste dangraad (yondan).

Ik behaalde mijn mastertitel in de Dieptepsychologie na de vijfjarige opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut. Individuatie is mijn expertise. De conclusie van mijn thesis is dat qua resultaat de kinesthetische wijsheid van Aikido en de Analytische Therapie gelijk zijn. Alleen is Aikido in die zin voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp. Anderen begeleiden tijdens de zoektocht om ieders eigen unieke potentieel te kunnen gaan realiseren, is mijn grootste passie.

PRAKTIJK
De praktijkruimte is in een collectief pand in Woerden. Ik heb mijn praktijk-kamer ingericht als een gezellige woonkamer met planten en comfortabele stoelen.

Methode

Als kennismaking kiezen we altijd voor een intake met het C.A.D.T.®instrument. De coachee/cliënt formuleert een vraag en in het eerste gesprek wordt al direct duidelijk wat de oorzaak is en waarom deze tot op vandaag nog niet is beantwoord. Tijdens dit gesprek wordt mijn stijl als therapeut voelbaar. Deze eerste sessie levert altijd een duidelijk antwoord op.

Er ontstaat een eerste zicht op de relatie tussen verstand en gevoel; en een beeld over hoe je nu (on)bewust uw competenties inzet. Deze intake betreft een gesprek van twee uur. Het voordeel is dat we in dit gesprek direct in de diepte aan de slag gaan met jouw hulpvraag.

Na de kennismaking uit de intake kan er gekozen worden om verder te gaan met drie opties. Er kan gekozen worden voor Coaching of het Coachtraject: DeWegVanKrijger. Het coachtraject wordt vaak door de werkgever vergoed. Mensen die al wat vaker met zichzelf aan de slag zijn gegaan, maar tot op heden daar geen verbetering in ondervinden, willen wellicht een stapje dieper richting de Analytische Therapie. Ook daar kunt u kiezen voor een speciaal therapietraject.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

De kennismaking gebeurt in twee gesprekken van in totaal drie uur. We beginnen als eerste met de zoektocht naar het antwoord op de hulpvraag met de intake met het C.A.D.T.® Instrument. Na het ontstane inzicht op de relatie tussen verstand en gevoel en het beeld over hoe u nu (on)bewust uw competenties inzet, volgt daarop een evaluatiegesprek van nog één uur.
Als totaalpakket bieden wij deze twee sessies van in totaal drie uur aan als eerste kennismaking voor het bedrag van € 195,00.

Na de kennismaking uit de intake kan er gekozen worden om verder te gaan uit deze vier opties:
1) Coaching: een individuele vraag onderzoeken in een aantal samen vast te stellen coach sessies.
Kosten: € 80,- per uur.

2) Coachtraject: DeWegVanKrijger, een vast traject van negen sessies voor zelfontwikkeling waar onbewuste gevoelens en verlangens weer bewust gemaakt worden.
Trajecttarief is € 1.495,-

3) Analytische therapie: een individuele vraag onderzoeken in een aantal samen vast te stellen therapeutische sessies.
Bestaat uit negen sessies van twee uur. Trajecttarief is € 1.250,-

4) Therapie traject: een vast traject van negen sessies met onderzoek naar het patroon wat steeds terugkomt in het leven van de cliënt.
Kosten: € 80,- per uur.

Ik ben lid van VIT beroepsvereniging.

Diploma's

- Jungiaans Instituut – Jungiaans Analytische Therapie (2020)
- Internationale Master Psychologie (2021),
- Internationale MSc in Psychosociale Health Sciences - Interuniversity College for Health and Development.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?