top of page
Lotte Dikken

Lotte Dikken

Pain Reset Methode (PRM) Therapeut

Locatie:

Utrecht, Zutphen

Mijn specialisatie(s):

Chronische pijn, Stress en burn-out, Nek- en rugklachten

Specialisme

Ik kan je helpen als je last hebt van chronische pijnklachten zoals:
- hernia, rugpijn, spit, ischias
- frozen shoulder, schouderklachten
- hoofdpijn, migraine, nekpijn
- buikpijn, PDS
- druk op de borst
- overgevoeligheid voor prikkels
- vermoeidheid, CVS

De PRM is voor jou als je:
- Helemaal klaar bent met jouw pijn
- Zelf in de hand wilt hebben hoe het met je gaat.
- Zelf bereid bent ALL-IN te gaan.
- Naar je emoties wil kijken.
- Bereid bent om te reflecteren, aan jezelf te werken.
- Eén tot anderhalf uur per dag in je zelf te investeren.

PRM is niet iets voor jou als je:
- Liever wil dat de behandelaar al het werk doet.
- Tevreden bent met tijdelijk resultaat.
- Niets aan je leven wilt veranderen.
- Niet gelooft dat je pijnklachten kunnen ophouden.

Over mij

Ik kon me niet voorstellen dat chronische pijn echt weg kon gaan. Pas toen ik zelf voelde dat mijn schouderklachten verdwenen met deze methode was ik volledig overtuigd dat dit echt werkte. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf Zo Leef Je Wel opgericht en werk ik dagelijks met de Pijn Reset Methode (PRM, die vroeger de TRM, Triggerpoint Reset Methode, heette), ben ik co-trainer bij de opleiding van de PRM en ben ik opgeleid tot een van de eerste stressortherapeuten van Nederland.

Als fysiotherapeut kon ik mensen vaak maar tijdelijk helpen. Het voelde als symptoombestrijding. Nu werk ik aan de echte oorzaak. Ook mensen die al meer dan 30 jaar last van pijn of vermoeidheid hebben leren hoe ze grip krijgen op hun pijn en +/- 20% wordt zelfs helemaal klachtenvrij.

Methode

‘Hoe dan?’ denk je waarschijnlijk. Dat leg ik je graag uit in een gratis adviesgesprek. Globaal gezegd kijk ik met je naar emoties die door je hersenen zijn onderdrukt voordat je ze voelde. Die onbewust onderdrukte emoties activeren het fight-fright-flight systeem, dat zorgt onder andere voor spanning in het lichaam en grotere gevoeligheid voor prikkels. Het gevolg van spanning in een lichaam is dat de doorbloeding minder goed wordt. Het lichaam wordt daardoor iets zuurder op de plek van de spanning en dat zorgt ervoor dat er een grotere kans is op ontstekingen, en dat de zenuwen extra gevoelig worden voor pijn en andere signalen die ze opvangen. Dit is fysiek op te lossen via het losmaken van spierknopen via dry needling, massage, een lekker in de sauna ontspannen, noem maar op.

En dan? Dan kom je weer in een situatie die de emotie oproept die je hersenen onderdrukken. Het fight-fright-flight systeem wordt weer geactiveerd en de pijn komt weer terug.
Vanuit de stressortherapie onderzoeken we samen welke emotie dé emotie is, die zorgt voor de pijn. Meestal is er namelijk één emotie die als het ware de etter in de klas is. De etter in de klas, is het kind dat ervoor zorgt dat de rest van de klas ook onrustig wordt. Als dat kind op de gang staat kan de hele klas ineens rustig zijn. Het is aan de docent om de etter niet de hele dag op de gang te zetten, maar om te leren hoe die om moet gaan met de etter zodat die rustig wordt.

Zo werkt het ook met emoties. Vaak worden meerdere emoties onderdrukt, maar is er één emotie die de andere emoties weer activeert doordat die emotie leidt tot bepaalde gedachten of gedragspatronen, die voor nog meer negatieve emoties zorgen. Nadat we hebben ontdekt wat de emotie is die bij jou de ‘etter in de klas’ is, leer je hoe je daarmee om kan gaan. We kunnen niet een emotie weghalen. Je kan wel leren wat je kan doen als die langskomt.

Tarieven

GRATIS ADVIESGESPREK (45-90 minuten):

Stappenplan voor aanmelding:
1. Klik op de button bovenin dit profiel en Lotte neemt contact met je op.
2. Vul de vragenlijst in die je toegestuurd krijgt.
3. Er wordt definitief een adviesgesprek ingepland, als je n.a.v. de vragenlijst in aanmerking komt.
4. Tijdens het adviesgesprek controleer ik of je iemand bent die ik kan helpen. Zo ja, dan doe ik je een behandelvoorstel. Zo niet, dan geef ik je advies voor een andere behandeling.

TRAJECT TARIEVEN
Het PRM traject is altijd een uniek en persoonlijk programma. Het programma heeft namelijk geen vaste duur of vorm. Je kunt per maand beslissen of je door gaat of niet.
De indeling per maand ziet er als volgt uit:
- 2x 2 weken opdrachten voor thuis
- 2x 2 uur privé behandeling
- Gratis bonus in de 1e maand: 1 uur video call over jouw doelen.
- Boek over positieve psychologie cadeau

Kosten: €750,- per maand.

VERGOEDING ZORGVERZEKERING
Het PRM traject wordt nog niet standaard vergoed door de verzekeraars; hierover ben ik wel actief met hen in gesprek. Chronische pijn is immers de nummer tweede klacht wat betreft hoogste zorgkosten. Graag bespreek ik met jou welke mogelijkheden er wel zijn.

Voorbeelden uit het verleden:
- De werkgever betaalt (mee); chronische pijn verhelpen, daar heeft de werkgever ook veel baat bij.
- In bepaalde situaties, kan het door de schadeverzekeraar vergoed worden.
- Enkele cliënten hebben zelf de zorgverzekeraar benaderd en (deels) vergoed gekregen, want als je na een lange historie van pijn en allerlei therapieën, een methode vindt die voor jou wel werkt, kan er bereidheid zijn vanuit de verzekeraar.

GROEPSPROGRAMMA
Binnenkort komt er ook een groepsprogramma.
Interesse? Laat je gegevens alvast achter via de contact-button en geef daarbij aan dat je specifiek interesse hebt in het groepsprogramma.

Diploma's

- Fysiotherapeut (BIG geregistreerd): 2011-2015
- Antroposofisch Fysiotherapeut 2016/2017
- Pijn Reset Coach: 2019
- Pijn Reset Co-trainer in de opleiding
- Stressortherapeut (opgeleid door neuroloog Marten Klaver): 2021

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page