Mees Stegeman

Mees Stegeman

Ademcoach / Breath coach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Ademcoaching, Stress en burn-out

Specialisme

Ik help graag mensen die nieuwsgierig zijn. Mensen die voelen dat er iets te halen is met ademwerk in combinatie met coaching. Een verscheidenheid aan thema’s komen er meestal voorbij. Wanneer je rondloopt met spanningsklachten in je lichaam en er in de reguliere zorg niet meer uitkomt.. ik help je graag.

Ik kan jou goed helpen wanneer:
- Je adem niet vrij stroomt
- Een gespannen adem
- Angst
- Mensen die voelen dat hun adem niet vrij stroomt, een gespannen adem, Angst/eet-stoornis, hyperventilatie, burn-out, trauma, graag in verbinding komen met hun gevoel en lichaam, of behoefte hebben aan inzicht in richting/purpose.

Over mij

Ik ben onderzoekend en open-minded en ik ben al op heel jonge leeftijd voor het eerst in aanraking gekomen met ademwerk. Het was voor mij een openbaring dat ik mij persoonlijk kon ontwikkelen door middel van ademsessies. Wanneer stress, angsten of onzekerheden speelden, kon een ademsessie mij weer bij mijzelf brengen. Op latere leeftijd begon ik beter te begrijpen wat er bovenkwam tijdens de ademsessies en was ik er klaar voor om de verdieping in te gaan. Ademwerk heeft mij bewust gemaakt en groei geboden. Altijd weer is het een boost naar meer (zelf)vertrouwen, ontspanning, inspiratie en een meer liefdevolle relatie met jezelf en anderen. De combinatie van coaching en ademwerk die ik aanbied is prachtig om helderheid te creëren in onze gevoelswereld en wat dat ons te vertellen heeft.

Een passie voor bewustwording en gezondheid ontstond al op jonge leeftijd. Op mijn elfde verloor ik gevaarlijk veel gewicht. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose Coeliakie (gluten-intolerantie). Glutenvrij eten was mijn medicijn voor herstel. Maar ondertussen had ik ook al een eetstoornis ontwikkeld. Dat was een diep dal waarbij ik het contact met mezelf totaal verloren was. Eten was het enige waar ik controle over had.

Ik weet dus als geen ander hoe het is om totaal uit verbinding te zijn met jezelf. De adem is een enorme ondersteuning geweest in het verwerkingsproces. Hierdoor heb ik ervaren hoe noodzakelijk het is om de lagen van oude patronen en overtuigingen af te pellen om de functie van het gedrag echt volledig te onderzoeken. En dit is nooit volledig klaar. Altijd zullen we laagjes af kunnen blijven pellen om weer tot onze kern te komen. Herinneren, weer terugkeren in verbinding, ontspannen kunnen zijn met wat is.

Onze ademhaling, onze basisbehoefte, die zoveel positieve effecten heeft op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Want ademen is voelen. Daar waar bij reguliere coaching alleen plek is voor praten. Dan kan er een bepaalde muur omhoog blijven waarachter de ware jij en jouw verhaal verschuilt blijft. Met de adem kan je die muur laten zakken. Het is kwetsbaar, puur en dat deel ik graag met iedereen!

Methode

Ademen doen we iedere dag. Als jong kind kiezen we er al (onbewust) voor onze ademhaling te doseren of vast te zetten. Allemaal hebben we ervaringen in het leven die ons adempatroon beïnvloeden. Iedereen heeft een uniek adempatroon. Hieraan kan je letterlijk zien hoe iemand in het leven staat: zoals we ademen, zo leven we.

Naarmate we ouder worden en door hoe de maatschappij vorm gegeven is, leren we het als het ware af om onze gevoelens toe te laten en werkelijk te doorvoelen. Onze ademhaling is verbonden met ons gevoel en onbewust controleren of onderdrukken we gevoelens en emoties door bijvoorbeeld in het buikgebied spieren aan te spannen en hoger te ademen, gespannen uit te ademen, of simpelweg minder voluit te ademen.⁣ En al deze emoties of gevoelens die we met onze adem hebben gecontroleerd of onderdrukt, kunnen we niet verwerken. De bewust verbonden adem maakt je bewust van je beperkende gedachten, emoties, overtuigingen en/of patronen die repeterende gedachten of emoties voortbrengen.

Vervolgens kunnen we onze adem bewust gaan inzetten om weer in verbinding te komen met ons gevoel en ons lichaam. De ademtechnieken laten stress, onderdrukte/ onverwerkte emoties, negatieve gedachten of overtuigingen en trauma’s uit het verleden uit je onderbewuste omhoogkomen. Door middel van de adem kunnen we vervolgens afscheid nemen van de blokkades, verdrongen emoties of patronen die jou niet langer dienen. Deze herinneringen liggen opgeslagen in je onderbewuste, in je cellulaire geheugen. Hier planten we dan heel bewust het zaadje van de gewenste positieve intentie. Dit zorgt voor acceptatie, integratie en transformatie van belemmeringen en klachten en brengt je naar je kern. Zo sta je meer ontspannen, blij en in je kracht in het leven en durf je je emoties toe te staan, zonder dat je probeert ze weg te duwen, veranderen of fixen. Zo nodigen we elk stukje van onszelf uit het weer te laten stromen en volledig te ontspannen.

Werken met de verbonden adem betekent ons bewustzijn inzetten om helemaal rauw onszelf te zijn. De ademtechnieken laten je jouw potentie voelen, zodat jij je talenten, wensen en je doelen helemaal tot bloei kan laten komen.

Ik coach jou in combinatie met bewust verbonden ademsessies en geef ademoefeningen mee voor thuis. Dit is altijd persoonlijk afgestemd op wat jij als individu nodig hebt.

Tarieven

Individuele sessies:
één-op-één begeleiding, voor een diepe werking en volledige tijd en aandacht voor jou.

We starten hierbij met een coachingsgesprek:
Waar sta je nu, wat speelt er bij jou, wat is jouw verlangen?

Ik begeleid jou naar jouw binnenwereld, laat jou de antwoorden vinden en onderzoeken.
- Je ontvangt een volledige ademsessie van 1 uur
- Je krijgt een analyse van jouw adempatroon

Losse privésessie: €120,- (duur: 2 à 2,5 uur)
Introductie Ademsessie: €100,- (duur: 2,5 uur)

Ik bied ook trajecten aan, voor een diepe transformatie.

- Short Deep Dive traject - 5 sessies €450,-
- Full Embodiment traject - 10 sessies €850,-

Durf je de diepte in te gaan met je adem ? Bij een coachingstraject is er echt even tijd en volledige aandacht voor jou. Om aan te kijken wat er in jou aandacht behoeft. Om te voelen wat er gevoeld mag worden. Voor meer rust, heling, zachtheid, vrijheid en ontspanning. De sessies zijn altijd persoonlijk: Hoe voel jij je vandaag en wat heb jij nodig? Zo werken we door thema's heen, waarbij je sessie voor sessie steeds meer vertrouwd raakt met de ademtechniek en dus dieper kan voelen en integreren. Elke sessie krijg je oefeningen mee voor thuis, toegespitst op jouw proces.

Short Deep Dive
In de Short Deep Dive van 5 sessies vinden er mooie inzichten en shifts in energie plaats. Een prachtige basis van vertrouwen en herinnering aan jouw ware kracht en essentie wordt gebouwd. Je ontdekt hoe jij vollediger, vrijer en ontspannen kunt ademen en dit kunt integreren in het dagelijks leven. Stap voor stap leer je je adem op waarde te schatten en je over te geven aan de begeleiding en aanrakingen tijdens de sessies. Dit zal zich dan ook reflecteren in je leven: makkelijker loslaten, meer vertrouwen in jezelf en een verbinding met jouw gevoel en je lichaam. Na elke sessie krijg je aandachtspunten en opdrachten mee voor thuis. Deze zijn altijd afgestemd op jou, en dus uniek, aansluitend op wat er tijdens de sessie naar voren is gekomen en wat er aandacht behoeft bij jou.

Full Embodiment
De Full Embodiment van 10 sessies is voor jou, wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent om volledig je te committen aan jouw bewuswordingsproces. Je gaat laagjes afpellen voor diepe en duurzame transformatie. Vaak is de ademmethode in het begin nog erg wennen en is er sprake van weerstand om volledig jouw diepste gevoel aan te kijken. Hoe meer vertrouwd jij bent met de ademtechniek, hoe helderder jij kan voelen, integreren en manifesteren ! Zodat jij vanuit jouw volste potentie kunt leven en/of ondernemen. Na de Full Embodiment ben je ook in staat thuis een zelfsessie de toen. Na elke sessie krijg je aandachtspunten en opdrachten mee voor thuis. Deze zijn altijd afgestemd op jou, en dus uniek, aansluitend op wat er tijdens de sessie naar voren is gekomen en wat er aandacht behoeft bij jou.

Voorafgaand aan een traject, doe ik een intake met je. Ik maak graag kennis met jou en hoor graag jouw verhaal. Ik werk persoonlijk en ben dus graag op de hoogte van jouw situatie. Hier ga ik met jou na wat de kern is van jouw vraag/doel, welke fysieke/mentale klachten jij ervaart en welke overtuigingen er aanwezig zijn. Dit alles om jou uiteindelijk zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Diploma's

- Transformational Breath® en Bewust Verbonden Adem Trainer - afgerond 2017
- Bsc Nutrition and Dietetics tot diëtist aan de HvA. - afgerond juli 2020
- ACT-Coaching bij Puur Jezelf - mei 2021
- Dan Brulé's Breathwork Fundamentals
- Minor Train The Trainer gevolgd tot het geven van trainingen aan groepen
- Verdiepende cursussen in ademwerk, voeding en coaching

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?