top of page
Moon Spanjer

Moon Spanjer

Arts Leefstijlgeneeskunde | Metabolisme- en Hormoonexpert

Locatie:

Online, Heemstede

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Hormonale balans, Schildklier problemen

Specialisme

Ik kan je goed helpen bij:
- Auto-immuunziekten
- Trage schildklier
- Gezondheidsproblemen rondom de zwangerschap

Ik heb mij gespecialiseerd in het metabolisme en de fysiologie van de vrouw. En specifieker hormonale disbalans, trage schildklier, problemen rondom de zwangerschap en veelvoorkomende auto-immuunziekten bij vrouwen, zoals reuma, sclerodermie en lupus.

Ik geloof dat wij het gezondst zijn als onze stofwisseling goed werkt. Met die bril kijk ik dan ook naar jou.

Over mij

In het gezondheidssysteem waarin ik ben opgevoed staan voeding en leefstijl niet op de voorgrond. Ook is er weinig aandacht voor de intelligentie van het lichaam. Er blijven daardoor zoveel kansen liggen! Echt zelf actief met je gezondheid bezig zijn wordt niet bevorderd.

Naast de studie geneeskunde ontwikkelde ik een eigen passie. Geïnspireerd door het werk van onderzoeker Ray Peat. Een passie voor het metabolisme en de fysiologie van de vrouw. En hoe voeding, leefstijl en de omgeving daar invloed op uitoefenen. Hoe meer ik mij hierin verdiepte, hoe meer ik geloofde dat je zelf ongelooflijk veel invloed kan uitoefenen op je gezondheid. Naast of in plaats van medicijnen.

Eind 2022 ben ik mijn gezondheidspraktijk Body Logic gestart. Nu heb ik de tijd om mij in jouw gezondheidsprobleem te verdiepen en je te ondersteunen naar een betere, vitalere versie van jezelf. Ik reik je kennis aan waar je verder mee kan, maar soms ook anders is dan je misschien dacht.

In 2022 heb ik het basisjaar van de opleiding ‘Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde’ afgerond van de Academy for Integrative Medicine. Als aanvulling op jaren van zelfstudie. Zo heb ik mij ook kunnen aansluiten bij de Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde.

Praktijk
Ik werk met online consults en ik werk in Heemstede, in het pand 'De Nieuwe Lente', een centrum waar verschillende gezondheidsprofessionals hun praktijk houden. Als je hier binnenstapt laat je de drukte van de winkelstraat achter je. Je neemt plaats in een rustige, groene wachtkamer. Daar haal ik je op en neem je mee naar mijn praktijkruimte. Daar gaan we in gesprek. Zo nodig maak ik gebruik van de behandelbank in de ruimte.

Methode

Ik werk met een "diepte" consult (een uitgebreid consult) en een intensief traject. Vervolgconsulten zijn daarna mogelijk.

Voorafgaand aan een diepte consult of intake vul je een vragenlijst in, houd je enkele dagen een eetdagboek bij en een aantal metingen van jezelf (onder andere lichaamstemperatuur en hartslag). Tijdens het consult gaan we in gesprek. Zo nodig kan ik je gezondheid verder beoordelen met een kort lichamelijk onderzoek. Ik kijk dan naar je ademhaling, bloeddruk, nagels en huid. Kleding houd je aan.

Tarieven

- Gratis telefonische kennismakingsgesprek (15 min,).
Waar loop je tegen aan? Wat zijn je doelen? Ben je klaar om aan de slag te gaan met je gezondheid? Nieuwe dingen te leren?

- Diepte Consult (€275,-)
Vooraf aan een diepte consult vul je een vragenlijst in, houd je enkele dagen een eetdagboek bij en een aantal metingen van jezelf (onder andere lichaamstemperatuur en hartslag).

Tijdens het diepte consult bespreken we je klachten. Zo nodig kan ik je gezondheid verder beoordelen met een kort lichamelijk onderzoek (ik kijk dan naar je ademhaling, bloeddruk, nagels en huid. Kleding houd je aan.). Je krijgt inzichten over je klachten en hoe die in verband staan met je metabolisme en fysiologie. Je leert nieuwe dingen over je lichaam en je klachten.

Ik bespreek de verschillende mogelijkheden om jouw klachten te beïnvloeden. Dat kunnen voeding en/of leefstijlaanpassingen, kruiden en/of supplementen, maar ook medicijnen en andere therapieën (bijvoorbeeld lichttherapie, ademtherapie) zijn. Het kan helpen om aanvullend (bloed)onderzoek aan te vragen, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Na afloop van het consult hebben we een week onbeperkt contact via (beveiligde) chat of mail.

Inbegrepen bij het consult zit een uitgebreid overzicht van voedingsmiddelen die de stofwisseling kunnen helpen. Met maaltijdideeën en recepten die je helpen om mijn voedingsadviezen in je dagelijks leven in te bouwen.

Ook inbegrepen is een jaarabonnement op mijn inhoudelijke nieuwsbrief (de Body Logic Inzichten). Daarin bespreek ik nieuwe inzichten rondom vrouwengezondheid en de invloed van leefstijl en de omgeving.

- 3 maanden Intensief Traject (€1125,-)
Een intensief traject begint met een uitgebreide intake (vergelijkbaar met het Diepte consult), gevolgd door 4 losse consulten. Deze plannen we elke 2-3 weken in. Tussen consulten door hebben we contact via de mail.

Ik begeleid je tijdens deze 3 maanden intensief terwijl jij gerichte stappen neemt naar een veerkrachtige, levendige versie van jezelf. Ook inbegrepen is een uitgebreid overzicht van voedingsmiddelen die de stofwisseling kunnen helpen. Met maaltijd-ideeën en recepten die je helpen om mijn voedingsadviezen in je dagelijks leven in te bouwen. En een jaarabonnement op mijn inhoudelijke nieuwsbrief, de Body Logic Inzichten.

- Vervolgconsulten (€40,- per 15 minuten)
Vervolgconsulten zijn mogelijk na een Diepte Consult of Intensief Traject

Vergoeding
Helaas bestaat er nog geen vergoeding voor leefstijlgeneeskunde gericht op het verbeteren van de stofwisseling. Toch is het soms mogelijk een deel vergoed te krijgen vanuit een aanvullende verzekering omdat ik bij de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG) ben aangesloten.

Diploma's

- Bachelor Gezondheidswetenschappen (2009-2012)
- Pre-master Geneeskunde (2012-2013)
- Master Geneeskunde (2013-2016)
- Basisjaar 'Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde - AIM (2021-2022)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page