top of page
Marjolein Beek

Marjolein Beek

Psycholoog en mindfulness trainer

Locatie:

Online, Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Emotionele disbalans, Zingeving, Relaties, Burn-out, Trauma, SOLK, Slaapproblemen

Specialisme

Holistisch psycholoog en counselor met een enorme tool-rugzak met ervaring, wijsheid en kennis. Ik werk op een no-nonsense manier, puur, divers en authentiek, om de ander meer inzicht en overzicht te geven, zodat die weer verder op weg kan. Zo goed als geen wachtlijst en met de intentie: geen probleem, geen vraag. En waar mijn kennis niet ver genoeg rijkt, stuur ik met liefde door naar een co-collega.

Ik kan je goed helpen als:
- Je vast zit, energieloos bent of je al langer tegen 'kleinere' issues aanloopt,
- Je het gevoel hebt dat je in de 'overleef' stand staat,
- Je meer inzicht wilt in stress, emoties, trauma, pijn of levensvragen.

Ik bied helderheid, overzicht en ruimte om weer balans te vinden in jezelf. Je kunt dan van daaruit vol vertrouwen en rust je leven écht te leven.

Over mij

Mijn interesse voor de ander begon al vroeg. Waarom doen mensen wat ze doen en hoe doen ze dat. Na mijn universitaire studie psychologie merkte ik dat ik verder wilde leren. Ik had het idee dat ik nog maar net begonnen was met datgene waar mijn interesse ligt. Ik wil graag ruim denken, en vanuit meerdere disciplines iets of iemand bekijken. Daar ontstond mijn weg naar een meer holistische aanpak. Inmiddels jaren verder en een heel aantal opleidingen, workshops en trainingen verder, beschik ik over een rijk gevulde werk en levensrugzak met tools om in te zetten tijdens mijn sessies.

PRAKTIJK
Ook dit moment heb ik de beschikkingen over 2 praktijkruimtes op IJburg, Amsterdam. Een ruimte bevindt zich aan de Jan Vrijmanstraat, de Vrijman. Het is een groepsruimte die ik deel met andere gelijkgestemde collega's. Het is een fijne en lichte locatie, met voldoende ruimte. Hier geef ik met name trainingen en workshops op het gebied van mindfulness, mediatie en systemische opstellingen. De andere ruimte die ik gebruik, deel ik met een coach collega. Deze bevindt zich in het Y10 gebouw, IJburglaan 630M. Dit is een kleine en heldere ruimte waar de sfeer meer intiem en vertrouwelijk is. In deze ruimte heb ik ook de beschikking over een massagetafel waar ik lichaamsgerichte therapie kan uitoefenen. Verder werk ik graag op aanvraag op locatie. Ook werk ik in de natuur en buiten waar mogelijk. Als ik wandelcoaching inzet, is dat altijd buiten.

Methode

Doordat mijn insteek holistisch is, zet ik meerdere behandelvormen in. In eerste instantie is de hoofdmoot het vertellen van je verhaal of datgene waar je tegenaan loopt. Ik bied ruimte en rust om naar je te luisteren, je wordt gehoord en gezien. Afhankelijk van je vraag of het probleem waar je tegenaan loopt, stellen we in overleg een behandelplan op. Meestal bestaat dit uit enkele sessies. Het aantal en de frequentie is ook altijd in overleg. Ik werk het liefst met een traject om de continuïteit in aanpak te garanderen. Tijdens de sessies maak ik o.a. gebruik van diepgaande gespreksvoering, systemisch werk, mindfulness, visualisatie en mediatie. Daarnaast pas ik EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, toe. Ik ga niet uit van 'het fixen' van iets, wel ga ik op zoek met de ander naar mogelijkheden, eventuele transformaties en acceptatie van datgene wat aanwezig of nodig is (volgens de ACT en de positieve psychologie methode). Tussen de sessies door krijg je kleine thuiswerkopdrachten mee. Bij de intake maak ik gebruik van een korte vragenlijst en een test.

Als je voor een training of workshop komt, wordt er een specifiek thema behandeld. Dit kan mindfulness, compassie of systemisch werk zijn.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Het uurtarief is €100 voor particulieren incl. BTW, voor bedrijfsleven en ZZP excl. BTW.
Trajecten zijn ook mogelijk, incl. een uitgewerkte test.

Diploma's

- WO Psychologie, RUG, 4 jaar universitair
- Intuïtief Systemisch werk (HBO), Academie voor opstellingen, Hylke Bonnema, 3 jaar.
- Kindercoach (HBO), Academie voor kindercoaching, Tea Adema, 1 jaar.
- Register counselor verkort traject (HBO), Stichting Counseling Nederland, 1 jaar.
- Mindfulness Kind en jeugd, Centrum voor mindfulness Amsterdam, 1 jaar.
- MBSR / MBCT mindfulness, Academie voor leven, 2 jaar.
- ACT, academie voor leven, 1 jaar.
- Compassie coach, academie voor leven, 1 jaar.
- Reiki I en II, Nederloff instituut, 2 jaar.
- Systemisch lichaamswerk, Be you can all be, Stefanie Bussing, 1 jaar.
- Opvoedopstellingen, Marianne Langemeijer, 1 jaar.
- Wandelcaching, Atma, 1 module.
- EMDR, Floor Slachter, 4 modules.
- Kinderyoga docent (HBO), Jip&Jan Academie, 1 jaar.
- Intuïtieve waarneming (HBO), Aukje van den Vorstenbosch, 2 jaar.

En heel veel losse trainingen, workshops en cursussen op gebied van essentiële olie, aromatherapie, massage, yoga, eneagramtest, astrologie, shin-do, human design, fotografie, natuurcaching.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page