top of page
Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach

Locatie:

Haarlem, Online, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Buikklachten, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Stress en burn-out

Specialisme

Voeding en leefstijl volgens Ayurveda, met aanvullend ayurvedische massage, reiki en yoga.

Ik kan je goed helpen met:
- buikklachten, buikpijn, prikkelbaar darmsyndroom (PDS)
- maag- en darmklachten
- slaapproblemen
- hormonale klachten, menstruatie ongemakken, PMS, overgang
- ondersteuning tijdens je zwangerschap
- stress- en burn-out klachten

Over mij

Al jaren was ik enorm gefascineerd door de achterliggende filosofie van Ayurveda. Tegelijkertijd leek het erg complex en verwarrend. Ze hadden het over de typen 'vata', 'pitta' en 'kapha'.

Het kwam weer op mijn pad toen ik mijn eten opeens niet meer kon verteren. Hoe gezond ik ook at, ik voelde dat het niet voor me werkte. Ik was nog nooit zo moe geweest, keek wazig en leeg uit mijn ogen, mijn ooit zo scherpe geheugen deed het niet meer en mijn lichaam vertoonde uitvalsverschijnselen.

De consults bij mijn Ayurvedisch therapeut waren het begin van het pellen van de ui, zoals ze dat zo mooi in de Ayurvedische geneeswijze zeggen. Laagje voor laagje kom je tot de kern. Tot jezelf. Door kleine veranderingen aan te brengen merkte ik al zoveel in bijvoorbeeld mijn stoelgang. Ik besloot op dat moment me verder onder te dompelen in Ayurveda. Het had me gegrepen.

Na de opleiding tot Ayurvedische voedings- en leefstijl coach, volgde ik verdiepingscursussen over hormonen, zwangerschap, kinderen en polsdiagnose.

Als coach vind ik het belangrijk dat ik zelf ook die ui gepeld hebt. Ik heb mijn lichaam en mijzelf leren kennen. Ik kan nu aanvoelen wat voor mij werkt. Hoe ik een disbalans kan herkennen en aanpassen. Welke voeding werkt en welke kruiden ingezet kunnen worden.

Het is mijn passie om jou daar ook mee te helpen, door Ayurveda toe te passen in het leven van nu, zodat je met de wijsheid van vroeger je huidige leven goed kunt vormgeven.

Ik geloof dat liefde voor jezelf van grote invloed is op je gezondheid en andersom. En ook dat er geen 'one size fits all' is, als het gaat om het aanpakken van een disbalans in lijf of emoties. Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Wat voor de een wel werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

PRAKTIJK
Samen met een aantal andere therapeuten en coaches werk ik in een prachtige kantoorvilla in Haarlem. De inrichting is licht, rust en open. Je voelt je direct op je gemak.

Je kunt ook online consults bij me boeken.

Methode

Tijdens een consult kijken we samen naar wat jij nodig hebt op basis van jouw unieke persoon en jouw eigen behoeften. We analyseren jouw mind-body type en hoe we jouw voedings- en leefstijl zo kunnen inrichten dat deze het best werkt in jouw leven voor jouw gezondheid. De holistische benadering zorgt ervoor dat jij jouw balans vindt: in mind, body en spirit.

- Eerste consult:
Kennismaking met een uitgebreide intake. Ik gebruik een vragenlijst, polsdiagnose en tongdiagnose om te achterhalen welke dosha’s (body-mind typen) bij jou horen en welke er eventueel uit balans zijn. Deze inzichten gecombineerd met jouw hulpvraag vormen de basis van een persoonlijk voedings- en leefstijlplan.

- Coachingstraject Health Love Connect:
Kies je voor een coaching traject dan kies je voor een langere termijn samenwerking van 6 weken, 3 maanden of 6 maanden. Dit heeft als voordeel dat we echt de tijd nemen en ruimte hebben om te werken aan het herstellen van je balans in body en mind. Het is vergelijkbaar met het pellen van een ui, we gaan laagje voor laagje naar de kern.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

- Los Ayurvedisch voedings- en leefstijl consult - 60 min - €85,-
- Coachingstraject Health (consult + vervolg consult) - 6 weken - €120,-
- Coachingstraject Health Love (consult + vervolg consults) - 3 maanden - €225,-
- Coachingstraject Health Love Connect (consult + vervolg + reiki/massage) - 6 maanden - €375,-

Aanvullend kun je vragen naar een Ayurvedische massage:
- Abhyanga: dit is een massage met verwarmde olie. Het hele lichaam (met uitzondering van de borst, billen en intieme zones) wordt hiermee gemasseerd. 45-60 min - €75,-
- Pinda Swedena: bij deze massage wordt je hele lichaam (met uitzondering van borst, billen en intieme zones) gemasseerd en gestempeld met warme kruidenbundels. 45-60 min - €75,-

Diploma's

- Opleiding Ayurvedische voedings- en leefstijl coaching | Divine Ayurveda *
- Ayurveda & de Vrouw | Divine Ayurveda *
- Ayurveda & Kinderen | Divine Ayurveda *
- Masterclass Polsdiagnose | Divine Ayurveda *
- Cursus Pinda Swedena | Divine Ayurveda *
- Cursus Ayurvedische massage | Wellness Acedemie
- Reiki 1 & 2 | Zoma opleidingen *
- 200hrs Vinyasa Yoga Teacher Training | My Vinyasa Practice | Yoga Aliance
- Ayurvedische psychologie | Divine Ayurveda * (in opleiding)

*KTNO geaccrediteerd

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page