top of page
Peter van Lier

Peter van Lier

Jungiaans Analytische Therapie

Locatie:

Woerden, Regio Utrecht

Mijn specialisatie(s):

Zingeving, Midlifecrisis, Trauma, Eenzaamheid, Stress / burn-out

Specialisme

Jungiaans Analytische Therapie werkt vooral met de ziel. Het gaat niet zozeer om de aanpassing van gedrag, maar meer op zoek naar het energetische wat van binnenuit ontwikkeld wil gaan worden, maar op de een of andere manier steeds niet lukt. Je kunt dit herkennen aan een patroon waarin je telkens, maakt niet uit welke levenssituatie of baan je ook kiest, in dezelfde omstandigheden terecht komt. Dit patroon heeft een functie en is voor de cliënt essentieel om te achterhalen wat hiervan de bedoeling is.

Ik kan je goed helpen met:
- zingevingsvraagstukken
- bore-out
- burn-out
- angsten
- stress
- SOLK
- overspannen
- midlifecrises
- trauma
- onzekerheid
- hyperventilatie
- nachtmerries
- laag zelfbeeld
- innerlijke conflicten
- depressie
- HSP
- falen
- eenzaamheid
- leegte
- pijn
- conflicten of paniekaanvallen

Over mij

Ik besloot een eigen bedrijf op te starten met Aikido trainingen en workshops. Ruim voor die tijd coachte ik al projectmanagers vanuit mijn eigen ervaring in het bedrijfsleven. Dit heb ik vervolg gegeven als Jungiaans Coach en C.A.D.T.®consultant. Om de diepte van de innerlijke ontwikkelingsweg wezenlijk te doorgronden, startte ik een opleiding tot Dieptepsycholoog vlak na het voltooien van mijn technische Aikido opleiding met het behalen van mijn laatste dangraad (yondan).

Ik behaalde mijn mastertitel in de Dieptepsychologie na de vijfjarige opleiding Jungiaans Analytische Therapie. Individuatie is mijn expertise. De conclusie van mijn thesis is dat qua resultaat de kinesthetische wijsheid van Aikido en de Analytische Therapie gelijk zijn. Alleen is Aikido in die zin voor mij meer lichamelijk georiënteerd en de Dieptepsychologie meer geestelijk georiënteerd. Mijn analytische vermogens, om uit chaos orde te creëren, samen met mijn mensenkennis, blijken een enorme hulp. Anderen begeleiden tijdens de zoektocht om ieders eigen unieke potentieel te kunnen gaan realiseren, is mijn grootste passie.

PRAKTIJK
De praktijkruimte is in een collectief pand in Woerden. Ik heb mijn praktijk-kamer ingericht als een gezellige woonkamer met planten en comfortabele stoelen.

Methode

Als kennismaking kiezen we altijd voor een intake met het C.A.D.T.®instrument. De coachee/cliënt formuleert een vraag en in het eerste gesprek wordt al direct duidelijk wat de oorzaak is en waarom deze tot op vandaag nog niet is beantwoord. Tijdens dit gesprek wordt mijn stijl als therapeut voelbaar. Deze eerste sessie levert altijd een duidelijk antwoord op.

Er ontstaat een eerste zicht op de relatie tussen verstand en gevoel; en een beeld over hoe je nu (on)bewust uw competenties inzet. Deze intake betreft een gesprek van twee uur. Het voordeel is dat we in dit gesprek direct in de diepte aan de slag gaan met jouw hulpvraag.

Na de kennismaking uit de intake kan er gekozen worden om verder te gaan met drie opties. Er kan gekozen worden voor Coaching of het Coachtraject: DeWegVanKrijger. Het coachtraject wordt vaak door de werkgever vergoed. Mensen die al wat vaker met zichzelf aan de slag zijn gegaan, maar tot op heden daar geen verbetering in ondervinden, willen wellicht een stapje dieper richting de Analytische Therapie. Ook daar kunt u kiezen voor een speciaal therapietraject.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Er is altijd eerst een INTAKE - € 195,00:
- een gesprek van ongeveer 2 uur. We beginnen als eerste met de zoektocht naar het antwoord op de hulpvraag met behulp van het C.A.D.T.® Instrument.
- er ontstaat inzicht in de relatie tussen verstand en gevoel en het beeld over jezelf. Hoe jij nu bewust en onbewust jouw competenties inzet in je leven.
- tot slot bespreken we óf en hóe jij door zou willen gaan met deze therapie.

Vervolg optie 1: Coaching:
We gaan een individuele vraag onderzoeken in een aantal samen vast te stellen coach sessies.
- losse consults van 1 uur, kosten: € 80,- exclusief btw per uur.
- traject ‘De weg van Krijger’ voor € 1.495,00 exclusief btw. Dit is een vast traject van negen sessies voor zelfontwikkeling waar onbewuste gevoelens en verlangens weer bewust gemaakt worden.

Vervolg optie 2: Analytische therapie:
- losse consults van 1 uur, kosten: € 80,- per uur (btw-vrijgesteld).
- therapietraject ‘Levensthema’ voor € 1.250,00 (btw-vrijgesteld). Dit is een traject dat bestaat uit negen sessies van twee uur met onderzoek naar het patroon dat steeds terugkomt in jouw leven en hoe je dit kunt veranderen.

Ik ben lid van VIT beroepsvereniging.

Diploma's

- Jungiaans Instituut – Jungiaans Analytische Therapie (2020)
- Internationale Master Psychologie (2021),
- Internationale MSc in Psychosociale Health Sciences - Interuniversity College for Health and Development.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page