top of page
Nicolien Brzesowsky

Nicolien Brzesowsky

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam, de Pijp, Alkmaar

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Emotionele disbalans

Specialisme

Ik werk als therapeut met diverse klachten en iedereen is welkom. De meeste cliënten komen bij mij als ze merken dat ze overprikkeld zijn geraakt. Shiatsu werkt hierbij enorm helend en mijn specialisatie is om met klankschalen het lichaam nog meer tot rust te brengen.

Ik kan je goed helpen met:
- klachten die samenhangen met hooggevoeligheid
- stress en burn-out
- emotionele disbalans
- depressie
- angsten
- onverklaarbare klachten die steeds terug komen
- als mensen in een proces zitten zoals rouw en scheiding waarbij ondersteuning wenselijk is.

Over mij

Als hoog gevoelig persoon heb ik altijd heel open gestaan voor complementaire geneeswijzen. Ik heb een kracht in mijn handen en ontdekte dat ik dit met zen shiatsu goed kan toepassen. Ook mijn ervaring in de PR en communicatie gebruik ik in het contact met mijn cliënten. De laatste jaren werk ik ook met klankschalen. De trillingen hebben effect op de 70% water die in het lichaam zit. Een hele mooie combinatie met shiatsu en heel helend!

PRAKTIJK
Ik werk zowel in Amsterdam als in Alkmaar. In Amsterdam heb ik twee praktijkruimtes in de Pijp. Het zijn lichte en sfeervolle plekken met planten. In Alkmaar werk ik in een bewustzijnscentrum. Een oud pand dat een hele fijne sfeer heeft. Op beide locaties werken ook andere therapeuten waar ik graag kennis en ervaringen mee uitwissel.

Methode

Als iemand een afspraak met mij maakt, stuur ik een intakeformulier. Dit moet voor de afspraak teruggestuurd worden. We starten de afspraak met een kop thee en het doornemen van het formulier. Op basis van deze informatie ga ik de verdere diagnose vaststellen.

Shiatsu is een therapievorm uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en daarom gebruik ook de pols-, buik- en tong-diagnose. Door de informatie van jouw lichaam in combinatie met het intakegesprek, krijg ik een goed beeld van je klacht/hulpvraag en wie jij bent. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van aanraking, shiatsu, en etherische oliën. Ook gebruik ik soms klankschalen tijdens de behandeling.

Na afloop bespreken we de sessie in ontspannen sfeer. Ik geef ook vaak oefeningen mee waar je zelf de behandeling meer verdieping mee kunt geven. Deze zijn laagdrempelig en fijn om thuis mee aan de slag te gaan. Oefeningen die ik meestal geef zijn: lichaamsstrekkingen (voor je energiebanen), grondingsoefeningen of voedingsadviezen.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Een Shiatsu therapie behandeling duurt meestal 60 minuten: €68,75.
Bij 45 minuten kost het € 56,50.

ZORGVERZEKERING
Shiatsu bij mij kan vergoed worden in de aanvullende zorgverzekering. Bekijk daarvoor je eigen verzekeringspolis.

Diploma's

- Zen shiatsu opleiding, 2003 -2006 *
- Medische Basis Kennis, MBK 2006 *
- EHBO 2006 *
- klankschaalmassage opleiding, 2020

* HBO+ geaccrediteerde opleiding

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page