top of page
Lesley Posthuma

Lesley Posthuma

Queer Therapist

Locatie:

Online, Rotterdam

Mijn specialisatie(s):

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Chronische pijn, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Als we teveel aan ons hoofd hebben, zoeken we naar een gevoel van veiligheid.
We proberen te begrijpen wat we ervaren. Onze hersenen doen dan aannames om eventuele gaten op te vullen. Deze nemen we vaak voor waarheid aan. Maar onze aannames komen voort uit onze ervaringen uit het verleden. Onbewust doen we de hele dag door aannames en daardoor brengen we ons verleden, onze oude wonden, naar het heden.

Ik help je graag om deze aannames, je triggers en oude wonden beter te begrijpen, maar ook om jezelf te gaan zien als een magnificent badass die mag zijn wie die is.

Ik zet me voornamelijk in als Queer Therapeut voor de LHBT+ community, want als lesbische vrouw weet ik hoe belangrijk het is voor mensen om gewoon te mogen zijn wie je bent. Mensen helpen met hun onzekerheden en gespannenheid naar magnetisch zelfvertrouwen, is mijn missie!

Ik kan je goed helpen bij:
- angsten (bindingsangst)
- vermoeidheid
- burn-out klachten
- schaamte
- struggles
- paniek
- niet jezelf kunnen zijn etc.

Over mij

Ik heb ooit Theater gestudeerd, vond het heerlijk om mijn creativiteit daarin kwijt te kunnen. Daarnaast deed ik aan Reiki en hielp ik mensen op wekelijkse basis met klachten waar ze op dat moment tegenaan liepen. Dat triggerde mij om een therapeutenopleiding te gaan doen: Polyenergetische therapie. Na mijn opleiding ben ik de forensische psychiatrie ingedoken, veel van geleerd, maar nu tijd om voor mezelf te starten. Om mooie therapieën te maken en echt mensen te helpen die ook daadwerkelijk bereid zijn om met zichzelf aan de slag te gaan.

PRAKTIJK
Onze praktijkruimte is een heerlijke ruimte! Goed bereikbaar met OV en gratis parkeermogelijkheid. Als je binnenkomt waan je je in een gezellige Rotterdamse lunch/coffee tent. Waar je kunt genieten van lekker eten, goede koffietjes en open werkplekken. Ons kantoor bevindt zich op de 8e etage van de Rotterdam Sciense Tower en we zijn trots om te kunnen zeggen dat we deel uitmaken van de Erasmus Centre of Entrepreneurship.

Methode

Ik werk met de Inner Conflict Relief™ methode. Deze methode hebben we als Personal Change Lab zelf ontwikkelt en helpt op een effectieve en heldere manier om meer rust in je hoofd te creëren. Ook geeft het meer vertrouwen in je eigen kunnen. De waarde en het effect kennen van jouw intuïtie en focus.

We beginnen altijd met een intakegesprek, waarin we vaak al naar het kernprobleem gaan van de cliënt. Vanuit daar stel ik een behandelplan samen wat bestaat uit gesprekken en oefeningen op locatie. Ik geef ook vaak oefeningen mee die je goed thuis kan doen, in de vorm van een audio, werkboek of per email.

De vorm van mijn oefeningen zijn zittend of bewegend door de ruimte (je kunt dan denken aan actieve NLP oefeningen bv). Verder blijft de kleding aan en is er in geen vorm van aanraking (in de vorm van massage of reiki). Als er al een aanraking zou plaatsvinden is dit altijd eerst in overleg en met toestemming van cliënt.

- De duur van een consult is 1 uur.
- Er zijn vaak 5 tot 8 sessies nodig om de hulpvraag te hebben opgelost.

Nieuw bij ons bedrijf is de online Rise Together Academy. Je leert hier om te gaan met jouw triggers en je eigen beperkende overtuigingen, je angsten te doorbreken, je trauma's te herkennen zodat er heling plaats kan vinden.

Daarbij is ook onze community weg van social media, waar je o.a. mee kan doen met masterclassen en workshops van verschillende therapeuten en psychologen. Kan luisteren naar inspirerende podcasts en nog veel meer.

Een toffe aanvulling op je therapieën!

Tarieven

Ik bied een gratis kennismaking aan van 15 minuten.
Mijn tarief is €100 per consult.

Diploma's

- HBO* Polyenergetische therapeut afgestudeerd in 2009 ( 4 jarige opleiding )
- Medische basiskennis HBO* bij het NOGG afgestudeerd in 2010 ( 1 jarige opleiding )
- Speltherapie CIVAS (1 jarige cursus).

*Post-HBO accrediteert.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page