Lonneke Dötsch

Lonneke Dötsch

Ayurvedisch voedings- en lifestyle coach, Reiki practitioner

Locatie:

Haarlem

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Buikklachten, Chronische pijn, Onverklaarde klachten, Vrouwengezondheid, Slaapproblemen, Hoofdklachten, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans

Specialisme

Ayurvedische voedings- en leefstijl, ayurvedische massage, reiki en yoga

Ik kan je goed helpen met:
- buikklachten
- darmklachten
- slaapproblemen
- hormonale klachten
- menstruatie ongemakken
- stress- en burn-out klachten

Over mij

Zo’n 14 jaar geleden kwam Ayurveda op mijn pad. Ik was enorm gefascineerd door de achterliggende filosofie. Tegelijkertijd vond ik het ook heel erg complex en verwarrend. Ze hadden het over de typen vata, pitta en kapha.

Zo’n 3 jaar geleden kon ik mijn eten niet meer verteren en hoe gezond ik ook at, ik voelde dat het niet voor me werkte. Ik was nog nooit zo moe geweest, keek wazig en leeg uit mijn ogen, mijn ooit zo scherpe geheugen deed het niet meer en mijn lichaam vertoonde uitvalsverschijnselen.

Ik kwam in contact met een vrouw die bezig was met haar opleiding tot Ayurvedisch therapeut en consulten aanbood. Dat was mijn teken. Ik voelde het. Het was het begin van het pellen van de ui, zoals ze dat zo mooi in de Ayurvedische geneeswijze zeggen. Laagje voor laagje kom je tot de kern. Tot jezelf. Door kleine veranderingen aan te brengen merkte ik al zoveel in bijvoorbeeld mijn stoelgang. Ik besloot op dat moment me toch weer verder onder te dompelen in Ayurveda. Het had me gegrepen. Ik was er nu klaar voor daar ik dat een aantal jaar geleden duidelijk nog niet was.

Ik verslond boeken, maar wilde meer. Ik ging de opleiding volgen tot Ayurvedische voedings- en leefstijl coach, deed verdiepingscursussen over hormonen, zwangerschap, kinderen en een deep dive polsdiagnose. Ik leerde mijn lichaam en mijzelf kennen. Ik leerde aanvoelen wat voor mij werkte. Hoe ik een onbalans kon herkennen en aanpassen. Welke voeding werkte, welke kruiden ingezet konden worden. Daar help ik jou ook graag mee door Ayurveda toe te passen in het leven van nu, zodat je met de wijsheid van vroeger kan je huidige leven goed kunt vormgeven.

Ik geloof heilig dat liefde voor jezelf van grote invloed is op je gezondheid en andersom. En ook dat er geen 'one size fits all' is als het gaat om het aanpakken van een onbalans. Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Wat voor de een wel werkt hoeft niet voor de ander te werken.

PRAKTIJK
Samen met een aantal andere therapeuten en coaches werk ik in een prachtig kantoorvilla van Stories aan de Wagenweg in Haarlem. De inrichting is licht, rust en open. Je voelt je direct op je gemak.

Methode

Tijdens een consult kijken we samen naar wat jij nodig hebt op basis van jouw unieke persoon en jouw eigen behoeften… Samen kijken we naar jouw mind-body type en hoe we jouw voedings- en leefstijl zo kunnen inrichten dat deze het best werkt in jouw leven voor jouw gezondheid. Hiervoor gebruik ik mijn kennis vanuit Ayurveda, Yoga en Reiki. Deze holistische benadering gaat ervoor zorgen dat jij jouw balans vindt: in mind, body en spirit.

Ayurvedisch consult: Tijdens een eerste consult en kennismaking neem ik een uitgebreide anamnese af via een vragenlijst, polsdiagnose en tong diagnose om te achterhalen welke dosha’s bij jou horen en welke er eventueel uit balans zijn. Deze inzichten gecombineerd met jouw hulpvraag vormen de basis van een voedings- en leefstijlplan.

Reiki: Tijdens de sessie van ongeveer 30-45 minuten, ga ik met mijn handen van de bovenkant van het hoofd naar de voeten om de energie te scannen zonder aan te raken. Hierdoor voel ik waar energie mag worden toegevoegd of waar er energie weggenomen kan worden. Dit om ervoor te zorgen dat het lichaam de kans krijgt om alle energie weer goed door te laten stromen.

Abhyanga: dit is een massage met verwarmde olie. Het hele lichaam (uiteraard met uitzondering van de borst, billen en intieme zones) en wordt hiermee gemasseerd.

Pinda Swedena: bij deze massage wordt je hele lichaam (met uitzondering van borst, billen en intieme zones) gemasseerd en gestempeld met warme kruidenbundels.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

- Los Ayurvedisch voedings- en leefstijl consult - 60 min - €85,-
- Coachingstraject Health (consult + vervolg consult) - 6 weken - €120,-
- Coachingstraject Health Love (consult + vervolg consults) - 3 maanden - €225,-
- Coachingstraject Health Love Connect (consult + vervolg + reiki/massage) - 6 maanden - €375,-
- Pinda Swedena (warme kruidenstempelmassage) - 45-60 min - €75,-
- Abhyanga (warme olie massage) - 45-60 min - €75,-
- Reiki behandeling - 30-45 min - €65,-

Diploma's

- Jaaropleiding Ayurvedische voedings- en leefstijl coaching | Divine Ayurveda | KTNO geaccrediteerd
- Ayurveda & de Vrouw | Divine Ayurveda | KTNO geaccrediteerd
- Ayurveda & Kinderen | Divine Ayurveda | KTNO geaccrediteerd
- Masterclass Polsdiagnose | Divine Ayurveda | KTNO geaccrediteerd
- Cursus Pinda Swedena | Divine Ayurveda | KTNO geaccrediteerd
- Curus Ayurvedische massage | Wellness Acedemie
- Reiki 1 & 2 | Zoma opleidingen | KTNO geaccrediteerd
- 200hrs Vinyasa Yoga Teacher Training | My Vinyasa Practice | Yoga Aliance
- Ayurvedische psychologie | Divine Ayurveda | KTNO geaccrediteerd | nog bezig

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?