top of page
Joyce Duikers

Joyce Duikers

Holistisch Therapeut

Locatie:

Leusden, Amersfoort

Mijn specialisatie(s):

Stress / burn-out, Slaapproblemen, Ademcoaching, Emotionele disbalans, Onverklaarde klachten, Nek- en rugklachten, Zingeving, Chronische pijn

Specialisme

Het werk dat ik doe wordt bij het grote publiek vaak nog als vaag gezien, het is niet tastbaar. Ik onderscheid mij hierin, omdat ik het simpel en concreet hou, maar ze in de sessie wel de kracht van hun eigen energie (ziel)laat ervaren. Zonder dat het zweverig is of ik wapper met salie.

Ik kan je goed helpen bij:
- stressklachten, burn-out
- slaapproblemen
- schouder/rug klachten
- emotionele disbalans
- energie tekort
- algehele disbalans
- SOLK klachten

Over mij

Zelf was ik lange tijd ook niet in verbinding met mijn lijf. Ik leefde op routines en gewoontes, luisterde niet naar mijn lichaam. Ik ging door, terwijl ik me van binnen steeds leger voelde.

Mijn werk als marketeer deed me steeds minder, maar ik wist niet wat ik dan wél wilde doen. Ik leefde vanuit mijn hoofd en kon niet goed in het moment zijn. Altijd was ik bezig met controle en prestatie.

Pas toen ik lichaams- en ademwerk ging doen lukte het mij om een switch te maken. De switch van mijn hoofd naar mijn lijf. De muren kon ik stapje voor stapje verzachten. Er ontstond verbinding waardoor de energie terug kwam en ik voelde me vrijer voelde. Ik kreeg weer meer vertrouwen. In mezelf en in het leven.

Oorspronkelijk kom ik uit het bedrijfsleven, waar ik 12 jaar heb gewerkt bij een energiemaatschappij.

Mijn eigen praktijk is ontstaan vanuit mijn drive om van een leven vanuit controle naar een leven met meer flow te gaan. Het leuke is dat ik me nu nog steeds met energie bezig hou, alleen dan met het energiesysteem van de mens. Ook daarin ga ik nog steeds voor duurzaamheid. Ik geloof ook niet in een 'holy grail', 'quick fix' of 'one size fits all'.
En als er al een 'holy grail' is, dan ben jij dat zelf!

Waar ik wel in geloof is dat ons lijf een ontzettend intelligent systeem heeft met een groot zelfhelend vermogen. Alleen maken we daar in mijn ogen nog niet altijd optimaal gebruik van. Patronen, overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma's zorgen ervoor dat de energie niet vrij kan stromen. Op termijn kan dit zelfs klachten veroorzaken waardoor je nog meer vast komt te zitten.

In mijn sessies werk ik daarom altijd met het lijf. Daar zit de ingang om vanuit die controle naar meer flow te gaan. Daar zitten de 'verhalen' van alles wat er niet mocht zijn. In de sessie creëren we vanuit veiligheid ruimte waar alles er mag zijn. Die ruimte zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen, zodat je het leven voluit kan leven. In mijn sessie maak ik gebruik van diverse tools zoals energie werk (reiki, acupressuur), ademwerk, schaduw, innerlijk kind werk en klachtgerelateerd voeding/leefstijl advies.

MIJN PRAKTIJK
Mijn praktijk is aan huis in Leusden, het is een fijne rustiger ruimte, waar we kunnen zitten en praten of ik werk met jou op een behandeltafel.
Of kom naar Amersfoort, daar heb ik een gedeelde ruimte in een yoga studio (Bindi).

Methode

Een sessie is een combinatie van praten, aanraking (Reiki) en (adem) oefeningen, advies. Kleren mogen aan blijven en na afloop krijg je altijd opmaat oefeningen waar je zelf mee aan de slag kan.

Adem & Reiki sessie:
Heb je het gevoel dat je vastzit? Ben je er klaar voor om jezelf vanuit veiligheid weer met jouw lijf te verbinden? Dan is een 1 op 1 Adem & Reiki sessie zeker iets voor jou.
In de sessie deel ik mijn kennis van de werking van ons autonome zenuwstelsel en koppel dat aan de Oosterse zienswijze op de mens en hoe alles met elkaar verbonden is.
Daarna gaan we de wijsheid van jouw eigen lichaam ervaren door het inzetten van de verbonden adem en Reiki.
Na afloop ontvang je opmaat tips die bijdrage aan jouw unieke proces.

Energy Shift traject:
- 1 x een kick-off sessie van 2 uur waarin we een duidelijke intentie zetten voor het traject, klachten en leefstijl in kaart brengen en direct de diepte in duiken;
- 3x een fysieke sessie van 2 uur waar we werken op emotioneel, energetisch, mentaal en fysiek niveau. De sessie is altijd maatwerk en wordt volledig op jou afgestemd.
Een sessie bestaat uit energiewerk (o.a. Reiki en acupressuur), adem-, schaduw- en innerlijk kind werk.
- Daarnaast geef ik ook advies over holistische voeding en leefstijl als dat bijdraagt aan jouw proces.
- Afsluitende call van 30 minuten;
- Tussen de sessies door ontvang je praktische opdrachten en tips die bijdrage aan jouw ontwikkeling;
- Tussentijdse mail & WhatsApp support.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismaking aan van 30 minuten.

Adem & reiki sessie: 98,- incl. btw voor 1,5 uur
Je kan een losse sessie boeken of een traject van 4 sessies.

Energy Shift traject: 648,- incl btw

Voor vergoedingen uit het aanvullende pakket kun je de polis van je eigen zorgverzekering bekijken: ik ben aangesloten bij Beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatief Therapeuten), en bij GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Zorg). Ook heb ik het diploma Medische en Psychosociale Basiskennis (CPION geaccrediteerd en voldoet aan de Plato eindtermen).

Diploma's

- Reiki; I, Reiki II en Reiki practitioner (volgens traditionele Usui Shiki Ryoho.), Healing Space (Toña Wong Chung)
- Oosterse elementenleer, Healing Space (Toña Wong Chung)
- Praktische Chinese Geneeswijze, Healing Space (Gita Schuit)
- Energetische Massage, Healing Space (Liona Dalia)
- Holistisch voedingscoach, Healing Space (Anna Kruyswijk)
- Teacher training - Liquid Breath® - Module 1, Yogatrainer (Cora Verkuilen)
- *Medische en Psychosociale Basiskennis, CPION geaccrediteerd en voldoet aan de Plato eindtermen, Healing Space

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page