top of page
Mijke Ruijterman Vreeburg

Mijke Ruijterman Vreeburg

Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Specialisme

Ik kan je goed helpen met:
• Rugpijn, onderrug, bovenrug, schouders, hoofdpijn
• Stress en Burn-out
• Slaapproblemen
• Klachten door te veel zitten
• Bij herstel van ziekte of blessures
• Zwangerschapsgerelateerde klachten
• Klachten door druk gezinsleven; ook vaders
• Uit balans, signalen van het lichaam niet meer herkennen
• Niet meer kunnen ontspannen
• Preventief, zoals dat je 2 keer per jaar naar de tandarts gaat! Als aangenaam innerlijk onderhoud.

Over mij

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt minder of helemaal niet voor een ander. De kunst is om te vinden wat voor jóu werkt. Die uitdaging, om elke persoon een passende behandeling te geven, vind ik heel mooi aan shiatsu.

Mijn zoon was één jaar toen ik met de shiatsu opleiding begon. Hij heeft mij laten zien dat shiatsu minder ingewikkeld is dan het lijkt, of de naam doet vermoeden. We geven onszelf, bewust of onbewust, al regelmatig shiatsu. Bijvoorbeeld door ons uit te rekken als je wakker wordt of je hoofd in je handen te nemen als je veel informatie te verwerken hebt. Shiatsu heb ik als aangename support ervaren tijdens mijn zwangerschappen en bij het herstel daarna, en nu nog steeds in het drukke gezinsleven. De strekkingen zijn een mooie vorm van zelfonderhoud. Op een speelse manier doe ik ze ook regelmatig samen met mijn kinderen of achter mijn laptop!

In 2019 heb ik de vierjarige HBO opleiding tot shiatsu therapeut afgerond aan de Zen Shiatsu school in Amsterdam. Dit is inclusief de medische basiskennis. Jaarlijks neem ik met plezier deel aan nascholingen om mijn kennis op peil te houden en uit te breiden.

Praktijk:
Ik voer mijn praktijk op de woensdag in de Oosterparkpraktijk, 's-Gravesandeplein 13hs, Amsterdam Oost. Dit is tegenover het ziekenhuis OLVG Oost en naast het Oosterpark. In de Oosterparkpraktijk werken verschillende therapeuten zoals oefentherapeuten, psychologen, een bekkentherapeut, een diëtist en een rouwcoach. De praktijk heeft een wachtruimte en er zijn verschillende behandelkamers. De shiatsu vindt plaats in een ruime rustige kamer, met een tafel, 2 stoelen en een grote futon (massagemat) op de grond. Ik zorg altijd voor een schoon laken en dat de ruimte geventileerd wordt.

Methode

Veel mensen ervaren Shiatsu als een massage. Met mijn duimen, handen of knieën oefen ik druk uit op het lichaam. Hiermee zorg ik voor ontspanning, het oplossen van knelpunten en het weer bewust zijn van het hele lichaam. Shiatsu is maatwerk. De behandeling begint met een intake waarbij ik luister naar waar je voor komt en ik je een aantal vragen stel.

Op de futon zit je, lig je op je buik, zij of rug. Ik voel je pols, je rug en je buik. Daarna volgt de massage specifiek voor jou en op de reden van je komst. Het is prettig als je schone kleding draagt waarin je gemakkelijk kan bewegen. De meeste druk en strekkingen worden als aangenaam ervaren. Soms kan het gevoelig zijn. Geef het vooral aan als je iets niet prettig vindt, er is altijd een alternatief.

Als je meer wilt weten over drukpunten of strekkingen die de natuurlijke balans van je lichaam versterken en onderhouden kunnen we deze ook bespreken en ik kan ze je leren om zelf te doen. Geef het graag aan bij het maken van een afspraak als je hier specifiek interesse voor hebt.

Shiatsu zet de Ki in beweging. Hierdoor kan je na de behandeling soms moe zijn, het koud hebben, of juist energiek en warm. Het is fijn als je na een behandeling even tijd hebt voor jezelf. Mocht je naar aanleiding van de behandeling vragen hebben, neem vooral even contact met me op.

Je kunt een losse afspraak maken of een reeks van afspraken. We werken dan iedere week of twee weken aan een specifieke klacht of behoefte. Na drie behandelingen bekijken we of de klachten verminderd zijn en hoeveel behandelingen er nog nodig zijn. Preventieve behandelingen om een goede balans te houden, bijvoorbeeld eens per maand, zijn uiteraard ook mogelijk.

Tarieven

- Gratis telefonisch kennismakingsgesprek - max. 15 minuten.
- Intake en behandeling € 86, - (75 min.)
- Losse behandeling € 75,- (60 min.)

Het kan zijn dat je aanvullende zorgverzekering (een deel van) de behandeling vergoedt. Bekijk hiervoor zelf de voorwaarden voor je verzekering. De factuur dien je zelf in ter declaratie bij je verzekering.

Diploma's

Zen Shiatsu, Zen Shiatsu Opleiding, 2014-2019
Medische basiskennis, NTI, 2019-2019

Beide diploma's zijn HBO geaccrediteerd.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page