Karlijn Eickmans

Karlijn Eickmans

Zen Shiatsu therapeut

Locatie:

Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out

Specialisme

- Spanningsklachten (zoals stijfheid, hoofdpijn, nek- en rugklachten, buikpijn).
- Emotioneel-fysieke klachten (bijvoorbeeld door burn-out of levensgebeurtenissen).
- Preventieve zelfzorg (je voelt je uit balans, met pijntjes en ‘mood swings’).

Ik kan je goed helpen bij diverse fysieke-, emotionele en spanningsklachten. Zoals:
- stress- en burn-outklachten
- stemmingswisselingen en angsten
- stijve spieren
- nek- en rugklachten
- hoofdpijn of migraine
- buikpijn
- lage rugpijn
- darmklachten
- menstruatieklachten

Ook kan shiatsu juist ondersteunen bij fertiliteit, verminderen van hooikoorts, bewustwording, zelfzorg en spirituele groei.

Over mij

Uit het hoofd, in je lichaam. Het beoefenen en ontvangen van shiatsu heeft mij meer balans tussen denken en voelen gebracht: wat gebeurt er nu echt in mijn lichaam? Ik heb meer ademruimte, chronische nekklachten zijn verdwenen en ik ben vaker helder, waardoor ik minder pieker en makkelijker keuzes maak.

Dit is ook waarbij ik jou wil ondersteunen, herstellen van balans op meerdere lagen: fysiek, emotioneel-mentaal en spiritueel. Shiatsu werkt ontspannend en zet zaken in beweging. Kom je bij me op de mat?

Mijn praktijk is in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, vlakbij het Westerpark. Het is in een prachtige ruimte waar ik onderdeel uit maakt van een collectief met andere therapeuten, coaches, meditatie en yoga.

Hiernaast heb ik een sterke ondernemers-drive om shiatsu bekender maken: hoe meer mensen shiatsu ervaren, hoe gelukkiger ik word, en hopelijk jij ook.

Methode

Shiatsu komt uit Japan, is gebaseerd op de meridianen-leer en de Traditional Chinese Medicine. Shiatsu is een manuele therapie, op een mat op de grond. Je kunt het zien als acupunctuur met de handen.

Ik kan je ondersteunen bij allerlei klachten, langdurige of plotselinge. Soms verbetert de klacht, soms verdwijnt het helemaal. Van tevoren kan er een inschatting gemaakt worden hoeveel sessies er nodig zijn. Na 3-5 sessies is duidelijk wat het effect van deze behandelingen voor jou zal zijn. De oorzaak of oorzaken van jouw klacht liggen meestal op meerdere vlakken en lagen. Een gebroken been kan ik niet rechtzetten, maar ik kan wel het herstel bevorderen. Met shiatsu maak ik aanspraak op jouw eigen zelfhelende vermogen; denk maar aan een sneetje in je vinger dat ook vanzelf geneest.

Je houdt je kleren aan, het is dus zonder olie. Door middel van rotaties, strekkingen en druk met de duim, hand, knie of elleboog breng ik de energie weer in beweging. Draag daarom alsjeblieft katoenen kleding die goed mee beweegt.

Tarieven

Een behandeling duurt 60-75 minuten en kost 65,- per behandeling (dus niet per uur).

Vanaf november 2021 gaat het tarief naar 75,-, en kunnen de shiatsu behandelingen vergoed worden door aanvullende zorgverzekeringen, afhankelijk van je verzekeraar en aanvullende pakket(ten). Check bij je verzekeraar of jij in aanmerking komt voor vergoeding.

Diploma's

- Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam (2015-2020). HBO accrediteerd.
- Westerse Medische Basiskennis (2019).
- Reiki 1, Nederlof Reiki Instituut Amsterdam

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?