Oda Meiberg

Oda Meiberg

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Specialisme

Ik kan je helpen bij:
- zwangerschap klachten
- postpartum klachten (na de zwangerschap)
- menstruatie aandoening
- fertiliteit
- miskramen
- overgang en menopauze

Door mijn ervaring en opleidingen ben ik inmiddels gespecialiseerd in de periode rondom zwangerschap en bevalling. Ik kijk hier vanuit verschillende invalshoeken naar: eigen ervaring, maternity voetreflex, maternity shiatsu, 7 jaar doula ervaring en ik geef cursussen bij het begeleiden van ouders tijdens de zwangerschap.

Over mij

Ik ben een vrouw en moeder. Ik leef al 20 jaar samen met mijn partner, waarvan ik twee jongens heb, beide tieners. Ik blijf groeien met mijn partner in ons relatie en onze liefde. Ik ben levenslang student, ik hou van leren. Momenteel volg ik de opleiding "Healing Tao".

Ik wil andere vrouwen helpen en voor hen zorgen. Voor mij is het interessant en belangrijk om vrouwen in hun "rite of passage" te ondersteunen. Dit kan met hormonen(klachten) te maken hebben of juist met de levensfases te maken hebben (vooral rond zwangerschap en bevalling). Ik weet dat ik iets kan toevoegen en ben erg betrokken bij het processen van de vrouw.

Ik ben een healer die de weg naar genezen laat zien en een vrouw die naast je loopt op het pad dat je bewandelt. Ik help je tijdens onze sessies om het helend vermogen van je lichaam te versterken. Het gaat mij om het oprecht aanraken, geven en ontvangen.

Mijn naam is Oda.

Hebreeuws is mijn moedertaal, maar spreek ook Nederlands en Engels.

Ik werk graag met zwangere vrouwen. Door mijn eigen ervaring met het dragen en krijgen van kinderen, kan ik me goed inleven in zwangere vrouwen. Tijdens mijn zwangerschappen ben ik altijd blijven werken en studeren. Ik weet dus hoe zwaar het kan zijn om werk, met een volle agenda en de bijkomende stress, te combineren met de zwangerschap.

Het is mijn levensmissie om vrouwen te ondersteunen in hun proces. Ik heb gevonden waar ik blij van wordt, mijn familie en dit werk. Ik zou niets anders willen doen. Het gaat om helpen, aanraken en de connectie. Het is verbinden op verschillende lagen, samen in het nu. Tijdens de behandeling werk ik dan door te kijken, te luisten, te voelen, te weten en telkens weer aanpassen. Maar ook door constant te checken bij de cliënt. Om echt te zien hoe iemand reageert. Prachtig!

PRAKTIJK
Mijn praktijk zit in de Riverenbuurt Amsterdam. Het is een bekende massagesalon waar ze vooral massages voor zwangere vrouwen verzorgen dat is dus de precies goed plek voor mij. De locatie is dicht bij het Amstel op een rustige straat niet ver van de ring afrit 9 en de Rai en Martin Luther king park.

Methode

Shiatsu is een manuele Japanse drukpunttherapie. Lees hier meer over shiatsu: www.curefinder.nl/shiatsu

We starten eerst met een gesprekje van minimaal 15 minuten. Ik gebruik o.a NVC /Focusing of gewoon intuïtief gesprek met daarbij ook de nodige adviezen als zich dat voor doet. Dit kan op meerdere gebieden zijn.

Uiteindelijk ga je lekker liggen op een zachte mat op de grond of behandeltafel, je houdt je kleren aan. De behandeling duurt ongeveer 45-60 minuten.
Na afloop kan het voorkomen dat ik oefeningen uit de Japanse Do-in mee geef, dat zijn gemakkelijke bewegingen (strekkingen) die goed zijn voor je lichaam en geest.

Watsu is een bijzondere vorm van shiatsu, namelijk in het water, in een apart afgehuurd zwembad. Het is erg weldadig omdat je gewichtloos wordt en tegelijkertijd ontvang je een rustige dragende/drijvende behandeling.

Doula is de naam van de therapeute. Dit is een vorm van zwangerschapsbegeleiding, gedurende het gehele proces.

Voetreflexologie, shiatsu en watsu houden voor mij sterk verband met elkaar. Het gaat bij alle drie om de werking van de energie/ chi/ ki in het lichaam en het afnemen van blokkades. Watsu, shiatsu en voetreflexologie zijn lichaamsbewuste manieren van behandelen en ik combineer de drie methodes graag met elkaar. Het geeft me veel voldoening om vrouwen te behandelen en daar is mijn focus rond hormonale verandering dus “levens stations” (rond menstruatie) en verschillende “bruggen” die wij als vrouwen doorlopen.

Tarieven

Gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten.

Een shiatsu sessie kost 90 euro : het is een sessie van 75 minuten, maar in overleg mag het ook langer (of korter).

Diploma's

- Voetreflexologie therapeut- School voor Voetreflexologie Alkmaar Amsterdam Breukelen *
- Shiatsu therapeut - Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam*
- Watsu therapeut - Waba opleidingsinstituut
- Doula - red tent uk opleidingsinstituut - (kan je bij de verzekering declareren meestal onder "bevallingsbegeleiding").
- prenatal yoga

Verder volg ik regelmatig bijscholingen op diverse vlakken.

* Nederlands geaccrediteerde opleidingen.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?