top of page
Paul Hilkens

Paul Hilkens

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, de Pijp

Mijn specialisatie(s):

Nek- en rugklachten, Stress en burn-out, RSI, Emotionele disbalans, Slaapproblemen

Specialisme

Ik kan je goed helpen in de volgende situaties:
- klachten van het bewegingsapparaat
- rugklachten
- burn-out
- emotionele disbalans
- veranderingsprocessen
- stress
- RSI - tennisarm
- slapeloosheid

Redenen waarmee mensen mijn praktijk weten te vinden zijn bijvoorbeeld: een stroeve schouder, een knie of enkel die protesteert, of een onderrug die vast is gaan zitten.
Maar ook als er veranderingen zijn in de privé- of werksfeer, die emotionele spanning met zich mee kan brengen.

Over mij

Na 15 jaar reis- en portretfotograaf te zijn geweest, kwam ik tijdens een retraite in aanraking met shiatsu. Deze eerste ontmoeting met shiatsu gaf vorm aan mijn wens om in mijn werk iets te kunnen betekenen voor mensen. De keuze voor shiatsu voelt als een logisch gevolg van mijn eigen boeddhistische levenspad en een bewuste reis van buiten naar binnen.

De basisprincipes van gelijkwaardigheid en contact maken, zonder je eigen ‘ik’ daarin te mengen, ontwikkeld in mijn tijd als portretfotograaf, neem ik mee in mijn behandelingen als shiatsu therapeut. Deze basis zorgt voor een veilige ruimte en een ontspannen en effectieve behandeling.

Ik zie mijn werk als een ambacht waarin ik mij blijf ontwikkelen. Zen-shiatsu is een dynamische vorm van shiatsu waarbij veel gebruik wordt gemaakt van strekkingen en manipulaties. Gever en ontvanger zoeken in de behandeling naar een wederzijds evenwicht en er wordt gewerkt met een op de ontvanger afgestemde hoeveelheid druk. De behandeling wordt zo een wisselwerking tussen beweging en verstilling waarin we samen op zoek gaan naar wat er beweegt en wat er stagneert in jouw lichaam. Het uitgangspunt is altijd jouw eigen potentie.


MIJN PRAKTIJK
Je bent welkom in mijn praktijk die gevestigd is in het Shiatsu Centrum Amsterdam. Met een groep collega-therapeuten delen we een professionele werkplek met ruime lichte kamers en een aangrenzende tuin. Het centrum ligt in de Nieuwe Pijp, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid (betaald).

Methode

De helende werking van ontspanning:

Ooit viel mijn oog op een quote van de dalai lama waarin hij aangaf dat bij een oprechte lach je geest zich opent voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Onderzoek leert dat een lachbui zorgt voor een spanningsontlading: je bloeddruk daalt, je hartslag vertraagt en je spieren ontspannen. Als gevolg hiervan voel je je ontspannen en emotioneel opgelucht.

In de meest eenvoudige bewoording is dit ook de kracht van een shiatsu behandeling. Shiatsu werkt op het parasympatische zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Het is het natuurlijke mechanisme van ons lichaam dat werkt op onze spijsvertering, bloedsomloop, nieren en ademhaling. Het regelmatig ondergaan van behandelingen stelt het lichaam in staat fysieke klachten op te lossen en beïnvloedt ons mentale welzijn op een positieve manier.

De eenheid van lichaam en geest is het basisconcept van de oosterse geneeskunde. Net zoals de energie in ons eigen lichaam beweegt, is onze ervaring van de buitenwereld continu in beweging. Het vasthouden aan bepaalde gedachtepatronen en emoties of het niet meer (kunnen) meebewegen met de veranderingen in onze buitenwereld kan allerlei fysieke en mentale klachten tot gevolg hebben. Het zijn deze voorwaarden die door de fysieke aanraking tijdens een shiatsu behandeling doorvoeld kunnen worden waardoor de uiteindelijke genezing in jouw bewustzijn kan plaatsvinden.

SHIATSU SESSIE
Een sessie duurt tussen de 60 en 70 minuten en wordt (gegeven) uitgevoerd op een mat, ook wel futon genoemd, op de grond. Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven. Met mijn handen, armen en knieën werk ik op een pijnloze manier op en met jouw lichaam. Mijn aandacht richt ik op je energiebanen ('meridianen' genoemd) en bekijk waar ik meer beweging en ruimte in je lichaam kan maken, zodat jij je weer meer in balans voelt.

Afhankelijk van wat er speelt en/of een klacht acuut is of al langer speelt, zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om de klacht te verminderen of te laten verdwijnen.

Tarieven

Een behandeling kost € 75,- en duurt 60-70 minuten.
Als je aanvullend verzekerd bent, wordt een behandeling bij veel zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed.

Je kunt van tevoren een gratis telefonisch kennismakingsgesprek (15 min.) met me inplannen.

Diploma's

- Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam (2013-2017).*
- Keiraku Meridian Shiatsu week - Haruhiko Masunaga – 2019 - Kyoto Japan

*HBO geaccrediteerd.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page