top of page
Matthea Osinga

Matthea Osinga

Health coach, Leefstijlcoach | Overgang | HSP

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving, Hoogsensitiviteit

Specialisme

HSP/hoogsensitiviteit, overgangsklachten.

Wat mij anders maakt is dat het allemaal niet te serieus hoeft, dus er mag ook humor en lichtheid bij. Ik hou niet van ingewikkelde toestanden en teveel focussen op de marge. Het moet bij jou passen en het moet ook leuk blijven anders is het niet blijvend. En omdat de rode draad bij mij is dat je goed voor jezelf zorgt, kiezen we soms een andere aanvliegroute dan je zou verwachten.

Ik kan je goed helpen bij:
- stress
- overprikkeling
- (over)vermoeidheid
- weinig energie
- niet fit
- overgewicht
- niet blij met jezelf of hoe je eruit ziet.

Over mij

Ooit opgeleid aan de HEAO Commerciële Economie voelde ik al snel dat er iets niet klopte. Na jaren werken op kantoor en steeds wisselen van baan ben ik gaan doen wat ik eigenlijk wilde doen en begon met een coachopleiding aan het NCOI. Als gezin vertrokken we naar het buitenland en daar kwam mijn interesse in koken en eten en coaching samen in de Health Coach opleiding van The Institute for Integrative Nutrition; een holistische benadering van gezondheid. Terug in Nederland ben ik mensen gaan begeleiden in 1-op-1 trajecten. Op het moment dat leefstijlcoaching in Nederland steeds meer bekendheid kreeg, heb ik ook de opleiding leefstijlcoach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid gevolgd. Daarmee heb ik me ook kunnen aansluiten bij de beroepsvereniging en het kwaliteitsregister.

Met dit werk kan ik mijn talenten echt gebruiken. Goed luisteren, aandacht voor jouw verhaal, details opmerken, horen wat er niet gezegd wordt. En ik hou van de holistische benadering; gezondheid is niet alleen bewegen of alleen voeding. Je kunt nog zo gezond eten, als je slecht slaapt, veel stress hebt, je vindt je werk vreselijk en je voelt je doelloos, dan voel je je nog niet gezond.

PRAKTIJK
De meeste sessies doe ik lopend buiten. Dit werkt heel fijn omdat lopend door de beweging je gedachten ook in beweging komen. De oplossingen komen soms vanzelf. Het praat makkelijker omdat je niet tegenover elkaar zit.
Daarnaast werk ik ook online, dat werkt ook prima.
Ook huur ik flexibel een praktijkkamer in een mooie ruimte op IJburg.
Tot slot, als CooL aanbieder (een GLI vorm waaraan je kunt deelnemen op verwijzing van de huisarts) geef ik groepsbijeenkomsten in de Buurtkamer op IJburg.

Methode

Bij leefstijlcoaching ga je aan de slag met de thema's voeding, beweging, slaap, ontspanning en zingeving (je werk, hobbies, vrije tijd, relaties). Je voegt kleine stapjes toe aan je dagelijks leven waardoor je een leefstijl bouwt die echt bij jou past.

Je start met een intake formulier om een beeld te krijgen wat er bij jou speelt. Dit bespreken we samen. Ook stellen we een doel vast waar je naartoe wilt werken. In de sessies die volgen gaan we in op verschillende onderwerpen, wat er bij jou speelt. Dat kan bijvoorbeeld veel stress zijn, slecht slapen, een gevoel van vastzitten, overprikkeld zijn, weinig energie. Maar ook hoe ontwikkel je een gezond voedingspatroon, hoe kun je meer bewegen. Aan het eind van elke sessie ga je met een concrete actie (max 2 -3) naar huis waarmee je aan de slag gaat tot we elkaar weer spreken.

Je haalt het meeste resultaat als je een langere tijd met mij werkt. Daarom heb ik trajecten van 3 of 6 maanden. Om kennis te maken met hoe ik werk of als opfrisser na een traject zijn losse sessies ook mogelijk.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

- Losse consults €70 voor 45-60 minuten.
- 3 Maanden traject €350 voor 6 sessies en tussendoor contact.
- 6 Maanden traject €700 voor 9 sessies en tussendoor contact.

Diploma's

- Post HBO Coaching en begeleiding, NCOI (2007-2008)
- Health Coach, the Institute for Integrative Nutrition (2013-2014)
- Leefstijlcoach, Academie voor Leefstijl en Gezondheid (2019-2020)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page