Lotte Boekhout

Lotte Boekhout

Coach, ACT therapeut, Yin Yoga teacher

Locatie:

Online, Rotterdam, Gouda, Schiedam, Dordrecht, Delft

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Mijn praktijk is er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en verlangen naar meer zachtheid, betekenis en levensvreugde. Ik bied coaching, ACT therapie en yin yogalessen. Mijn praktijk is ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Als coach heb ik een unieke methode ontwikkeld waarin ik ACT en yin yoga combineer.


Ik kan je goed helpen met de volgende thema's:
- Persoonlijke ontwikkeling
- Zingeving
- Stress en burn-out klachten
- Angst- en paniekklachten
- Perfectionisme
- Zelfbeeld en zelfvertrouwen
- Lichaamsacceptatie en lichaamsbewustzijn
- Eetproblemen
- Gedragsverandering
- Slaapproblemen
- Emotionele disbalans
- Chronische pijn

Over mij

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. En nog steeds ben ik nieuwsgierig. Naar mijn binnenwereld, en naar de binnenwereld van de mensen die ik ontmoet. Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan?

Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op mijn eigen pad kwam ik aanmerking met yin yoga, act en lichaamsgerichte coaching. Dit veranderde mijn kijk op de huidige GGZ. Mijn praktijk is ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Want juist de combinatie tussen de westerse wetenschap en de oosterse wijsheid brengt zoveel diepgang. Voor mij gaat leven over het vinden van balans. De balans tussen het oosten en het westen. De balans tussen yin en yang. De balans tussen acceptance en commitment. Dit is een pad dat ik dagelijks bewandel, en ik neem je hier graag in mee.

PRAKTIJK
Mijn praktijk is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend. In overleg kijken we naar een passende plek om af te spreken. Mijn sessies vinden voornamelijk online plaats. Woon je in Rotterdam of in de buurt van Rotterdam (Gouda, Schiedam, Dordrecht, Delft)? Dan kan ik bij je thuis komen. We combineren dan online en offline coaching. Daarnaast heb ik een ruimte aan huis waar ik je kan ontvangen.

Methode

In de coachsessies gaan we aan de slag met de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. Met behulp van ACT leer je op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Waardoor je meer ruimte en energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Ook wordt er in de coaching, als dat passend is, gebruikgemaakt van yin yoga, mindfullness, creativiteit en rituelen.

Ik bied een unieke methode aan waarin de westerse psychologie en oosterse yogaleer gecombineerd worden. De combinatie van coachende gesprekken en yin yoga brengt diepgang in de sessies. Maar ook bewustwording en ontspanning. Want stress, emoties en spanningen slaan zich altijd op in het lichaam. Coaching is een persoonlijk proces, en de sessies worden afgestemd op je persoonlijke behoeften. Aan het einde van het coachingstraject ervaar je:

☆ Balans: je voelt meer rust en ontspanning.
☆ Verbinding: je kunt beter luisteren je lichaam.
☆ Veerkrachtig; je kunt effectiever omgaan met lastige gedachten en gevoelens.
☆ Helderheid: je weet wat je belangrijk vind en maakt keuzes die daarbij passen.

Hoe ziet een sessie er nu praktisch uit? Tijdens de sessies (75 minuten) werken we actief en doelgericht aan je hulpvraag. In de eerste 45 minuten gaan we in gesprek. Ik stel verdiepende vragen en ik neem je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit zorgt voor inzicht en praktische handvatten. De laatste 30 minuten begeleid ik je in een op maat gemaakte yin yoga les en / of meditatie. De yin yoga brengt ontspanning en bewustwording. Na de sessie krijg je altijd een opname van de yogales mee naar huis (MP3). Ik geef ook persoonlijke oefeningen en verdiepend materiaal mee naar huis. Op deze manier kun je de inzichten integreren in je leven.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 45 minuten.

- Kennismaking (45 minuten) = Gratis
- Intakegesprek (100 minuten) = €125,00
- Coachingsessie (75 minuten) = €100,00
- Coachingstraject (8 sessies) = €750,00
- Intake + coachingstraject = €875,00

Een coachingstraject bestaat altijd uit een gratis kennismaking, uitgebreide intake, coachende sessies, afsluiting en een follow-up. Bij alle coachingsessies krijg je gratis mijn e-book 'thuiskomen bij jezelf'. Coaching is een investering, zowel financieel als qua tijd. We gaan samen een commitment aan.

Diploma's

- HBO Pedagogiek, GGZ profiel, Inholland - 2010 - 2014*
- Post HBO Cognitieve gedragstherapie (lidmaatschap VGCT), Rino - 2018 - 2021*
- ACT coach, Seetrue - 2020 - 2020
- ACT & psychosociaal therapeut, Stresswise - 2021 - 2023
- Yin Yoga trainer, Pure energy yoga - 2020 - 2020

*Post-HBO geaccrediteerd.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?