Jorit van de Brug

Jorit van de Brug

Haptonomisch coach

Locatie:

Velsen

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Haptonomie is de leer van het menselijk gevoelsleven. We praten regelmatig over hoe we ons voelen en hoe we over iets denken. Maar wat doet iets nu echt met je en hoe voelt dat in je lijf?

Ik kan je goed helpen als je het gevoel hebt dat je bent vastgelopen. Het kan zijn dat je je ontevreden voelt en niet weet wat je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten. Je hebt fysieke en/of mentale klachten en je wilt:

• Lekker in je vel zitten.
• Jezelf ontwikkelen.
• Regie om te leven op een manier die bij je past.
• Leren ontspannen en plezier hebben.
• Leren je eigen grenzen te herkennen en aan te geven.
• Op jezelf leren te vertrouwen.

Over mij

Ik ben Jorit van de Brug en ik ben haptonomisch coach. Ik woon met mijn gezin (vriend en 2 zoons) in een verbouwde school in IJmuiden vlak bij zee en bos. We zijn een aantal jaar geleden vanuit Amsterdam hier naartoe verhuisd. Ik ben gek op dansen, lezen, bewegen, sporten, wandelen, natuur, omringd zijn door vrienden en familie. Ik leef met aandacht en passie.

Toen ik nog werkte als salesmanager in de media volgde ik regelmatig trainingen en workshops. Zo kwam de Post-HBO opleiding Haptonomie op mijn pad. Door mijn eigen ervaring met haptonomie in het verleden, heb ik het inzicht opgedaan dat ik goed kan aanvoelen wat een ander wil, maar daarbij niet voldoende stilstond bij mijn eigen behoeften. Nu ben ik blij dat ik als haptonomisch coach met verschillende mensen mag werken en hen kan ondersteunen in hun persoonlijke proces.

PRAKTIJK
Mijn praktijkruimte is in Boerderij Landzicht te Velserbroek, tussen de weilanden met prachtige paarden. Het is een prettige, ruime, lichte ruimte met een fijne sfeer. In de boerderij zijn ook een yogastudio en beautysalon gevestigd. Je kunt op het terrein gratis parkeren. En mocht je een wandelsessie met mij doen, dan heb je grote kans wilde paarden en Schotse hooglanders tegen te komen.

Methode

Haptonomische gesprekken, oefeningen en aanraking zijn een centraal onderdeel in mijn coaching. We onderzoeken samen in gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen welke patronen jij hebt in voelen, denken en handelen. Jouw patronen bepalen hoe je jezelf en de wereld om je heen waarneemt en hoe je daar vervolgens mee omgaat. En hoe je daar mee om zou willen gaan. Wat zou je willen leren. Wat doe je al? Wat gaat jou helpen? Ik maak een werkplan met een ontwikkelvraag en doelstellingen. Daar gaan we dan samen mee aan de slag.

INHOUD SESSIES
Elke sessie begint met een gesprek waarna we het thema wat naar boven komt verder gaan uitdiepen. Een sessie duurt een uur tot anderhalf uur. De behandeltafel waar we mee werken is dezelfde als bij een fysiotherapeut. Je ligt meestal, net als bij de fysiotherapeut, in je onderkleding op de bank.

Onderdeel van haptonomisch coaching zijn oefeningen die je bewust maken van wat je voelt, denkt en hoe je met iets omgaat. Denk aan lopen door de ruimte met je ogen dicht. Een dergelijke oefening geeft je inzicht in hoe het voelt als er iemand dichtbij je staat of wat meer op afstand. Wat voel je dan in je lijf, wat gebeurt er en hoe wil je er mee omgaan? Je kunt bijvoorbeeld pijn op je borst en een hoge ademhaling ervaren. En je zou je wellicht wat meer ontspannen willen voelen in contact met de ander. De oefeningen zijn soms met materialen, bijvoorbeeld een oefenbal waarop je kunt zitten. Bij de oefeningen ben je gekleed. Wat er tijdens de oefeningen gebeurt, herken je vaak ook uit je dagelijks leven. Hier praten we over. Alles wat je doet, heeft kwaliteiten maar ook valkuilen.

Cliënten geven aan dat ze mijn praktische, nuchtere en liefdevolle aanpak waarderen. Ik confronteer waar het nodig is. Dit kan wel eens als lastig wordt ervaren, maar cliënten geven aan dat ze op die manier sneller bij de essentie komen. Mijn aanraking kan stevig zijn, maar ook zacht en liefdevol, net wat er op dat moment nodig is en passend bij het thema van de sessie. Altijd volg ik het proces van mijn cliënt. Het kan zijn dat iemand nog niet toe is aan fysiek contact.

Ik bied zowel trajecten als losse sessies aan. Een traject kan er bijvoorbeeld zo uitzien: een aantal gewone sessies en evt. wandelsessies, een werkboek toegespitst op jouw hulpvraag met tips en oefeningen voor thuis, contact via Whatsapp en telefonisch. De wandelsessies zijn op het strand of in het bos. Meestal komen mensen tussen de 3 en 8 sessies.

Tarieven

Ik bied zowel trajecten als losse sessies aan. De inhoud van een traject bespreken we samen. Ik pas deze aan op jouw behoeftes. Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Losse sessie: 75,- incl. btw voor particulieren. Excl. btw voor bedrijven.

Voorbeeld van haptonomisch traject:
9 sessies, 2 wandelsessies, mogelijkheid tot contact via WhatsApp en telefonisch, een werkplan en een werkboek met oefeningen. 3 maanden na afsluiting nogmaals telefonisch contact.
€ 950,- incl. btw (voor particulieren). In termijnen te betalen. Excl. btw voor bedrijven.

- Tarieven voor workshops in overleg.
- Pakkettarieven voor bedrijven in overleg.

Diploma's

1997-1998 HBO* Maatschappelijk Werk & Dienstverlening Groningen.
1998-2002 HEAO*-Communicatie Groningen.
2003-2005 RUG*: Kunsten, Cultuur en Media Groningen.
2016- 2022 POST-HBO* Haptonomie Amersfoort.

*geaccrediteerde opleiding

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?