top of page
Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Locatie:

Online, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Delft, Amsterdam, Regio Amsterdam, Den Haag

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Welkom op mijn profiel! Bij mij kun je terecht voor coaching, ACT therapie en yin yoga. Mijn praktijk is er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en verlangen naar meer zachtheid, betekenis en levensvreugde.

Ik kan je goed helpen met de volgende thema's:
- Zingeving
- Stress
- Burn-out
- Angst en paniekklachten
- Perfectionisme en zelfvertrouwen
- Lichaamsacceptatie en lichaamsbewustzijn
- Eetproblemen
- Gedragsverandering
- Slaapproblemen
- Emotionele disbalans
- Chronische pijn

Over mij

Al vanaf jonge leeftijd ben ik nieuwsgierig geweest naar de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op mijn eigen pad kwam ik aanmerking met yin yoga, vrouwencirkels en lichaamsgerichte coaching. Dit veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. Mijn eigen praktijk ontstond vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. En ik heb een unieke methode ontwikkeld waarin ik deze combineer. Want juist de combinatie tussen de westerse wetenschap en de oosterse wijsheid brengt zoveel diepgang. Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt.

PRAKTIJK
We kunnen online en offline coaching combineren. Ik maak gebruik van prachtige flexibele praktijkruimtes in verschillende steden.

Methode

De coachingsessies (75 minuten) worden altijd afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en vragen. Tijdens de sessie gaan wij actief aan de slag met het bereiken van jouw coachdoelen. Ik stel verdiepende vragen en neem ik je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten.

Ik werk met ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Als je het fijn vindt dan maken we aan het einde van de sessie tijd voor yoga, meditatie en ontspanning. En hierin onderscheid ik mij van andere coaches.

Ik heb een methode ontwikkeld waarin ACT therapie, coaching en yin yoga gecombineerd worden. De combinatie van westerse psychologie en oosterse yogaleer zorgt voor diepgang. Maar ook voor ontspanning, want stressklachten kun je alleen aanpakken door te werken met body en mind. Aan het einde van de sessie krijg je altijd verdiepende oefeningen, persoonlijke tips en een geluidsopname (van de yoga of meditatie) mee naar huis. Ook ontvang je gratis mijn e-book ‘thuiskomen’. Op deze manier kun je de inzichten uit de sessies ook echt integreren in je dagelijkse leven.

RESULTATEN
☆ Verbinding: Tijdens de coaching nodig ik je uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met je lichaam. Hoe kun je uit je hoofd komen en aanwezig zijn in je lijf? Wat heeft je lichaam te vertellen en hoe kun je hier naar luisteren?
→ Aan het einde van het coachingstraject ervaar je minder stress. Je ervaart meer rust, ontspanning en balans. Je voelt je weer verbonden met je lijf, waardoor je beter kunt luisteren naar je eigen behoeften.

☆ Veerkracht: Tijdens de coaching gaan we samen onderzoeken welke situaties je nog belemmeren. In welke (pieker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak je soms vast? Welke gevoelens en emoties zitten je in de weg?
→ Aan het einde van het coachingstraject heb je minder last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Zo kun je veerkrachtiger omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Daarnaast voel je meer zelfcompassie en zelfvertrouwen.

☆ Vrijheid: Tijdens de coaching gaan we samen onderzoeken wat waardevol is in jouw leven. Hoe geef je betekenis aan het leven? Waar heb je behoefte aan en waar verlang je naar? Welke stappen wil je zetten? → Aan het einde van het coachingstraject heb je minder last van twijfels. Je doorbreekt gedragspatronen en maakt keuzes die echt passen bij wat je belangrijk vindt. Je voelt meer betekenis, voldoening en levensvreugde.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 45 minuten.

- Kennismaking (45 minuten) = Gratis
- Intakegesprek (100 minuten) = €125,00
- Coachingsessie (75 minuten) = €100,00
- Coachingstraject (8 sessies) = €750,00
- Intake + coachingstraject = €875,00

Een coachingstraject bestaat altijd uit een gratis kennismaking, uitgebreide intake, coachende sessies, afsluiting en een follow-up. Bij alle coachingsessies krijg je gratis mijn e-book 'thuiskomen bij jezelf'. Coaching is een investering, zowel financieel als qua tijd. We gaan samen een commitment aan.

Diploma's

- HBO Pedagogiek, GGZ profiel, Inholland - 2010 - 2014*
- Post HBO Cognitieve gedragstherapie (lidmaatschap VGCT), Rino - 2018 - 2021*
- ACT coach, Seetrue - 2020 - 2020
- ACT & psychosociaal therapeut, Stresswise - 2021 - 2023
- Yin Yoga trainer, Pure energy yoga - 2020 - 2020

*Post-HBO geaccrediteerd.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page