top of page
Martine Bier

Martine Bier

Acupuncturist

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Chronische pijn

Specialisme

Het verlichten van pijnklachten.
Het maakt niet uit wat voor pijn; dof, stekend, beurs, warm, koud, zeurend, etc. Ik zet een specifieke balansmethode in voor goede resultaten.

Jaren geleden was ik op een congres bij een lezing waar gebruik werd gemaakt van een bepaalde methode om pijn te verlichten met acupunctuur. Deze methode werkte direct! Ik ben dit gaan onderzoeken en kwam uit bij Dr. Richard Tan. Hij reisde de hele wereld rond om deze methode te introduceren. Dit werd zijn levenswerk. De twee leerlingen die jaren met hem mee zijn gereisd werden later mijn leraren voor de Dr. Tan Balansmethode. Ik kan zeggen dat ik deze methode succesvol inzet bij lokale pijnklachten en ook gebruik ik het om innerlijke klachten (emoties of interne klachten) te balanceren.

Over mij

Mijn naam is Martine Bier en sinds 2010 heb ik mijzelf ondergedompeld in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Mijn acupunctuuropleiding heb ik gedaan in Nederland bij de Academie Qing Bai en aanvullend heb ik stage gelopen bij de Hwa University of TCM vanwaar ik tegelijkertijd me verder kon scholen. Sinds 5 jaar heb ik mijn eigen praktijk in Westerpark, genaamd Priktijk. Ik ben gediplomeerd acupuncturiste en aangesloten bij de Beroepsvereniging Zhong, de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.

Methode

Acupunctuur
Acupunctuur vergroot de eigen weerstand van het lichaam, vermindert pijnen en werkt diep in op jouw lichamelijke en geestelijke conditie en balans. De medische wetenschap heeft inmiddels kunnen vaststellen dat de mens is uitgerust met een intern netwerk van energiebanen: meridianen. Op deze meridianen bevinden zich vaste punten, de acupunctuurpunten. Wanneer we op deze punten dunne naaldjes plaatsen, dan brengen we balans terug, kan je lichaam energie opbouwen en zal de bloedcirculatie verbeteren. Hierdoor kan je lichaam en geest zich herstellen. De theoretische basis waarop TCM tegenwoordig berust, gaat al terug tot de tweede eeuw voor Christus en gaat uit van lichamelijke en mentale klachten wanneer we uit balans zijn.

Hygiëne
Ik gebruik uitsluitend wegwerpnaaldjes, die gesteriliseerd zijn verpakt. Ze zullen altijd maar een keer worden gebruikt.

Moxa
Moxa is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze behandeling bestaat uit het branden van een gedroogd kruid (bijvoetkruid) dat in de vorm van een staafje is gerold (Moxa = sigaartje). Dit staafje wordt vlak boven de slappe, koude, futloze of gezwollen plek op het lichaam gehouden. Door de warmte en de stimulerende werking van de kruiden wordt het weefsel behandeld.

Cupping
Cupping is een zuigtechniek die gebruikt wordt om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping is net als Moxa een behandeling volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen.

Tarieven

- Intake en onderzoek (pols, tong en palpatie): € 75,00 (90 min.)

- Traditionele Chinese acupunctuur: € 60,00 (60 min.)

- Traditionele Chinese acupunctuur: € 49,00 (45 min.)

- Acupunctuur + moxa: € 60,00 (60 min.)

- Cupping: € 35,00 (30 min.)

- Massage: € 49,00 (60 min.)

- Massage: € 35,00 (30 min.)

Diploma's

1998 Reiki
2000 Klassieke Massage: Veerman Leffelaar opleidingen
2002 NLP Practitioner
2006 Thaise stempelmassage, Hotstone massage, pakkingen, all-in wellness
2007 Opleiding Thaise Yoga massage, opleiding Thai Dee
2009 Sivananda Yoga Teacher Training, INDIA, Kerala, Neyar Dam
2009-2011 Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) HBO
2012 Oor-acupunctuur, schedel-acupunctuur en kinder-acupunctuur HWA University Rangkuti
2012 Stage HWA University
2013 Westerse Medische Basiskennis HBO
2014 Traditionele Chinese Geneeskunde Qing Bai (TCM)
2016-2018 : Ba Duan Yin, Chan Si Gng, Lohan Qi Gong, Kleine Kringloop I Tai Chi Well, Maarten Beets

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page