top of page
Jonna Holkers

Jonna Holkers

Lichaamsgericht psychosociaal coach

Locatie:

Utrecht, Regio Utrecht, Online

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Slaapproblemen, Emotionele disbalans, Zingeving, Trauma

Specialisme

Mijn specialisme is dat ik, door mijn manier van (lichaamsgericht) werken, snel tot de essentie kom en er daardoor een transformatieproces op gang komt.

Ik kan je goed helpen met:
- het gevoel vast te lopen in het leven
- stress / burn-out klachten
- bepaalde gedragspatronen dieper willen onderzoeken
- vermoeidheid / slaapproblemen
- faalangst
- gebrek aan (zelf)vertrouwen
- moeite met het uiten van emoties
- trauma
- zingeving

Over mij

Na de bachelor van Social Work en de master’s degree in Zorgethiek en Beleid ben ik gaan werken. Ik was werkzaam in verschillende functies in de zorgsector. De functies waren beleidsmedewerker, leidinggevende, docent en coach/therapeut. Helder werd dat een holistische werkwijze beter bij mij past. Ik heb mij laten opleiden tot ademcoach en vervolgens tot lichaamsgericht psychosociaal coach.

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als docent bij het Sutherland College, onderdeel van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam, waar ik lesgeef in persoonlijke ontwikkeling aan de studenten Osteopathie. Dit doe ik met veel plezier. Mijn passie en drive liggen op het vlak van contact maken en verbinden. Door mijn kennis en ervaring heb ik een stevige innerlijke basis gecreëerd van waaruit ik je begeleid en ondersteun in jouw eigen bewustwordingsproces. Vanuit een warme en veilige bedding gaan we samen jouw proces aan. Voel je welkom!

PRAKTIJK
Ik maak gebruik van Het Coachhuis in Utrecht, Oorsprongpark. In een mooi, monumentaal pand zijn de ruimtes specifiek ingericht tot coach ruimtes.

Methode

Mijn werkwijze is dat ik samen met de cliënt onderzoek hoe de karakterologische ontwikkeling bij jou als kind is verlopen. Ik maak hierbij gebruik van kennis over de karakterstijlen van Reich. Tevens werk ik lichaamsgericht, dat wil zeggen dat we voorbij de woorden gaan; van denken naar voelen en deze met elkaar integreren. We kijken naar datgene wat klachten veroorzaakt op diepere lagen en verwerkt wil worden. Hierdoor kunnen lichaam en geest (bodymind) weer in balans komen waardoor je vrijer kunt gaan leven en in staat bent keuzes te maken die echt bij je passen.
Ik maak gebruik van diverse werkwijzen waaronder innerlijk kindwerk, Voice dialogue, lichaamswerk, systemisch werk en ademwerk.

Naast lichaamsgericht psychosociaal coach, ben ik ook werkzaam als ademcoach.
Ademwerk is een behandelingsmethode die ingezet wordt om onderdrukte gedachten en emoties te integreren, je lichaam te bevrijden van fysieke spanning, emotionele blokkades, stress en trauma. Als baby ademen we heel natuurlijk en doet ons hele lijf mee. Bij trauma of andere heftige gebeurtenissen zetten we onze adem vast en ontwikkelen we een eigen adempatroon. Tijdens de ademsessie leer je om weer volledig adem te halen in je buik en in je hartgebied. Tijdens de ademsessie maken we gebruik van de verbonden ademhalingstechniek. Door deze techniek neem je meer zuurstof op, worden vastzittende emoties (geblokkeerde energie) in je lichaam aangeraakt en kunnen vervolgens losgelaten worden.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

Mijn sessietarief is €85 inclusief BTW.
Een sessie duurt tussen 60 en 75 minuten.

Diploma's

- HBO Bachelor Social Work, Saxion hogescholen, 4 jaar*
- Master Zorgethiek, Tilburg University, 2 jaar*
- Opleiding tot Ademcoach, Adem-en-stem, 1 jaar
- Lichaamsgerichte psychosociale coaching, Inner life opleidingen, 2 jaar
- Lichaamsgerichte psychotherapie, Inner life opleidingen, 2 jaar (nog bezig)*

*HBO+ geaccrediteerde vakopleiding

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page