top of page
Iris Groen

Iris Groen

Holistisch arts, ademcoach

Locatie:

Amsterdam, Regio Amsterdam

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Onverklaarde klachten (SOLK), Angstklachten

Specialisme

Huisarts met een holistische visie. Bekend met de grote invloed van trauma op onze mentale en fysieke gezondheid.

Ik kan je goed helpen met:
Lichamelijke klachten:
- moeheid,
- buikklachten,
- ontstekingen/blessures die niet over willen gaan,
- onbegrepen lichamelijke klachten.

Mentale klachten:
- slaapproblemen,
- burn-out,
- stemmingswisselingen,
- stress,
- angstklachten.

Dit doe ik door ook gebruik te maken van: adem coaching, meditatie, stress reductie en natuurlijk mijn medische kennis als arts.

Over mij

Ik werk al een lange tijd in de medische sector. Eerst heb ik in het ziekenhuis gewerkt en ben nu 6 jaar huisarts. Sinds het begin van mijn coschappen heb ik moeite met hoe de zorg van zieke mensen in Nederland is ingericht. Er is maar weinig tijd voor de patiënten en er is geen aandacht voor dingen die voor mij juiste het belangrijkst zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld weinig tot geen aandacht besteed aan hoe een patiënt zich mentaal voelt.

Toen ik de huisartsopleiding ging doen was dat een verademing. Ik ervaarde dat ik eindelijk op mijn eigen manier wel meer tijd vrij kon maken voor mijn patiënten. Maar door de drukte, die alleen maar toeneemt voor huisartsen de afgelopen jaren, wordt dat steeds moeilijker.

Daarnaast raakte ik zelf, nadat ik moeder was geworden, in een dal terecht. Dit was zowel fysiek als mentaal. Ik ben toen in de complementaire zorg terechtgekomen, omdat de medische wereld me niet verder kon helpen. Dit heeft mijn visie op gezondheid volledig veranderd en ik kwam erachter dat er veel andere medische opties in de wereld zijn. Zoals met name de grote invloed van trauma op onze mentale en fysieke gezondheid. Daardoor werd het voor mij nóg belangrijker om hier meer aandacht aan te kunnen besteden bij mijn patiënten, want ik geloof dat veel klachten en ziekten hun oorsprong hebben in onderliggend trauma ('groot' of 'klein', mentaal, emotioneel of fysiek).

Voor mij zijn lichaam en geest totaal verbonden met elkaar. Ik gebruik mijn medische achtergrond nu om mensen te helpen hun lichaam beter te begrijpen en daardoor te zien wat dit lichaam ons vertelt en wat hierachter zit.

PRAKTIJK
Mijn praktijkruimte is in Amsterdam, in een ontzettend fijne kamer met een warme sfeer. Het is in een historische pand, dat prachtig is opgeknapt, bijna aan de Amstel.

Methode

De eerste afspraak/intake bestaat vooral uit praten. Ik stel veel vragen over het lichaam en hoe het mentaal gaat. Omdat ik ook huisarts ben, heb ik wel altijd mijn dokterstas bij me en vind ik het fijn om even een bloeddruk en een hartslag te meten. Dit vertelt mij al veel over de stand van je lichaam. Als er specifieke lichamelijke klachten zijn, bijvoorbeeld buikklachten, dan vind ik het ook fijn om naar de buik te luisteren en te voelen. Maar natuurlijk alleen wanneer dat ook prettig voelt voor jou.

In het verdere verloop van de begeleiding is praten de ingang, maar gaat het ook over voelen wat er in je lichaam gebeurt. Daarbij gebruik ik vaak korte (meditatie) oefeningen.

Daarnaast is het mogelijk om tijdens het behandelingstraject te kiezen voor 'ademsessies': daarbij praten we eerst en doen we enige tijd liggend een ademhalingsoefening. Daarna praten we wat hierbij naar boven is gekomen. Draag voor deze sessies makkelijk zittende kleding.

Tarieven

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek aan van 15 minuten.

- INTAKE + Behandelplan = 90 minuten = €120,-
We nemen heel uitgebreid alle klachten door, ik maak een analyse en een behandelplan. Dat plan betekent niet dat je daarna verder MOET bij mij. In het plan geef ik aan waar ik denk dat het probleem zit en hoe jij verder zou kunnen komen op meerdere manieren. Je zou daarmee in principe al zelf aan de slag kunnen, maar je kunt ook verder begeleid worden door mij.

- VERVOLGCONSULT + COACHING = 45 minuten = €90,-
Dit zijn de consulten na de intake waarbij we dieper in gaan op de zaken die er spelen en waarin ik kan coachen. Bijvoorbeeld met oefeningen om meer bewust te worden van het lichaam of oefeningen om het lichaam tot rust te brengen.

- ADEMSESSIE = 90 minuten = €120,-
Hierbij doen we circa 60 minuten een ademhalingsoefening en daarvoor en daarna hebben we tijd om te bespreken wat er op dat moment speelt en wat er opkomt door de oefening.

Diploma's

- Geneeskunde aan Universiteit van Amsterdam, 1-9-2004 t/m 23-12-2011
- Huisartsopleiding VUMC, 1-3-2013 t/m 31-5-2016

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page