top of page
Oda Meiberg

Oda Meiberg

Shiatsu therapeut, watsu & doula

Locatie:

Amsterdam, Rivierenbuurt

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen

Specialisme

Ik ben gespecialiseerd in vrouwengezondheid, en met name de fase rondom de zwangerschap en bevallen.
Ik kan je helpen bij:
- zwangerschapsklachten
- postpartum klachten (herstel na de zwangerschap)
- menstruatie klachten, PMS
- fertiliteit, kinderwens
- miskraam
- trauma rondom zwangerschap of geboorte
- overgang en menopauze

Daarnaast werk ik ook graag met vrouwen met:
- stress en burn-out klachten
- slaapproblemen
- (hormonale) buikklachten

Als shiatsu therapeute ben ik opgeleid volgens de Traditioneel Chinese Geneeskunde, en daarmee ook breed inzetbaar. Van preventieve zorg tot chronische klachten. In een kennismakingsgesprek kunnen we altijd even overleggen of we bij elkaar passen, of dat ik je doorverwijs naar een andere specialist.

Over mij

Ik ben een vrouw, partner en moeder van twee tiener jongens. Ik hou van ontwikkeling en leren, in de relaties met mijn naasten, maar ook op professioneel vlak. Ik ben levenslang student en heb veel trainingen gevolgd op het gebied van vrouwengezondheid en het bekkengebied. Momenteel volg ik de opleiding orgaanmassage Chi Nei Tsang practitioner.

Hebreeuws is mijn moedertaal, maar spreek ook Nederlands en Engels.

Ik vind het interessant en belangrijk om vrouwen te ondersteunen in hun veranderprocessen, hun "rites of passage". Dit kan met hormonale klachten te maken hebben of met de levensfases die een vrouw doormaakt.

Ik werk dan ook graag met zwangere vrouwen. Door mijn eigen ervaring met het dragen en krijgen van kinderen, kan ik me goed inleven. Tijdens mijn zwangerschappen ben ik altijd blijven werken en studeren. Ik weet dus hoe zwaar het kan zijn om werk, met een volle agenda en de bijkomende stress, te combineren met de zwangerschap.

PRAKTIJK
Mijn praktijk zit in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Het is een bekende plek waar ze vooral massages voor zwangere vrouwen verzorgen, als therapeut met passie voor zwangerschap is dit dus precies de juiste plek voor mij.

Methode

Shiatsu is een manuele Japanse drukpunttherapie. Als shiatsu therapeute werk ik met het lichaam op een liefdevolle manier en door mijn werkwijze kan je lichaam herstellen op meerdere gebieden: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

HOE VERLOOP EEN SESSIE BIJ MIJ?
We starten met een intake gesprek van minimaal 15 minuten waarin ik vragen stel die te maken hebben met je klachten of hulpvraag, en met je huidige leefstijl.

Daarna ga je lekker liggen op een zachte mat op de grond. Bij shiatsu houdt je je kleren aan. Met mijn handen en ellebogen breng ik weer ruimte in je lichaam, soms door te drukken met mijn duim op bepaalde punten, maar ook door heerlijk zachte strekkingen. Het zijn niet-pijnlijke en erg weldadige technieken. Het is dan ook fijn als je katoenen, goed meebewegende kleding draagt. Doordat ik je help de energie (ki/chi) in je lichaam weer te laten stromen, krijgt je systeem het seintje om zichzelf weer te helen. Een behandeling kan dan ook nog meerdere dagen doorwerken. Drink voldoende water na afloop, en neem voldoende rust, want je lichaam is nog bezig met het opruimen van blokkades.

De behandeling zelf duurt ongeveer 45-60 minuten.

Hoeveel sessies voor jou fijn en nodig zijn, is niet van tevoren te zeggen. Het is jouw proces, dus is het aantal sessies afhankelijk van jouw hulpvraag en hoe het effect van elke sessie is. We kunnen na de sessie uiteraard samen bespreken wat voor jou goed voelt en wat bij jouw situatie past. In mijn praktijk is het vaak erg verschillend. Ik heb ook cliënten die voor preventie en zelfzorg komen, ongeveer om de 4-6 weken.


GOED OM TE VERMELDEN
Ik werk niet volgens het principe "I fix you", het gaat erom dat we allebei een open houding hebben en dat ik jou begeleid in datgene wat je op dat moment nodig hebt. Ik doe dat door zo oprecht en objectief mogelijk te kijken, te luisten, te voelen, te weten en telkens weer aanpassen aan datgene wat er in het moment gebeurt. Het is dus geen standaard script dat ik afwerk, maar elke sessie is anders. Prachtig!


Naast shiatsu, kun je me ook benaderen voor watsu of doula:
Watsu is shiatsu in het water, in een apart afgehuurd zwembad. Het is erg weldadig omdat je gewichtloos wordt en tegelijkertijd ontvang je een rustige dragende/drijvende behandeling.

Ik ben een gecertificeerde doula. Doula zijn, is een heel betrokken vorm van zwangerschapsbegeleiding, ik ben bij het gezin gedurende het gehele proces.

Lees hier meer over shiatsu: www.curefinder.nl/shiatsu

Tarieven

Gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten.

Een shiatsu sessie kost 90 euro: het is een sessie van 75 minuten, maar in overleg mag het ook langer (of korter).

Diploma's

- Voetreflexologie therapeut- School voor Voetreflexologie Alkmaar Amsterdam Breukelen *
- Shiatsu therapeut - Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam*
- Watsu therapeut - Waba opleidingsinstituut
- Doula - red tent uk opleidingsinstituut - (kan je bij de verzekering declareren meestal onder "bevallingsbegeleiding").
- prenatal yoga
- Healing Tao

Verder volg ik regelmatig bijscholingen op diverse vlakken.

* Nederlands geaccrediteerde opleidingen.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page