top of page
Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptotherapeut

Locatie:

Velsen

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Haptonomie is de leer van het menselijk gevoelsleven. We praten regelmatig over hoe we ons voelen en hoe we over iets denken. Maar wat doet iets nu echt met je en hoe voelt dat in je lijf?

Ik kan je goed helpen als je het gevoel hebt dat je bent vastgelopen. Het kan zijn dat je je ontevreden voelt en niet weet wat je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten. Je hebt fysieke en/of mentale klachten en je wilt:

• Lekker in je vel zitten.
• Jezelf ontwikkelen.
• Regie om te leven op een manier die bij je past.
• Leren ontspannen en plezier hebben.
• Leren je eigen grenzen te herkennen en aan te geven.
• Op jezelf leren te vertrouwen.

Essentieel voor hoe ik werk is jou te laten ervaren dat je de vrijheid hebt om te kiezen, dat je kunt vertrouwen op jezelf en leven volgens jouw waarden. Ik help jou weer goed in je vel te zitten.

Over mij

Ik ben Jorit van de Brug en ik ben haptonomisch coach. Ik woon met mijn gezin (vriend en 2 zoons) in een verbouwde school in IJmuiden vlak bij zee en bos.

Toen ik nog werkte als salesmanager in de film en televisiewereld kampte ik regelmatig met mentale en fysieke klachten en ging ik naar een haptotherapeut. En een paar jaar daarna heb ik ontslag genomen en ben ik zelf de opleiding gaan doen. Door mijn eigen ervaring met haptonomie in het verleden, heb ik het inzicht opgedaan dat ik goed kan aanvoelen wat een ander wil, maar daarbij niet voldoende stilstond bij mijn eigen behoeften. Nu ben ik blij dat ik als haptotherapeut met verschillende mensen mag werken en hen kan ondersteunen in hun persoonlijke proces.

PRAKTIJK
Mijn praktijkruimte is in IJmuiden, samen met een psychologiepraktijk en een yogastudio. Een mooie, rustige, ruime en prettige plek om te zijn.

Methode

Haptonomische gesprekken, oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. We onderzoeken samen in gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen welke patronen jij hebt in voelen, denken en handelen. Jouw patronen bepalen hoe je jezelf en de wereld om je heen waarneemt en hoe je daar vervolgens mee omgaat. En hoe je daar mee om zou willen gaan. Wat zou je willen leren. Wat doe je al? Wat gaat jou helpen? Ik maak een werkplan met een ontwikkelvraag en doelstellingen. Daar gaan we dan samen mee aan de slag.

INHOUD SESSIES
In mijn sessies ervaar je dat je ruimte kunt krijgen om stil te staan en te voelen wat iets of een ander met je doet. Je ervaart "hoe je iets doet" op dit moment. Vervolgens onderzoeken we hoe je iets "zou willen doen". Zodat je meer rust in je hoofd krijgt en keuzevrijheid in hoe je wilt handelen. Er ontstaat meer bewustwording.

Elke sessie begint met een gesprek waarna we het thema wat naar boven komt verder gaan uitdiepen. Een sessie duurt een uur.
Onderdeel van de sessies zijn oefeningen die je bewust maken van wat je voelt, denkt en hoe je met iets omgaat. Je kunt bijvoorbeeld pijn op je borst en een hoge ademhaling ervaren. Wat er tijdens de oefeningen gebeurt, herken je vaak ook uit je dagelijks leven. Hier praten we over. Alles wat je doet, heeft kwaliteiten maar ook valkuilen.

Cliënten geven aan dat ze mijn praktische, nuchtere en liefdevolle aanpak waarderen. Ik confronteer waar nodig is. Altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Bij haptotherapie werken we met een combinatie van praten en voelen in het lichaam, soms komt daar aanraking bij kijken, op een veilige manier en met kleren aan. Het kan zijn dat iemand nog niet toe is aan fysiek contact, dat is in dat geval ook helemaal prima.

Ik bied zowel trajecten als losse sessies aan.

Tarieven

Losse sessie: 80,- euro.

Half jaar 1-op-1 begeleiding is inclusief:
- 8 sessies in praktijkruimte
- 1 videosessie
- 1 wandelsessie
- telefonisch contact
- Optioneel contact via Whatsapp
- een werkplan en een werkboek met oefeningen gericht op jou.
- elke extra sessie na een traject is € 75,- (i.p.v. € 80,-)

€ 695,- (voor particulieren). Ook in delen te betalen.

Diploma's

1997-1998 HBO* Maatschappelijk Werk & Dienstverlening Groningen.
1998-2002 HEAO*-Communicatie Groningen.
2003-2005 RUG*: Kunsten, Cultuur en Media Groningen.
2016- 2022 POST-HBO* Haptonomie Amersfoort.

*geaccrediteerde opleiding

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page