Jonna Holkers

Jonna Holkers

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Locatie:

Utrecht

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Trauma

Specialisme

Mijn specialisme is dat ik, door mijn manier van (lichaamsgericht) werken, snel tot de essentie kom en er daardoor een transformatieproces op gang komt.

Ik kan je goed helpen met:
- het gevoel vast te lopen in het leven
- stress / burn-out klachten
- bepaalde gedragspatronen dieper willen onderzoeken
- vermoeidheid / slaapproblemen
- faalangst
- gebrek aan (zelf)vertrouwen
- moeite met het uiten van emoties

Over mij

Na de bachelor Social Work en de master’s degree in Zorgethiek en Beleid kwam ik in het werkveld, niet goed wetende wat ik wilde. Ik bleef zoekende, wat met zich meebracht dat ik ervaring heb opgedaan in verschillende functies; als beleidsmedewerker, als leidinggevende, als docent, als coach/therapeut. Ik bleef zoekende en op een gegeven moment heb ik mezelf de vragen gesteld: wat wil ik nou echt? Waar word ik gelukkig van? Geen vragen die ik makkelijk kon beantwoorden en ik ben een andere zoektocht aangegaan; niet langer naar buiten gericht, maar een zoektocht naar binnen. Hieruit volgde helderheid over wat bij mij past: een holistisch mensbeeld, ervarings- en lichaamsgericht de ander ondersteunen in het innerlijke proces. Ik heb een opleiding tot ademcoach gevolgd en daarna de opleiding die een schot in de roos was; lichaamsgericht psychotherapeut.
Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als docent bij het Sutherland College, onderdeel van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam, waar ik lesgeef in persoonlijke ontwikkeling aan de studenten Osteopathie. Dit doe ik met veel plezier.
Mijn passie en drive ligt op het vlak van contact maken en verbinden. Door mijn kennis en ervaring heb ik een stevige innerlijke basis gecreëerd van waaruit ik coach.

PRAKTIJK
Ik maak gebruik van Het Coachhuis in Utrecht, Oorsprongpark. In een mooi, monumentaal pand zijn de ruimtes specifiek ingericht tot coach ruimtes.

Methode

Mijn werkwijze is dat ik samen met de cliënt onderzoek hoe de karakterologische ontwikkeling bij jou als kind is verlopen. Ik maak hierbij gebruik van kennis over de karakterstijlen van Reich. Tevens werk ik lichaamsgericht, dat wil zeggen dat we voorbij de woorden gaan; van denken naar voelen en deze met elkaar integreren. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Ik maak gebruik van diverse werkwijzen waaronder innerlijk kindwerk, Voice dialogue, lichaamswerk, systemisch werk en ademwerk.

Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach.
Ademwerk is een behandelingsmethode die ingezet wordt om onderdrukte gedachten en emoties te integreren, je lichaam te bevrijden van fysieke spanning, emotionele blokkades, stress en trauma. Als baby ademen we heel natuurlijk en doet ons hele lijf mee. Bij trauma of andere heftige gebeurtenissen zetten we onze adem vast en ontwikkelen we een eigen adempatroon. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied. Tijdens de ademsessie maken we gebruik van de verbonden ademhalingstechniek. Door deze techniek neem je meer zuurstof op, worden vastzittende emoties (geblokkeerde energie) in je lichaam aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Mijn sessietarief is €85 inclusief BTW.
Een sessie duurt tussen 60 en 75 minuten.

Diploma's

- HBO Bachelor Social Work, Saxion hogescholen, 4 jaar
- Master Zorgethiek, Tilburg University, 2 jaar
- Opleiding tot Ademcoach, Adem-en-stem, 1 jaar
- Lichaamsgerichte psychosociale coaching, Inner life opleidingen, 2 jaar
- Lichaamsgerichte psychotherapie, Inner life opleidingen, 2 jaar (nog bezig)

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?