top of page
Margo Snoek

Margo Snoek

Ayurveda Lifestyle Coach

Locatie:

Bosch en Duin, Utrecht, Regio Utrecht, Online

Mijn specialisatie(s):

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Vermoeidheid

Specialisme

In mijn praktijk combineer ik de kennis van Ayurveda met lichaamsgerichte coaching. Ayurveda biedt allerlei praktische tips voor jouw lichaam, dus geen one size fits all. We zijn tenslotte allemaal uniek.
Door lichaamsgericht te werken maak ik een krachtige verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor kom je dieper in contact met je gevoelens en verlangens. Het programma is op maat gemaakt.

Mijn aanpak is pragmatisch. Na iedere sessie krijg je opdrachten mee, zodat je dit tijdens en na het traject in jouw leven kunt verweven. Alleen zo kun je een blijvende verandering teweegbrengen.

Waar kan ik je mee helpen?
- Stress
- Burn-out
- Hormonale / emotionele disbalans
- Slaapproblemen
- Vitaliteit
- Zingeving: ontdekken waar je het gelukkigst van wordt.

Over mij

Jarenlang negeerde ik mijn lichamelijke klachten want ik moest carrière maken in het bedrijfsleven. Ik wilde alles perfect doen en mezelf weer ontwikkelen naar de volgende promotie. Mijn energie ging naar steeds harder werken en steeds minder voelen. Ik ging steeds meer twijfelen aan mezelf, was snel afgeleid en werd doodongelukkig van alle ballen hooghouden.

Of ik me afvroeg hoe ik toch aan die pijnlijke schouder kwam? Waarom mijn nek en rug vast zaten? Of waarom ik ‘s avonds om half negen uitgeblust op de bank lag? Welnee! Lekker negeren die kwaaltjes, dan voel je ze niet. In 2019 stond mijn wereld ineens letterlijk stil. Zelfs na ontspannende sessies op de yogamat voelde ik mijn spieren verkrampen. Ik kon niet meer. Het was op.

Gelukkig kwam er iets bijzonders op mijn pad: een Ayurvedische retreat. Ik voelde het meteen: hier begint iets nieuws. Ayurveda is de oudste gezondheidsfilosofie ter wereld en is nu relevanter dan ooit.

Het snelle, gejaagde leven vertragen met Ayurveda: mijn missie was geboren! Vrijheid, rust, (zelf-)liefde en eten met de seizoenen van de natuur. Zo blijf ik bij mezelf. Ik kies waar ik blij van word, zonder me onzeker te voelen wat anderen daarvan vinden. Ik leef vanuit vrijheid. Ayurveda heeft mijn leven veranderd, en dat gun ik je ook.

Inmiddels heb ik alle boeken verslonden, verschillende opleidingen gedaan en neem ik je graag mee op deze reis.

PRAKTIJK
Ik heb een prachtige praktijk in de bossen in vlak bij Utrecht, in Bosch en Duin. Een plek waar je direct tot rust komt, in de natuur om te ontsnappen uit het hectische leven en (weer) contact kunt maken met jezelf.

Het is een oase van rust en heeft twee ruimtes. Een heeft twee lekkere stoelen met uitzicht op het groen voor een fijn gesprek. In andere ruimte zitten we op meditatiekussens of lig je op de bank om in contact te komen met je lichaam. Te vertragen, te verstillen. Wil je ook ervaren wat jouw lichaam je vertelt?

Bij mij zijn online sessies ook mogelijk.

Methode

Ayurveda is een van de oudste geneeswijzen ter wereld. In het Sanskrit betekent 'Ayur' leven en 'Veda' kennis, samen dus de kennis van het leven. Het wordt in India al meer dan vijfduizend jaar gebruikt en vandaag de dag nog steeds. De holistische kijk op gezondheid maakt het uniek. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Een fantastisch mooi systeem dat kijkt naar het helen van het lichaam.

Ayurveda geeft diepe inzichten in jouw lifestyle, zoals voeding, beweging en selfcare. Wat voor de een werkt als medicijn is voor de ander vergif, dus ik stem alles af op jouw lichaam. Met praktische tips voor thuis, want alleen zo kun je blijvend jouw lifestyle veranderen voor een fit en gezond lichaam.

Met een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw mind-body type, gaan we aan de slag met waar jouw lichaam zo om vraagt. Je wordt je bewust van wat je voelt, wat je eet, hoe je leeft en hoe je beweegt. Zie het als een reset, terug naar de basis.

In de sessies kijken we samen naar jouw levensstijl, vaak kun je met een paar simpele aanpassingen al zoveel veranderen. We starten de sessies met een gesprek, hoe het gaat, hoe je je voelt en daarna gaan we lichaamswerk doen. Dit kan zittend op een meditatiekussentje of liggend op een massagetafel. Dit kan met aanraking. Altijd met je kleren aan.

Door lichaamsgericht te werken maak ik een krachtige verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor kom je dieper in contact met je gevoelens en verlangens. Om dat te doen wat jij het allerliefste doet, dat waar jij het gelukkigst van wordt.

Wanneer je voor een traject bij mij kiest, gaan we hier mee aan de slag:
- gratis online kennismakingsgesprek

3 sessies:
- We definiëren jouw hulpvraag.
- Op maat gemaakt programma:
- Inzichten in patronen: waarom doe je wat je doet?
- Lichaamswerk: waar heeft jouw lichaam behoefte aan?
- Voedingsadvies: Wat past bij jouw mind-body type?

Wil je verder met nog 3 sessies, dan:
- Lifestyle & selfcare tips met ontspanningsoefeningen.
- Inzicht in jouw hormooncycli.
- Wandelcoaching
- online check-in momenten om de voortgang te bespreken.

Tarieven

Ik bied een gratis online kennismakingsgesprek aan van 30 minuten. Zo kunnen we allebei ervaren of er een klik is. Het is een investering in jezelf, doe vooral wat goed voor je voelt.

Een losse sessie van 60 minuten is € 119 inclusief btw.

Over het algemeen starten mensen bij me in een traject, dat werkt verdiepend. Hierdoor is de kans op een blijvende verandering het grootst. Een traject is meestal 3 of 6 sessies van 1,5 uur.

Ik werk veel met mensen uit het bedrijfsleven. Wanneer de werkgever betaalt, kun je bij mij de tarieven voor coach trajecten exclusief btw opvragen.

Diploma's

- Ayurveda Summer School - Delight 2020
- Foundation on Ayurveda - Delight 2021
- Lichaamsgerichte coaching i.o. - 1 jarige HBO opleiding - Atma
- Vanaf september verdiepende Ayurveda Practitioner Studies - Delight Academy

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page