top of page
Joyce Vlaarkamp

Joyce Vlaarkamp

Japanse acupunctuur & shiatsu

Locatie:

Amsterdam, Rivierenbuurt

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Slaapproblemen

Specialisme

Je kunt bij mij terecht met allerlei soorten klachten, samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht.
Het gaat mij om een betere balans in de brede zin van het woord.

SYMPTOMEN
Ik heb ruime ervaring in slaapproblematiek en klachten rondom menstruatie en overgang. Bijvoorbeeld:

- slapeloosheid
- veel nachtmerries
- menstruatieklachten
- opvliegers bij overgang
- transpiratie, vocht, zweet problematiek
- emotionele disbalans
- extreem wisselend humeur
- sombere buien

Over mij

Afgestudeerd als fysiotherapeute kwam ik in aanraking met shiatsu en dit is de rode draad in mijn leven geworden. Ik studeerde bij diverse leraren en stijlen: de Zen Shiatsu stijl is uiteindelijk mijn favoriet door haar eenvoud, beweeglijkheid en effectiviteit. Het is een Japanse meridiaantherapie. Daarna bekwaamde ik me in Chinese en Japanse acupunctuur.

In 1996 heb ik de Zen Shiatsu Opleiding opgericht. Shiatsu is prachtig sensitief en tegelijkertijd krachtig en effectief. Het zal me met haar eindeloze variaties en mogelijkheden altijd blijven boeien in behandeling en lesgeven.

Bij deze Oost-Aziatische ambachten gaat het letterlijk om "het in de vingers te krijgen" en dat elke cliënt elke dag anders is. Ik kijk naar de persoon als geheel, en wat brengt degene mee op het moment dat we samen in de sessie zijn. Iedereen is welkom en samen bespreken we of shiatsu of acupunctuur hetgeen is dat bij je past.

Werken met de meridianen is voor mij 'het innerlijke landschap' (de binnenwereld), dat zichtbaar wordt in het uiterlijke landschap (je lichaam). Dat kunnen fysieke klachten zijn, maar je ziet het ook in de positieve zin van het woord terug in een persoon, zoals de helderheid en twinkel in je ogen: dat is jouw hart dat spreekt. Ik heb hier een boek over geschreven, "Met zachte ogen; shiatsu en het innerlijk landschap".

PRAKTIJKRUIMTE
Ik werk in mijn praktijk in Amsterdam Zuid.
Er zijn twee ruimtes, een met een behandeltafel voor acupunctuur en shiatsu doen we in een fijne trainingsruimte met zachte matten op de grond.

Methode

Bij zowel acupunctuur als shiatsu gaat het om het balanceren van de energie in je lichaam. Die energie stroomt door jouw energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Klachten voorkomen, verminderen of verdwijnen als je lichaam weer meer in balans komt. Het achterliggende idee is dus dat je via het lichaam op de energiebanen werkt. Met shiatsu doe ik dat door druk met mijn handen en strekkingen te maken met bijvoorbeeld je armen en benen. Met Japanse acupunctuur worden (hele dunne en bolle) naalden gebruikt en die raken pijnloos specifieke punten op het lichaam aan.

Als je balans wordt terug gevonden, je energie weer goed stroomt, zul jij je beter in je vel voelen en verdwijnen je klachten. En het heeft niet alleen effect op je lichamelijke klachten; shiatsu en acupunctuur werken ook goed bij emotionele, mentale en spirituele hulpvragen.

Je klachten kunnen langdurig of plotseling zijn. Soms verbetert de klacht, soms verdwijnt het helemaal. Van tevoren kan er een inschatting gemaakt worden hoeveel sessies er nodig zijn. Afhankelijk van je klacht heb je 3-5 behandelingen, of een traject ter 'onderhoud' nodig. Na enkele sessies is duidelijk wat het effect van de behandelingen voor jou zal zijn.

TOYO HARI - Japanse acupunctuur:
Na een intake gesprek, kom je op de behandeltafel liggen. Met de naalden werk ik pijnloos op verschillende plekken op het lichaam, op de blote huid. Een sessie duurt ongeveer 30 minuten.

SHIATSU
Shiatsu is een manuele (met de handen) therapie-vorm die de energie in je lichaam weer laat stromen. De kwaliteit van aanraken bij shiatsu, helpt erg goed bij het voelen van je lichaam, zo krijg je weer meer lichaamsbewustzijn. Shiatsu werkt enorm ontspannend. Let wel op, het is geen massage, het heeft juist een medisch effect.

Bij shiatsu lig je op een mat op de grond, en hou je je kleren aan. Door druk uit te oefenen op de huid en het doen van strekkingen en manipulaties wordt de energie (Ki of Chi) uitgenodigd te gaan stromen.
Een sessie duurt een uur.

MOXA
Behalve shiatsu en acupunctuur, maak ik graag gebruik van moxa tijdens de behandelingen. Uiteraard wanneer dit dienend is voor de persoon en situatie. Moxa (bijvoetkruid) heeft een versterkende werking op het immuunsysteem. Hoe dit in z'n werk gaat leg ik je uit als de situatie zich voor doet tijdens onze sessie.

Tarieven

Kosten zijn:
- € 85,- per shiatsu consult (1 uur)
- € 65,- per acupunctuur consult (half uur)

Een eerste afspraak met intake duurt langer, maar kost hetzelfde.

Consults worden vergoed binnen het aanvullend pakket van de zorgverzekering.
Ik ben aangesloten bij Shiatsu Vereniging Nederland.

Diploma's

- Fysiotherapie - Stichting Akademie voor Fysiotherapie Amsterdam
- Iokai Academie Shiatsu
- Toyo Hari & Chinese acupunctuur - Anglo Dutch College of Acupuncture
- Veel diverse bijscholingen

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page