top of page
Marjolein van Randwijk

Marjolein van Randwijk

Diëtiste & orthomoleculair therapeut

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Buikklachten, Onverklaarde klachten (SOLK), Microbioom

Specialisme

Persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerde diëtist bij problemen van het maag-darmstelsel. Het behandelingstraject bestaat uit individuele gesprekken, aanvullend onderzoek en thuisopdrachten. In dit traject wordt wetenschap gecombineerd met holisme en orthomoleculaire behandelwijze, waardoor gewenste effecten duurzaam kunnen worden bereikt. The Mighty Gut staat voor aantrekkelijke, aandachtige en voedzame zorg richting een symptoomvrij leven.

Ik kan je goed helpen bij:

+ misselijkheid
+ winderigheid
+ opgeblazen buik
+ spastische darm
+ brandend maagzuur
+ slijm of bloed bij ontlasting
+ problemen met de ontlasting zoals diarree of verstopping darmen
+ pijn en krampen in en rondom de buik, dikke darm, dunne darm en maag

Over mij

Voor het ontstaan van mijn praktijk zag ik als diëtist regelmatig personen die last hadden van ongewenst overgewicht en onverklaarbare klachten, niet wetende wat ze eraan konden doen. In de reguliere gezondheidszorg voelde zij zich niet gehoord en onvoldoende geholpen.

Vanuit mijn diëtistisch oogpunt ging ik dan aan de slag met berekeningen en voedingsschema’s. Al snel had ik het gevoel dat dit niet toereikend was. Daarom heb ik het stuk leefstijl toegevoegd aan mijn behandelwijze. Iemand kan bijvoorbeeld een gezond voedingspatroon hebben en toch klachten ervaren door onvoldoende slaap, beweging en teveel stress. Zodra ik de puzzelstukjes van iemands leefstijl bij elkaar ging verzamelen werden de gesprekken interessanter en holistisch. Je komt dan echt binnen in iemands persoonlijke leven. Dit kan soms intiem en confronterend zijn. Als iemand mij op dit niveau toelaat dan ben ik daar dankbaar voor en behalen we ook de allerbeste resultaten.

Vanuit openheid en confrontatie ontstaat namelijk bewustwording en vanuit bewustwording kunnen weer veranderingen voortkomen. Meestal zijn dit positieve veranderingen die zorgen voor ontlading, opluchting, blijdschap, geluk, liefde en dankbaarheid. In mijn ogen hele mooie gevoelens waar ik graag een bijdrage aan lever.

Methode

Stap 1
Plan je intakegesprek.
Liever eerst kennismaken? Dat kan via een gratis telefoongesprek.

Stap 2
Ontvang per mail een link naar je anonieme online-dossier en vul hier de eerste paar vragen in.

Stap 3
Intakegesprek op locatie | Sarphatistraat 14 in Amsterdam | of via videobellen.
Noteer bij het inplannen van je intakegesprek in de notitie of je voorkeur uitgaat naar op locatie of videobellen.

Stap 4
Afnemen onderzoeksmateriaal op locatie (bloed) of thuis (ontlasting).
Het vervolgcontact gaat via e-health; videobellen, bellen, anonieme online-dossier, mailen of whatsappen.

Stap 5
Bespreken resultaten en opstellen behandelplan.

Stap 6
Starten met de behandeling.
Voorbereiden | elimineren | optimaliseren | onderhouden.

Stap 7
Evaluatie en afsluiting of start controletraject.

Nadat je hebt besloten om te starten met het traject en een intakegesprek hebt ingepland, ontvang je per mail een link naar je anoniem online-dossier. In het dossier staan enkele vragen die voor het intakegesprek door de cliënt worden ingevuld. Tijdens het intakegesprek zal de diëtist aanvullende informatie verzamelen. Vervolgens zal in het dossier een advies komen te staan voor eventuele vervolgonderzoeken.

Dit onderzoeksmateriaal bestaat uit bloed en/of ontlasting en wordt door een erkend laboratorium onderzocht. De kosten hiervoor zijn inkoopwaarden en liggen gemiddeld rond de 150,- en 200,- euro. Om de kosten zo laag mogelijk te houden worden alleen vervolgonderzoeken geadviseerd als dit zich naar alle waarschijnlijkheid loont in een kortere behandeltijd en verhoogde behandeleffectiviteit. Meten = weten is in dit geval van toepassing.

De informatie uit het intakegesprek, samen met de onderzoeksresultaten en mijn kennis en ervaring als diëtist vormen de basis voor het persoonlijke behandelplan. De methoden variëren tussen NLP-therapie, aanpassingen in leefstijl- en voedingspatroon en het gebruik van supplementen. In totaal staan hier gemiddeld zes consult-uren voor, zowel contact- als verwerkingstijd.

Je krijgt van mij spreekwoordelijke sleutels aangereikt voor deuren met oplossingen die passen bij jouw problemen van het maag-darmstelsel. De methodes kunnen snel effect geven. Vergeet alleen niet dat blijvend effect vraagt om een langdurig proces. De behandeling is een persoonlijk en beweeglijk proces. Je kunt altijd op The Mighty Gut terug te vallen voor motivatie en begeleiding, zodat je blijvend symptoomvrij door het leven kunt gaan.

Tarieven

Wil je weten of ik je goed kan helpen?
Ik bied een gratis telefonisch kennismakingsgesprek van 15 minuten.

Na het gratis kennismakingsgesprek kun je doorgaan voor een uitgebreid intakegesprek + diëtistische diagnose en gezondheidsplan + toegang tot online-dossier. Kosten: 120 euro.

Je ontvangt voor het intakegesprek per mail een link naar je anonieme online-dossier. Hierin kun je al een aantal vragen invullen. Deze zullen we samen met andere vragen bespreken tijdens het uitgebreide intakegesprek van 45 minuten. Op basis daarvan schrijf ik na ons gesprek een diëtistische diagnose, adviseer ik eventuele vervolgonderzoeken en begin ik aan jouw persoonlijke gezondheidsplan. Binnen een week ontvang je hierover een update met vervolgstappen. Het vervolggesprek zal binnen 1 à 2 weken plaatsvinden, afhankelijk van de onderzoeksfase. Een kort vervolgconsult kost 40 euro (15 min.) en een normaal vervolgconsult kost 60 euro (30 min.). 

Ook bied ik een traject aan:
Microbioomtherapie en maag-darmregulatie: 450,- euro.*

* Dit traject is gebaseerd op een gemiddelde behandeltijd van zes uur.
Deze zes uur is incl. verwerkingstijd en excl. onvoorziene kosten zoals bloedafname, labonderzoek, supplementen of extra contacturen. Extra kosten worden altijd vooraf besproken.

ZORGVERZEKERING
Mijn zorgvergoeding gaat via directe toegankelijkheid. Ik heb bewust geen contracten afgesloten met zorgverzekeringen, omdat ik wil voldoen aan de wensen van mijn cliënten en niet de wensen van verzekeringsmaatschappijen. Dit betekent dat 3 consulturen per jaar uit de basisverzekering wordt vergoed variërend van 50-100%. Dit is afhankelijk van maatschappij en zorgpolis. De declaraties gaan van het eigen risico af. Met een verwijzing van de huisarts en/of aanvullende verzekering is vaak meer vergoeding mogelijk.

Annuleringsbeleid: tot 24 uur van tevoren kan de afspraak kosteloos worden verplaatst of geannuleerd. Daarna wordt 50% van de afgesproken prijs gefactureerd.

Diploma's

- Kwaliteitgeregistreerde diëtist
- HBO Voeding en diëtetiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
- Orthomoleculaire darmtherapeut
- HBO totale opleiding tot darmtherapeut, Ortho linea

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page