top of page
Helena van Vliet-van Houten

Helena van Vliet-van Houten

Natuurcoach

Locatie:

Wandellocatie

Mijn specialisatie(s):

Stress en burn-out, Emotionele disbalans, Zingeving

Specialisme

Ik laat anderen graag ervaren dat wat er ook gebeurt, hoe donker de situatie ook is je altijd kan klimmen naar geluk. Ik bied met veel liefde jouw toekomstperspectief. Mijn motto is ook ‘waar een wil is, is een weg en als deze er niet is moet je hem zelf graven’.

Ik kan je hierbij goed helpen:
- Je ervaart stress, je piekert en je bent moe.
- Je loopt vast in je werk, studie en/of privé. Het kost je (ineens) meer energie dan het je oplevert. Balans is zoek.
- Bij verlies en rouw in het breedste zin. Verlies van een dierbare, toekomstsperspectief of baan. Rouw omdat je zelf ziek wordt of een dierbare.
- Je vraagt je af: Ben ik op de goede weg? Wat is mijn stip op de horizon?
- Je hebt veel dromen en verlangens, maar iets om je heen houdt je tegen.

Over mij

Als HBO-verpleegkundige heb ik gewerkt in het werkveld, thuiszorg, acute psychiatrie en als jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg. Wat ik belangrijk vind in de zorg voor jeugdigen en volwassenen is een veilige ruimte creëren, te luisteren, open vragen te stellen en het belangrijkste: niet oordelen.

Ik heb toen bewust de overstap gemaakt van de acute psychiatrie naar de jeugdgezondheidszorg, waar preventie centraal staat. Op deze manier kon ik jeugdigen en ouders/verzorgers eerder in een situatie mijn helpende hand aanbieden als dit nodig was.

Als natuurcoach komen al mijn kwaliteiten en talenten samen. Ik vind het fijn om anderen te helpen met een verlangen, vraag of zorg. Ik geef geen antwoorden of advies, ik ondersteun de ander om de antwoorden uit hunzelf naar boven te halen.
Tijdens de coaching haal ik ieders kwaliteiten en talenten graag naar voren. Dit doe ik uiteraard in en met de kracht van de natuur.

PRAKTIJK
De buitenlucht is mijn praktijkruimte. Coaching in de buitenlucht biedt een krachtige meerwaarde op coaching binnen vier muren. De natuur geeft je immuunsysteem een boost, je bloeddruk wordt verlaagd en je hartslag wordt rustiger. Daarnaast stijgt je productiviteit, je krijgt meer energie en je geluksgevoel stijgt. Verder geeft een bezoek aan de natuur je humeur een boost en negatieve emoties, zoals stress- en/of angstklachten, worden verminderd. Wil je graag gecoacht worden in de natuur bij jou in de buurt, dit is geen probleem. Van te voren ga ik de natuur verkennen zodat we niet verdwalen en ik de natuur optimaal kan inzetten tijdens de sessies.

Methode

De sessies zijn in de natuur. De natuur wordt actief betrokken tijdens de coachsessies. Als symboliek, inspiratiebron of als metafoor. Ik geef geen antwoorden of advies, ik ondersteun jou om de antwoorden uit jezelf naar boven te halen.

Klim naar geluk traject
Dit traject bestaat uit circa 5 opeenvolgende sessies van 1½ à 2 uur volgens een effectieve methode waarin we aan de slag gaan met jouw wens/verlangen, zorg of vraag met als doel te klimmen naar jouw geluk. Het tempo bepaal je zelf.

Na deelname:
- heb je handvatten/ een stappenplan gekregen, voor het realiseren van je verlangen(s).
- straal je, ervaar je rust en vrijheid omdat je weet dat jouw keuzes je leiden naar geluk.
- ben je in verbinding met jezelf, je innerlijke kracht en wijsheid.
- heb je vertrouwen in het leven. Je maakt namelijk keuzes vanuit liefde en vertrouwen.
- weet je hoe je negatieve gedachtes en gevoelens ziet als je leermeesters.

Tarieven

- Klim naar geluk traject kost 697,00 euro. Ik ben vrijgesteld van BTW.
- Een BOOST-sessie kost 127,00 euro

Diploma's

- HBO verpleegkundige. Hogeschool Windesheim febr 2009 - febr 2013
- Postbachelor HBO, opleiding tot jeugdverpleegkundige nieuwe stijl, Avans Plus, 2015-2016
- Natuurcoaching, Innersteps, 2021

Ben jij er klaar voor om aan je gezondheid te werken?

bottom of page