top of page
Jannet Veenbaas

Jannet Veenbaas

(Shiatsu) Massage therapeut en Zacht Werken coach

Locatie:

Groningen

Mijn specialisatie(s):

Vrouwengezondheid, Stress en burn-out, Buikklachten, Slaapproblemen, Onverklaarde klachten, Hoofdklachten, Kindergezondheid, Nek- en rugklachten, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Elke therapeut is zijn eigen ik en zal precies de juiste mensen ook aantrekken. Als ik toch iets moet noemen zal het mijn invoelend vermogen zijn om het lichaam van mijn cliënt te lezen, daarop af te stemmen, en zo kan ik precies geven wat er op dat moment nodig is. Het is dus geen standaard behandeling, maar elke keer maatwerk voor dat specifieke moment.

Veel van mijn cliënten die bij me komen hebben bijvoorbeeld lichamelijke klachten zoals nek, schouder, rugpijn, hoofdpijn, migraine of hebben het gevoel niet meer zelf in ontspanning te kunnen komen. Sommige van hen ervaren stressklachten en zijn overspannen, of hebben ze een burn-out. Ik werk aan het ontspannen van jouw lijf EN jouw geest.

Ik kan je goed helpen bij:
- rug, nek- en schouderklachten.
- hoofdpijn
- spierpijn
- slecht slapen
- vermoeidheid
- burn-out
- hartkloppingen
- gespannen en moe lijf
- je lichaam voelt stijf, niet flexibel.
- je zit niet lekker in je vel.

Over mij

Mijn motto is: Je hebt altijd een keus om iets van je leven te maken en er voor te gaan. Je staat zelf aan het roer! We kunnen allemaal zelf bewuste creators van ons leven worden.

Ik geef Shiatsu & Massage behandelingen en ben Zacht Werken® Coach voor mensen die zichzelf een ontspannen, gebalanceerd leven gunnen en willen focussen op wat echt belangrijk is.
Als kind voelde ik me anders dan de rest. Ik wist geen raad met mijn gevoeligheid en liep vast in mijn studies. Daarnaast begon ik aan een relatie met iemand die een ernstige psychische stoornis had. Helaas eindigde het in een Burn-out. Uiteindelijk kwam ik weer op mijn pootjes terecht. Ik had mijn roeping gevonden. Nu geniet ik volop van het leven met mijn partner, kinderen en een eigen business.

Tijdens mijn studie ben ik me steeds meer gaan verdiepen in oosterse filosofie (dit is de basis van de Shiatsu Therapie) en holisme, dit is een levensbeschouwing die uitgaat van de mens als ondeelbaar geheel. Natuurlijk heb ik dit uitgebreid gebruikt voor een zelfonderzoek. Het "werken aan mijzelf" heeft veel opgeleverd. Ik kan wel zeggen dat ik nu totaal anders in het leven sta!

"Als een therapeut zich opstelt als een therapeut, dan is de therapie gedoemd te mislukken."
Deze uitspraak resoneert zo met me, daarom ben ik er voor je als MENS. Ik werk vanuit mijn hart.

PRAKTIJK
Mijn praktijk bevindt zich in het warme hart van Groningen. Ik zit in een prachtig monumentaal pand, met vele authentieke elementen. Er is veel licht, daar hou ik van! Mijn ruimte zou je kunnen omschrijven als een urban jungle. De plantjes doen het supergoed omdat er veel licht is en er ontspannende muziek wordt afgespeeld in mijn praktijk.

Methode

Ontspanning staat voorop:
Ik werk met verschillende technieken: shiatsu, massage en cupping. Daarnaast gebruik ik bepaalde muziek om je snel te laten ontspannen want muziek werkt helend. Als je bij me komt krijg je een moment van rust, en dat is nodig in deze hectische drukke wereld waarin we zoveel in ons hoofd zitten. Hier mag je echt in je lichaam zakken en de kans krijgen om echt weer je emoties te kunnen voelen.

Shiatsu:
Shiatsu is een voorloper van de acupunctuur, i.p.v. met naalden werk ik met mijn handen op de verschillende meridianen (energiebanen). Ik geef een lichte druk op de tsubo's (Acupunctuurpunten). Hiermee kan ik spanning laten verdwijnen, of juist activeren zodat er meer energie in het systeem komt.

Shiatsu werkt als het ware als een RESET knop, alles in jouw systeem gaat weer terug naar de ontspanningsmodus. Je lichaam zal zich weer herinneren wat ontspanning is. Hierdoor zal je sneller doorhebben als je gespannen raakt of in een verkeerde houding zit te werken. Ik krijg vaak de reactie: "Jeetje, ik wist niet dat ik zoveel kon VOELEN in mijn lijf, en dat met zachte aanraking".

Wat houdt een Holistische Massage in?
Holistische massage is een respectvolle uitnodiging om tot een nieuw evenwicht te komen. De massage helpt om diepere lagen en thema’s in het lichaam te onderzoeken. Dit kan ervoor zorgen om meer inzicht te krijgen over de oorzaak en achtergrond van de spanningen en klachten. We kijken bijvoorbeeld naar gebeurtenissen en patronen uit het verleden, die mogelijk nog niet verwerkt zijn en zich hebben vastgezet in het lichaam.

Cupping: effectief bij nek, schouder- en rugklachten:
Cupping is een vorm van bindweefselmassage waarbij de doorbloeding zo goed mogelijk wordt gestimuleerd. Vooral heerlijk en effectief in het nek- en schoudergebied of bij hoofdpijnklachten. Mijn cliënten ervaren deze behandeling als effectief, prettig en met een lang resultaat!

Hoofdmassage als afsluiting:
Als afsluiting van mijn massage behandelingen geef ik mijn cliënten altijd een hoofdmassage. Door een hoofdmassage breng ik het hele zenuwgestel tot rust, dit komt doordat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is. Je zult letterlijk rust in je hoofd ervaren als je normaal gesproken veel piekert.

Muziek tijdens de Massage:
Muziek heeft een helend effect op je en dan vooral klassieke of meditatieve muziek. Ik gebruik zelf ook veel andere soorten muziek zoals wereldmuziek, folk, mantra's, muziek met prachtige teksten, natuurgeluiden chants etc.
De muziek verlaagt je hartslag, je bloeddruk en ontspant je ademhaling. Bij het luisteren daalt je cortisol, een stresshormoon, waardoor het je ontspanning en rust geeft. Muziek heeft een stimulerende werking op je beloningssysteem in je hersenen, waardoor jij je goed gaat voelen.

Voordat we de sessie starten hebben we natuurlijk een gesprek over wat er op dit moment allemaal speelt bij je; wat voor je op dit moment belangrijk is om aandacht aan te geven. Ik voel dan in je lichaam wat er precies nodig is, dit gaat allemaal intuïtief en d.m.v. mijn jarenlange ervaring met dit werk met mensen. Daarna ga je lekker op de verwarmde massagetafel liggen, tot rust komen!

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 minuten.

- Als je voor het eerst komt voor een behandeling heb ik een leuk kennismakingstarief, je betaalt dan €100 in plaats van het standaard tarief van €120. Als ik last minute plekjes heb in mijn agenda, dan zijn die te boeken met 10% korting!
- Ben je student?, dan betaal je €90 voor 60 minuten.

Ik werk altijd minimaal 60 minuten met mensen want ik wil de tijd kunnen nemen, en me niet gehaast voelen.

- Een zacht werken coachings-traject duurt 3 maanden, en dan krijg je lichamelijke behandelingen en coaching, prijs op aanvraag.

Diploma's

- MANUEEL PRAKTIZIJN®
Het diploma Manueel Praktizijn® bestaat uit de zelfstandige modules Shiatsu Ryoho, Klassieke Massage, Segmentale Massagetherapie, Voetreflexologie en Therapeutische Vorming.

- CON AMORE: medische basiskennis hbo bachelor, psychosociale basiskennis.

- Advanced SHIATSU Practitioner
Het diploma Advanced SHIATSU Practitioner bestaat uit de zelfstandige modules Shiatsu Zen-style, Shiatsu Ryoho, Voetreflexologie en Therapeutische Vorming.

- STOELSHIATSU
Deze cursus is een uitmuntende, afgeronde praktische opleiding voor het geven van “on site” massage op een speciaal daarvoor ontworpen stoel.

- Vele cursussen en workshops o.a.: van alles rondom zwangerschap en cupping, deep tissue etc.

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page